Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 јосипе, ово је као да ми објашњаваш зашто политичару треба обезбеђење, а не неком ко има апостолско посланство, па и евентуално страдање који иде с тим. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1347635596' post='709779] јосипе, ово је као да ми објашњаваш зашто политичару треба обезбеђење, а не неком ко има апостолско посланство, па и евентуално страдање који иде с тим. OK, ja sam svoje rekao a ti to sada analiziraj s koje strane god hoćeš, obezbjeđenje treba svakom ko je u situaciji da bude ugrožen ili nepotrebno opterećivan. Sasvim svejedno da li atentatorima, umobolnicima ili bijesnim curama sa golim prsima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1347635596' post='709779] јосипе, ово је као да ми објашњаваш зашто политичару треба обезбеђење, а не неком ко има апостолско посланство, па и евентуално страдање који иде с тим. Aha, malo sam prelistao arhivu da steknem uvid kako to ide u vas s tom problematikom obezbjeđenja arcipastira, nikakva velika slava: https://www.pouke.org...pic,2593.0.html Takvo nešto kod nas nije moguće. Kako ti tvrdiš i kako sam ja to shvatio vi biste znači pustili i da artemijevci, akakijevci ili ne znam kakvi sve drugi ziloti i neistomišljenici mlate, pljuju, prebijaju, trgaju i vuku za bradu patrijarha +Irineja i zlostavljaju na sve druge načine kojih se sjete verbalno i fizički patrijarha i ostale episkope, arhiepiskope, vladike SPC individualno i grupno jer u njihovo apostolsko poslanstvo prema tebi spada i to da stradaju od svakog kome se to namane, kome to na pamet padne, ko se toga prvi toga sjeti i ko to prije stigne uradit a sve Hrista radi? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Od sada ovako pevamo papi : Kad moje usi cuju papamobil na struju tad moje srce bije u ritmu ekologije gringrin Јадранка-Дервента and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Takvo nešto kod nas nije moguće. Kako ti tvrdiš i kako sam ja to shvatio vi biste znači pustili i da artemijevci, akakijevci ili ne znam kakvi sve drugi ziloti i neistomišljenici mlate, pljuju, prebijaju, trgaju i vuku za bradu patrijarha +Irineja i zlostavljaju na sve druge načine kojih se sjete verbalno i fizički patrijarha i ostale episkope, arhiepiskope, vladike SPC individualno i grupno jer u njihovo apostolsko poslanstvo prema tebi spada i to da stradaju od svakog kome se to namane, kome to na pamet padne, ko se toga prvi toga sjeti i ko to prije stigne uradit a sve Hrista radi? Ej, alo, veliki srpski dusebriznice.... vec sam ti rekao negde da ti i tvoji nemate pravo nazivati ljude okupljene oko rascinjenog episkopa Artemija ( ili monaha ako ti je draze) Artemijevcima. Da li ti je to jasno? Nase neslaganje sa Crkvenim velikodostojnicima ima i svoju dostojanstvenu meru. Drugo je nazvati nekog ekumenistom i slicno, a drugo i fizicki napasti. Toga nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Ej, alo, veliki srpski dusebriznice.... vec sam ti rekao negde da ti i tvoji nemate pravo nazivati ljude okupljene oko rascinjenog episkopa Artemija ( ili monaha ako ti je draze) Artemijevcima. Da li ti je to jasno? U redu, onda ćemo ih nazivati onako kako je to tačnije i kako ih oficijalno na svom sajtu naziva sam SAS SPC: raskolnicima. Sad to bude korektnije, valjda. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Сами срби их називају Артемијевци, чак и овде на форуму многи их тако ословљавају, зар није тако? https://www.pouke.org...ме-артемијевци/ https://www.pouke.org...стигли-у-бачку/ https://www.pouke.org...topic=17555.120 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Jel isti kao papa mobil? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Jel isti kao papa mobil? Ко је исти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Ко је исти? Pa elektromobil i papamobil? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Pa elektromobil i papamobil? Да си мало прелистао ову тему видео би како изгледа w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 LOL Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 Aha, malo sam prelistao arhivu da steknem uvid kako to ide u vas s tom problematikom obezbjeđenja arcipastira, nikakva velika slava: https://www.pouke.org...pic,2593.0.html Takvo nešto kod nas nije moguće. Kako ti tvrdiš i kako sam ja to shvatio vi biste znači pustili i da artemijevci, akakijevci ili ne znam kakvi sve drugi ziloti i neistomišljenici mlate, pljuju, prebijaju, trgaju i vuku za bradu patrijarha +Irineja i zlostavljaju na sve druge načine kojih se sjete verbalno i fizički patrijarha i ostale episkope, arhiepiskope, vladike SPC individualno i grupno jer u njihovo apostolsko poslanstvo prema tebi spada i to da stradaju od svakog kome se to namane, kome to na pamet padne, ko se toga prvi toga sjeti i ko to prije stigne uradit a sve Hrista radi? баш тако, велико је смирење и поверење у Господа потребно да се сваки свој тренутак живота, па и смрти, прихвати и употреби на туђе спасење као што су сви свети мученици за веру и пострадали, први Христос на Крсту сопственим примером а онда и свети архиђакон Стефан Првомученик са својим последњим речима о неосуди и неузимању дела за зло. од мало скорашњијих примера, патријарх Павле је, док је још био владика рашко-призренски, ходао нормално међу шиптарима и доживљавао је буквално пљување па и који шамар и показивао на делу Христово трпљење, смирење и љубав према ближњем, да не помињем његова редовна путовања аутобусом по београду док је још био живахно покретан и вожњу неблиндираним аутом кад већ није могао толико да се креће слободно, а не сакривање иза два реда обезбеђења и непробојног стакла. тек су се владике и монаси сетили да им треба заштита за време рата и то само у ратним подручјима тек кад би неко угрозио светињу у којој живе, па ни онда нису имали лично обезбеђење него само додељено и то кад би се кретали даље од манастира. још ми је глупо да те подсећам да је страдање за Христа најузвишеније у хришћанству, али и на ове речи ... Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их; А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце. Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају. Као што мене зна Отац и ја знам Оца; и душу своју полажем за овце. Свето Јеванђеље по Јовану, глава 10, стих 11-15 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1348156466' post='714415] још ми је глупо да те подсећам да је страдање за Христа најузвишеније у хришћанству, али и на ове речи ... A meni je još gluplje da te podsjećam kako nije svako stradanje za Hrista ako stradamo zbog sopstvene nepažnje i nerazboritosti. Kod Boga vrijedi ovo: Čuvaj se, čuvaću te. Ni Hrist nije stradao tamo gdje nije morao, svugdje gdje je mogao je pronašao način kako da izbjegne sukob jer: Još nije došao čas! A taj čas ne dolazi svaki put kad bilo kome namane da bilo koga ubije, već onda kad mi sve uradimo na tome da nas taj bilo ko i zbog bilo kakve stvari ne ubije. Tako je to s tim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2012 то и даље не оправдава плаћену војску, блиндирана кола и понашање према мирнодопским условима као да су ратна. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука