Jump to content

Адорнова награда - политизација филозофије

Balthasar

Препоручена порука

Текст можете прочитати вестима из културе на почетној страни Поуке.орг.

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Џудит Батлер сам први и једини пут читао у једном геј часопису и није ми се посебно свидела.

Мада, неки паметни људи кажу да она има шта да каже, зато ...

Подели на овим сајтовима

Seksualne devijacije, nose sa sobom posledicu odnosno odredjenu devijaciju misli, tačnije one su u sinergizmu....i jedna izvire iz druge..tipičan primjer jedne ženske frustracije vezan za religijski moralni kodeks jevrejske konfesije, koji je u jednim momentu bivstvovanja autorke doživjeo svoju erupciju i artikulisan je i pretočen kroz filosofske knjige ove autorke, mada, da li se to može i nazvati filosofija ili jedna ekspresija misli koje i eksplikuju duševno stanje dotične persone...hmm....u svakom slučaju ne mirišem Batlerovu.. 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Па Батлерову сам доста читао овог лета и мислим да има шта да каже, али о томе тек планирам да пишем, тако да за сада оволико...

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Seksualne devijacije, nose sa sobom posledicu odnosno odredjenu devijaciju misli, tačnije one su u sinergizmu....i jedna izvire iz druge..tipičan primjer jedne ženske frustracije vezan za religijski moralni kodeks jevrejske konfesije, koji je u jednim momentu bivstvovanja autorke doživjeo svoju erupciju i artikulisan je i pretočen kroz filosofske knjige ove autorke, mada, da li se to može i nazvati filosofija ili jedna ekspresija misli koje i eksplikuju duševno stanje dotične persone...hmm....u svakom slučaju ne mirišem Batlerovu.. 4chsmu1

Да, ја сам чуо пуно оваквих и сличних критика на њен рачун, али немам неки свој став, јер нисам читао готово ништа од ње.

Па Батлерову сам доста читао овог лета и мислим да има шта да каже, али о томе тек планирам да пишем, тако да за сада оволико...

Е, па фино, чекаћемо то да видимо!

Подели на овим сајтовима

Џудит Батлер сам први и једини пут читао у једном геј часопису и није ми се посебно свидела.

Мада, неки паметни људи кажу да она има шта да каже, зато ...

лимитирана од феминизмот ги промовира различните форми на субјективитетот кај жените, особено во нивната борба со јазикот, со цел да создадат позитивни искази......тешко и појде тоа од рака, а тоа го увидов кога упати непотребна критика кон ЖД, и со тоа ја демаскира својата андрофобија.....но, надежта последна умира.

Подели на овим сајтовима

лимитирана од феминизмот ги промовира различните форми на субјективитетот кај жените, особено во нивната борба со јазикот, со цел да создадат позитивни искази......тешко и појде тоа од рака, а тоа го увидов кога упати непотребна критика кон ЖД, и со тоа ја демаскира својата андрофобија.....но, надежта последна умира.

Значи, она је нека опасна женска? Фино, фино :)

Видим да је јако популарна и код нас, у задње време јој се преводе књиге масовно.

Подели на овим сајтовима

Читао сам "Невоље с родом".На мене није оставила нарочит утисак,чини ми се јако ускогрудом и због обузетости "родним (де)конструкцијама" њена прича је прилично артифицијална.Додуше то је једна мада кажу кључна њена књига,можда би још неко дело изменило мој утисак,али с обзиром како је конципирала поменуту књигу и шта у њој пише тешко.Политизација феномена је једна од значајнијих карактеристика њеног писања.

Мада,ја сам антифеминиста па ме не морате узети за озбиљно :0104cheesy:

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...