Jump to content

Живот у заједници или живот у самици?

Препоручена порука

Hm,hm,hm, da vidim da li sam dobro razumela:

Ja bi onda trebalo da bude izjednačeno sa Ti. Ali nisam mislila na to. Najbliže onome što sam mislila bi bilo da smo Ti i Ja ravnopravni, a ne ekvivalentni.

Ne treba da dođe do "gutanja" i "utapanja" ličnosti jedne u drugu.

Ali, da bismo postigli i taj tzv. zreli odnos, kada smo oboje ravnopravni, oboje moramo da se odreknemo dela slobode. Da bi postigao slobodu, moraš da je se odrekneš

Skoro sam se nešto džapala sa voljenim i bila u fazonu "e,znaš šta, bilo bi mi lakše da sam sama i da samo sebi treba da ugodim", a on mi reče "nisi jedinstvena u tom razmišljajnju, o najmilija" :) Ne da smo se ismejali tada...

Ali me malo navelo na razmišljanje (samo malo :) ), zašto je toliko teško odreći se svoje volje (za moć)? Da li to zavisi od osobe do osobe, da ne kažem, količina i jačina te volje? Na koncu, i kad se molimo Bogu, kažemo " Da bude volja Tvoja".

kažem to je u slučaju kada se prihvati volja Njegova :)

u tom slučaju ne dolazi do utapanja ličnosti ni ekvivalencije jer Ti si sve, i svuda si Ti, kao i kada se molimo zar ne....

E sada, pošto Ja kaže, e Ja sam ovo a Ti si to, onda mora postojati neki obrazac i oko toga se koljemo :)

I tada se ljubav iskazuje odricanjem svojeg djela Ja radi Ti...

• Волим 1

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ali, da bismo postigli i taj tzv. zreli odnos, kada smo oboje ravnopravni, oboje moramo da se odreknemo dela slobode. Da bi postigao slobodu, moraš da je se odrekneš

a jel uredu ako kažemo ovako: da bismo postigli zreli odnos oboje moramo da se odreknemo dijela nezavisnosti jedno od drugog?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

U fine oblande uvijate nešto što se zove sebičnost :D

Nemojte bit sebični ili budite sebični potpuno, trećega nema :)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

ahahah... ma jašta smo neg' stoka sebična. ali ja sam to negdje s početka teme i priznao o sebi. samo trudim se da ne budem sebičan potpuno, jer me strah šta će biti kada me sva publika napusti. nije svejedno.... ;D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

U fine oblande uvijate nešto što se zove sebičnost :D

Nemojte bit sebični ili budite sebični potpuno, trećega nema :)

Šta'š, ljudi smo :blush:

Upravo me situacija sa mojim voljenim podsetila na sopstvenu nesavršenost... Moj život bi bio mnogo prazniji da njega nema, a ja sam onako rekla, i on meni...

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Šta'š, ljudi smo :blush:

Upravo me situacija sa mojim voljenim podsetila na sopstvenu nesavršenost... Moj život bi bio mnogo prazniji da njega nema, a ja sam onako rekla, i on meni...

pa znaš kako ja mislim,

kada bi svi sebi dozvolili, u stvari drugima pravo na greške i nesavršenost, sve bi svjetlije bilo :)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

što ustvari i jeste ono praštanje u praksi. slažemo, povrijedimo, izgovorimo nešto loše, ali to samo može biti i zbog ličnih slabosti ili straha od ne vladanja situacijom....

kada se prema meni neko odnosi loše, nema razloga da se uopšte ljutim na nju/njega. pa ja znam da li sam to zaslužio i prije nego što bilo šta izgovori. :)

Подели на овим сајтовима

što ustvari i jeste ono praštanje u praksi. slažemo, povrijedimo, izgovorimo nešto loše, ali to samo može biti i zbog ličnih slabosti ili straha od ne vladanja situacijom....

kada se prema meni neko odnosi loše, nema razloga da se uopšte ljutim na nju/njega. pa ja znam da li sam to zaslužio i prije nego što bilo šta izgovori. :)

Eh, koliko si dobrih stvari ovđe rekao :)

Daj iztranžiraj ovo na 12 korpica :)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...