Euthyphro Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 http://www.answering-islam.org/rebuttals/deedat.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Uvek sam se pitao kako se islam tako brzo rasirio po arapskom svetu, a hriscanstvo nije, a starije je od islama 6 vekova, podrucje nastanka i hriscanstva i islama nisu medjusobno predaleko... Ево моја четири random објашњења: 1) простом човеку једноставнија вера. Јасна правила (5 основних обавеза), јасни односи (Алах је бог, Мухамед је пророк, човек је роб Алахов), за разлику од хришћанства (кога је тада тресла монотелитска криза) и зороастријанства (компликовани односи два бога) 2) порески подстицаји: Муслиман не плаћа неке порезе које плаћају немуслимани 3) интерна снага за насилно ширење (мушка исфрустрираност). Правило о четири жене и морална строгост за нежење ствара много фрустрираних мушкараца без жена који постају права армија за освајање где истресају своју фрустрираност и захваљујући, 4) инклузивности којом се омогућава муслиманима да жене немуслиманке и злостављају заробљене жене, тако да у комбинацији са ставком 3) трговина робљем и "присвајање" других народа постаје значајан извор нових муслимана Ignjatije and Euthyphro је реаговао/ла на ово 2 Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Занимљив блог http://islamicexpansionanddecline.blogspot.com/ Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Kada se već evociraju ove srodnosti islama i paganskih religija, zanimljiv je i onaj kamen u čijem se pravcu muslimani klanjaju. Sam Muhamed je pre primanja objave učestvovao u nekim paganskim ceremonijama vezanim za taj kamen. I čak, posle objave, ga je ljubio. Zanimljivo je sa jedne strane tvrditi da je islam striktni monoteizam a sa druge strane pridavati toliki značaj nekom kamenu. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 "Optužuju nas da smo idolopoklonici, zato što celivamo sveti krst, koji oni preziru. A mi im odgovaramo:kako to da se dotičete sa poštovanjem kamen u vašoj Kabi i celivate ga i grlite?" Sv. Jovan Damaskin: Izvor znanja Ignjatije, Velja94 and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 "Optužuju nas da smo idolopoklonici, zato što celivamo sveti krst, koji oni preziru. A mi im odgovaramo:kako to da se dotičete sa poštovanjem kamen u vašoj Kabi i celivate ga i grlite?" Sv. Jovan Damaskin: Izvor znanja Da to je tačno. Šiiti se klanjaju svecima za razliku od Sunita. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Mi se klanjamo samo Bogu, čak i kad poštujemo svetitelje. Ne klanjamo se njima kao ljudima, jer oni su ništa bez Hrista. Klanjamo se Hristu koji ih je proslavio. Krstu se klanjamo kao simbolu Hristove popede. A koja je svrha klanjati se kamenu? Velja94 је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Mi se klanjamo samo Bogu, čak i kad poštujemo svetitelje. Ne klanjamo se njima kao ljudima, jer oni su ništa bez Hrista. Klanjamo se Hristu koji ih je proslavio. Krstu se klanjamo kao simbolu Hristove popede. A koja je svrha klanjati se kamenu? To bi mnogo bolje otac Joil objasnio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука