Гости Guest - . . .- Написано Септембар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Najbogatiji Amerikanac i humanista Bil Gejts, jedan od pionira tehnološkog sveta koji je napustio Harvard i osnovao “Majkrosoft”, progovorio je o svom dugom i problematičnom odnosu sa preminulim osnivačem “Epla” Stivom Džobsom. Bil Gejts U autobiografiji Džobs je opisao njihov odnos, ali Gejts je do sada malo pričao o tome. - Stiv je bio neverovatni genije, koji je neizmerno doprineo polju u kome se nalazim. Imali smo periode, poput ranog “Mekintoša”, kad je više ljudi radilo na njemu nego što su uradili. A onda smo postali konkurencija. Personalni računari na kojima sam ja radio imali su veći udeo na tržištu od “Epla”, do unazad poslednjih pet-šest godina, kada se veoma isplatio Stivov odličan rad na “meku” i “ajfonima” i “ajpedima”. To je stvarno veliki poduhvat i uživali smo u našem radu – ispričao je Gejts. - Provodio je mnogo vremena takmičeći se sa mnom. Bezbroj puta je izrekao oštre kritike na moj račun. Ako biste uzeli ekstremne primere toga, dobili biste pravu litaniju – dodao je on. Džobs je govorio da je njegov rival “nemaštovit” i “uskih pogleda”. - Gejts bi imao mnogo šire poglede kada bi uzeo “esid” ili otišao u ašram – rekao je on u jednom intervjuu. Stiv Džobs Situacija se promenila 2007, kada je osnivač “Majkrosofta” napustio kompaniju da bi sa ženom osnovao Fondaciju “Bil i Melinda Gejts”. - Stiv i ja smo organizovali događaj zajedno, on nije mogao da bude finiji… Dosta vremena sam proveo sa njim u njegovoj poslednjoj godini života – ispričao je Gejts. - Provodili smo bukvalno sate podsećajući se i pričajući o budućnosti. Napisao sam mu pismo – rekao sam Stivu da bi trebalo da se oseća sjajno zbog svega što je uradio i zbog kompanije koju je izgradio. Pisao sam o njegovoj deci, koju sam imao prilike da upoznam – naveo je on. Poslednji gest, međutim, nije bilo pomirenje. - Nije trebalo da se mirimo. Nismo bili u ratu. Napravili smo sjajne proizvode, a konkurencija je uvek bila pozitivna stvar. Nije bilo šta da se oprosti – istakao je Gejts. On je rekao da je Džobs čuvao njegovo pismo pored kreveta dok je umirao. Nakon Džobsove smrti, Gejta je pozvala Stivova žena Loren. - Ona mi je rekla da njegova biografija ne oslikava stvarno uzajamno poštovanje koje smo gajili. Takođe je rekla da je bio zahvalan zbog mog pisma i da ga je čuvao pored svog kreveta – rekao je Gejts. Na pitanje koji je njegov cilj Gejts kaže: - Imam 56 godina. Nadam se da ću živeti još 25-30 da doživim zaustavljanje nepotrebnih smrtnih slučajeva. - Verovao sam u personalne računare i tome sam posvetio život. Kad imate san, i on se ostvari, to je stvarno “kul” – zaključio je Gejts. Извор: Блиц онлјан RYLAH and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Na pitanje koji je njegov cilj Gejts kaže: - Imam 56 godina. Nadam se da ću živeti još 25-30 da doživim zaustavljanje nepotrebnih smrtnih slučajeva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Није тачно. Ја сам прочито да је његов циљ да путем вакцина смањи светску популацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2012 Није тачно. Ја сам прочито да је његов циљ да путем вакцина смањи светску популацију. а ако не успе у томе уз помоћ вакцина, докрајчиће их кокицама! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука