Jump to content

Како је настао Месец?

Ненад

Препоручена порука

Сви еволуционисти га виде, а ни један не зна како је настао joooj

Једно смо учили у школи, друго на факултету, а у новим књигама пише нешто треће. Уствари још је све толико неусаглашено да рецимо на Википедији на различитим језицима пишу различите ствари izlet

Било би лепо да свако опише у шта верује и да призна колико искрено заиста верује у то што прича.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Препоручујем свима да одгледају једно забавно-информативно предавање доктора физике Доналда Де Јанга (Donald DeYoung) који објашњава основне особине Месеца и наравно, брзосмењујуће еволуционистичке теорије у које су људи требали слепо да верују, а затим све да забораве и почну да верују у нову теорију, и тако неколико пута.

:smiley:

Ево линка:

http://www.answersingenesis.org/media/video/ondemand/our-created-moon/our-created-moon

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ево коначно да дам и тачан одговор на ово мистериозно питање :)

Месец је створио Бог у току четвртог дана стварања.

klapklap

напомена атеистима - Нисам ја измислио ово објашњење јер немам бољи одговор, него ово стварно јесте коначан одговор. И нисам ја крив што је Бог овако урадио па сада немам неко објашњење типа "прашина се згушњавала милионима година...". Да не помињем колико је ово једном искреном атеисти уопште важно када он мисли да га сутра уопште неће бити и да ћемо сви након свог "напредовања" постати само храна црвима.

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje: klapklap klapklap Свака част Ненаде!

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

pa, na neka pitanja postoje sigurno tačni odgovori ...

a , na neka druga NE ... (još uvek ...)

eto , starost zemlje i Sunčevog sistema , na primer ...

ne slaže se baš sa vašim verovanjem ...

dobro , izvini , nisam baš bio pažljiv u izražavanju ... (a , nisi baš ni ti !)

hteo sam da kažem - daj još neko "teško" pitanje ! (iz astronomoije , kad smo već tu)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

hteo sam da kažem - daj još neko "teško" pitanje ! (iz astronomoije , kad smo već tu)

Важи. Најбоље да наставим са питањима везаним за Месец пошто је тема тако насловљена.

Рецимо...

Месец се од Земље удаљи око 3,8 cm у периоду од једне године. Пре 6000 година био је око 244 метра ближи, тако да креационисти немају проблема (наука потврђује Стварање). Еволуционисти верују да је Месец стар скоро колико и Сунчев систем - око 4,5 милијарди година, али по овој стопи, Месец је пре 1,4 милијарде година додиривао Земљу.

То је наравно немогуће, а немогуће је и далко краће екстраполирање уназад када се има у виду погубни гравитациони утицај наше планете на ближи Месец.

Видимо да наука потврђује Стварање, а оповргава еволуцију.

И на крају питање:

Да ли постоји неко мерење које би нам дало научну основу за веровање да се Месец некада спорије удаљавао?

(Ја наравно добро познајем униформистичке теорије па знам и одговор на ово питање. Оно садржи климаве претпоставке да су сви континенти некада били заједно и да се Земља спорије ротирала... што нити је доказиво нити је довољно као доказ и да се докаже. А нарочито је забавно наводно "мерење" успорења преко образаца у коралним гребенима... као да хиљаду пута није доказано да методе радиактивног датирања искључиво постоје да би еволуционисти имали одакле да производе датуме који им требају.)

Подели на овим сајтовима

Пошто сам претходно питање учино незанимљивим давањем истовремено и одговора, ево сада једног кратког и јасног веома занимљивог питања... уствари одговор је занимљив...

:smiley:

Колико су максимално дуго у Сунчевом систему присутне комете које у њему тренутно лете и од којих неке и сами повремено можемо видети на небу?

Подели на овим сајтовима

vidi , ti možeš da oboriš sve moguće POSTOJEĆE teorije ,

ali , time nećeš dokazati ništa više nego da su ONE netačne !

mislim , nećeš nikada dokazati da je tvoja teorija o nastanku ... bilo čega - ispravna !

Što se Meseca tiče, izvesno je da se on udaljava od Zemlje !

To ne znači da se uvek (i istom brzinom) udaljavao ...

Mene uopšte ne brine što su MNOGE pojave i dan-danas neobjašnjene od strane nauke ... (zašto bi ?)

Ali , mnoge stvari koje su dokazano tačne se kose sa kreacionističkim shvatanjima i tu ... nema pomoći !

Ostavio sam ti onaj link za ASTRONOMSKI MAGAZIN

tamo možeš naći odgovore na pitanja u vezi astronomije

da ja sad ne kopiram

( http://www.astronomija.co.rs/komete.html

http://static.astronomija.co.rs/suncsist/komete/index.htm ... komete ... )

ali , ti krećeš , čini se, sa predubedjenjem da je bog stvorio svet ,

pa te to ometa da objektivno rasudjuješ

ne trudi se ...

niko nije (niti može to ...) dokazao da je bog stvorio svet (t.j. da bog postoji)

ipak , vi samo verujete u to - bez ikakvih dokaza !

jer,  dokazati da je Darvinova teorija (ili bilo koja druga) - čista glupost ,

ne dokazuje ništa vama u prilog !

Dokazuje samo da ne znamo ,ne znamo , ne znamo ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Не знам конкретно како је настао месец. То је као и остало на свету Божија творевина, па је са те стране тајна.

Али знам зашто је настао.

Због песника и заљубљених људи.

Заиста би било мало глупо да се једна од најлепших композиција свих времена зове рецимо "Јупитерова соната" или "Соната заљубљених"....али "Месечева соната" је баш по мери dada

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

vidi , ti možeš da oboriš sve moguće POSTOJEĆE teorije ,

ali , time nećeš dokazati ništa više nego da su ONE netačne !

Креационисти и еволуционисти се слажу око 99% научних чињеница (физика, математика, биохемија, микробиологија, квантна физика, ............................................)

Проблем је само у томе што се под свом том науком пропагира и једно псеудонаучно веровање да је жива ћелија настала сама од себе. Тако почиње заплет те научно-фантастичне бајке.

Što se Meseca tiče, izvesno je da se on udaljava od Zemlje !

To ne znači da se uvek (i istom brzinom) udaljavao ...

Не значи. Али ако ти верујеш да се он кретао другачије, то није наука. Наука се заснива на чињеницама.

Mene uopšte ne brine što su MNOGE pojave i dan-danas neobjašnjene od strane nauke ... (zašto bi ?)

Ali , mnoge stvari koje su dokazano tačne se kose sa kreacionističkim shvatanjima i tu ... nema pomoći !

Не разумем те јер је еволуција та која нема објашњења... као што и сам кажеш.

А требало би да ти смета јер... веровати да је жива ћелија настала сама од себе је мало смешно.

ali , ti krećeš , čini se, sa predubedjenjem da je bog stvorio svet , pa te to ometa da objektivno rasudjuješ

Ја сам био сам атеиста тако да су моја предубеђења еволуционистичка. Дакле, још једна грешка.

ne trudi se ...

niko nije (niti može to ...) dokazao da je bog stvorio svet (t.j. da bog postoji)

ipak , vi samo verujete u to - bez ikakvih dokaza !

Нико није доказао ни да је живот настао сам од себе.

Па ви верујте у то - без икаквих доказа... само што ћете се кајати целу вечност.

А... није ти пало на памет да неки од нас имају натприродна искуства?

(Сваки еволуциониста без доказа верује да тако нешто не постоји и да су такви људи једноставно наивни)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...