pokajnik83 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Unistila je KOMBUHA! Дуња је реаговао/ла на ово 1 И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Ja sam prvu kombuhu dobila tako sto sam gotov napitak kupiljen u prodavnici zdrave hrane sipala u teglu,poklopila gazom i cekala da se formira na povrsini sto je trajalo nekoliko nedelja.zatim sam je premestila u caj,dodala malo od starog napitka i opet cekala.Sad je vec dosta cvrsta,bela,kozasta.Onaj prvi napitak nisam bacila,vec ostavila poklopljen gazom,sada mi se u njoj razvija durga komuha.Samo sam probala kako je,malo kisni,malo je slatkasto,nije lose,malo mi je gadno sto je sluzavo. t4431 t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Moja kombuha ne mirise lose,uopste nije nepodnosljivo-mirise na caj,konkretno,u jednoj tegli mi je sa zelenim cajem,u drugoj sa kamilicom.Jedino sto izgleda gadno je to sto ima ponesto sluzi,i to u samo jednoj tegli,a ja cu da probam da odvojim uz pomoc cedila.Ovaj napitak sa kamilicom je bistar,podseca na sok od zove.Oseca se pomalo na sirce,i to sto duze stoji sve vise mirise na kiselo.Negujem je od zimus,jos uvek samo kao kucnog ljubimca. Evo nekoliko vrlo korisnih uputstva za gajenje: http://www.herbateka.eu/kombuha a ovde ima vrlo koprisnih informacija za one koji tek pocinju da je neguju: http://www.ana.rs/forum/viewtopic.php?t=2241&highlight=kombuha Na zdravlje! Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Od pre nekoliko dana sam pocela da pijem napitak od kombuhe. Prvi put mi je bilo malo neobicno,malo sam i sumnjala kako ce sve to da bude,ali,evo,ja ostah ziva i zdrava. Mogu da vam kazem da mi se napitak izuzetno svidja:prijatan,kisni i kao da je gaziran.Ja bih ga pila i vise od preporucene doze,ali kazu da ne treba. Napitak sam procedila kroz gazu,tako da je bistar i nema sluzi. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Od pre nekoliko dana sam pocela da pijem napitak od kombuhe. Prvi put mi je bilo malo neobicno,malo sam i sumnjala kako ce sve to da bude,ali,evo,ja ostah ziva i zdrava. Mogu da vam kazem da mi se napitak izuzetno svidja:prijatan,kisni i kao da je gaziran.Ja bih ga pila i vise od preporucene doze,ali kazu da ne treba. Napitak sam procedila kroz gazu,tako da je bistar i nema sluzi. I mi razmisljamo da ponovo krenemo s njom, ali malo je petljancija, brate... :P Nego, bas zato sto smo lenji - mislim da cemo da krenemo opet da je cuvamo, ranije nam je izuzetno prijala kad smo je koristili... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 super ide uz winter! winter Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 15, 2012 Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 Kul je kombuha. Upravo sam popio jednu čašu! Ja je pijem pre svega jer mi se sviđa ukus. Jeste petljancija, stvarno! Ako nekome treba neka sa javi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 A да ли знате шта пијете са том водом у којој живи комбуха? Ви ПИЈЕТЕ метаболичку шљаку,тј. све оно што је за саму комбуху отровно. Она избаца НАПОЉЕ оно што је штетно и сувишно. А то раде сва жива бића,па и човек,само се код нас људи, то не зове баш метаболичка шљака,већ мало друкше. РАЗМИСЛИТЕ,зашто је укус кисео,а није кисели купус? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 A да ли знате шта пијете са том водом у којој живи комбуха? Ви ПИЈЕТЕ метаболичку шљаку,тј. све оно што је за саму комбуху отровно. Она избаца НАПОЉЕ оно што је штетно и сувишно. А то раде сва жива бића,па и човек,само се код нас људи, то не зове баш метаболичка шљака,већ мало друкше. РАЗМИСЛИТЕ,зашто је укус кисео,а није кисели купус? Ti to `oces da kazes da si gadljiv? greengrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Ti to `oces da kazes da si gadljiv? greengrin Ti to,ovo mu dođe kao tito,kada baciš letimičan pogled. Nisam,samo znam za kombuhu i ostale prevare od malih nogu. U moje vreme se nudio i mumificirani izmet tibetskog pacova,dobar je za kosti!!! A sada popiješ koka kolu,ili pepsi,i imaš i kombuhu,i pacova i Alana Čumaka(taj je lečio iz daljinu). Ko voli nek izvoli. Ja pijem Staropramen.U to ime živeli,ali nakom drugom prilikom,jer smo sinoć malo preterali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Ti to,ovo mu dođe kao tito,kada baciš letimičan pogled. Nisam,samo znam za kombuhu i ostale prevare od malih nogu. U moje vreme se nudio i mumificirani izmet tibetskog pacova,dobar je za kosti!!! A sada popiješ koka kolu,ili pepsi,i imaš i kombuhu,i pacova i Alana Čumaka(taj je lečio iz daljinu). Ko voli nek izvoli. Ja pijem Staropramen.U to ime živeli,ali nakom drugom prilikom,jer smo sinoć malo preterali. Pa sam sebe pobijaš time što govoriš. Napitak kombuhe nastaje fermentacijom šećera, isto kao i piva, vino, jogurt, sirevi, kefir, rakija, čak neke vrste hleba. I to je tačno, mi jedemo produkte enzimske razgradnje šećera, ali to nije isto kao kad se kuče pokaki. Mikroorganizmi to rade malo drugačije. Pre bih se složio da je pivo svetska mega prevara, nego da je kombuha prevara. Ko voli nek izvoli! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Ja je volim i pijem jer mi se svidja ukus Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Pa sam sebe pobijaš time što govoriš. Napitak kombuhe nastaje fermentacijom šećera, isto kao i piva, vino, jogurt, sirevi, kefir, rakija, čak neke vrste hleba. I to je tačno, mi jedemo produkte enzimske razgradnje šećera, ali to nije isto kao kad se kuče pokaki. Mikroorganizmi to rade malo drugačije. Pre bih se složio da je pivo svetska mega prevara, nego da je kombuha prevara. Ko voli nek izvoli! Ма само уживај у комбухи.Мада се у ферментацију НЕ РАЗУМЕШ. У сиру,млеку,пиву,хлебу ФЕРМЕНТИШЕ СЕ СРЕДИНА у којој су микроорганизми и квасци и гљивице. А овде се ФЕРМЕНТИШЕ сам организам,и избаца МЕТАБОЛИЧКУ ШЉАКУ у средину,која се пије. А то је разлика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука