Jump to content

Šta mi zapravo treba da budemo?

Guest

Šta mi zapravo treba da budemo?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Šta mi zapravo treba da budemo?

• Ljudi
      4
    • Nadljudi
      3
    • Svetitelji
      4
    • Savršeni
      3

Препоручена порука

• Гости

"Budimo ljudi, iako smo Srbi."

"Čovek je nešto što treba prevladati. Šta ste vi učinili, da biste ga prevladali? Sva bića dosad stvorila su nešto više od sebe: a vi zar hoćete da budete oseka te velike plime, rađe još da se ponovo vratite k životinji nego da prevladate čoveka? Šta je majmun za čoveka? Stvor za potsmeh ili bolan stid. I isto to biće čovek za natčoveka: stvor za potsmeh ili bolan stid."

"Svi, rađamo se da budemo u Nebesko carstvo, da budemo svetitelji."

"Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski"

Neću navesti autore ovih citata (mada mislim da ih skoro svi sve znamo) jer ne bih voleo da se u ovoj temi povodimo za autoritetima onih koji su ih izrekli.

Voleo bih da utvrdimo kom od ovih ideala čovek treba da teži i koji su odnosi između ovih ideala (ekvivalentni, subordinirani, superordinirani...).

Подели на овим сајтовима

Ништа од наведеног...

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Богољуди!

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

pošto i jesmo i nismo, možemo razmišljati o onome ko bi trebalo da budemo a kad budemo bili neće biti mesta za treba da budemo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...