Jump to content

Papa prelazi na elektromobil

Оцени ову тему

Andre Williams

Препоручена порука

јосипе, ово је као да ми објашњаваш зашто политичару треба обезбеђење, а не неком ко има апостолско посланство, па и евентуално страдање који иде с тим.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347635596' post='709779]

јосипе, ово је као да ми објашњаваш зашто политичару треба обезбеђење, а не неком ко има апостолско посланство, па и евентуално страдање који иде с тим.

OK, ja sam svoje rekao a ti to sada analiziraj s koje strane god hoćeš, obezbjeđenje treba svakom ko je u situaciji da bude ugrožen ili nepotrebno opterećivan. Sasvim svejedno da li atentatorima, umobolnicima ili bijesnim curama sa golim prsima.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347635596' post='709779]

Aha, malo sam prelistao arhivu da steknem uvid kako to ide u vas

s tom problematikom obezbjeđenja arcipastira, nikakva velika slava:

https://www.pouke.org...pic,2593.0.html

Takvo nešto kod nas nije moguće. Kako ti tvrdiš i kako sam ja to shvatio vi biste znači pustili i da artemijevci, akakijevci ili ne znam kakvi sve drugi ziloti i neistomišljenici mlate, pljuju, prebijaju, trgaju i vuku za bradu patrijarha +Irineja i zlostavljaju na sve druge načine kojih se sjete verbalno i fizički patrijarha i ostale episkope, arhiepiskope, vladike SPC individualno i grupno jer u njihovo apostolsko poslanstvo prema tebi spada i to da stradaju od svakog kome se to namane, kome to na pamet padne, ko se toga prvi toga sjeti i ko to prije stigne uradit a sve Hrista radi?

Подели на овим сајтовима

Takvo nešto kod nas nije moguće. Kako ti tvrdiš i kako sam ja to shvatio vi biste znači pustili i da artemijevci, akakijevci ili ne znam kakvi sve drugi ziloti i neistomišljenici mlate, pljuju, prebijaju, trgaju i vuku za bradu patrijarha +Irineja i zlostavljaju na sve druge načine kojih se sjete verbalno i fizički patrijarha i ostale episkope, arhiepiskope, vladike SPC individualno i grupno jer u njihovo apostolsko poslanstvo prema tebi spada i to da stradaju od svakog kome se to namane, kome to na pamet padne, ko se toga prvi toga sjeti i ko to prije stigne uradit a sve Hrista radi?

Ej, alo, veliki srpski dusebriznice.... vec sam ti rekao negde da ti i tvoji nemate pravo nazivati ljude okupljene oko rascinjenog episkopa Artemija ( ili monaha ako ti je draze) Artemijevcima. Da li ti je to jasno?

Nase neslaganje sa Crkvenim velikodostojnicima ima i svoju dostojanstvenu meru. Drugo je nazvati nekog ekumenistom i slicno, a drugo i fizicki napasti. Toga nema.

Подели на овим сајтовима

Ej, alo, veliki srpski dusebriznice.... vec sam ti rekao negde da ti i tvoji nemate pravo nazivati ljude okupljene oko rascinjenog episkopa Artemija ( ili monaha ako ti je draze) Artemijevcima. Da li ti je to jasno?

U redu, onda ćemo ih nazivati onako kako je to tačnije i kako ih oficijalno na svom sajtu naziva sam SAS SPC: raskolnicima. Sad to bude korektnije, valjda.

Подели на овим сајтовима

Сами срби их називају Артемијевци, чак и овде на форуму многи их тако ословљавају, зар није тако?

https://www.pouke.org...ме-артемијевци/

https://www.pouke.org...стигли-у-бачку/

https://www.pouke.org...topic=17555.120

Подели на овим сајтовима

Aha, malo sam prelistao arhivu da steknem uvid kako to ide u vas

s tom problematikom obezbjeđenja arcipastira, nikakva velika slava:

https://www.pouke.org...pic,2593.0.html

баш тако, велико је смирење и поверење у Господа потребно да се сваки свој тренутак живота, па и смрти, прихвати и употреби на туђе спасење као што су сви свети мученици за веру и пострадали, први Христос на Крсту сопственим примером а онда и свети архиђакон Стефан Првомученик са својим последњим речима о неосуди и неузимању дела за зло.

од мало скорашњијих примера, патријарх Павле је, док је још био владика рашко-призренски, ходао нормално међу шиптарима и доживљавао је буквално пљување па и који шамар и показивао на делу Христово трпљење, смирење и љубав према ближњем, да не помињем његова редовна путовања аутобусом по београду док је још био живахно покретан и вожњу неблиндираним аутом кад већ није могао толико да се креће слободно, а не сакривање иза два реда обезбеђења и непробојног стакла. тек су се владике и монаси сетили да им треба заштита за време рата и то само у ратним подручјима тек кад би неко угрозио светињу у којој живе, па ни онда нису имали лично обезбеђење него само додељено и то кад би се кретали даље од манастира.

још ми је глупо да те подсећам да је страдање за Христа најузвишеније у хришћанству, али и на ове речи ...

Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце.

А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;

А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.

Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају.

Као што мене зна Отац и ја знам Оца; и душу своју полажем за овце.

Свето Јеванђеље по Јовану, глава 10, стих 11-15

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1348156466' post='714415]

још ми је глупо да те подсећам да је страдање за Христа најузвишеније у хришћанству, али и на ове речи ...

A meni je još gluplje da te podsjećam kako nije svako stradanje za Hrista ako stradamo zbog sopstvene nepažnje i nerazboritosti. Kod Boga vrijedi ovo: Čuvaj se, čuvaću te. Ni Hrist nije stradao tamo gdje nije morao, svugdje gdje je mogao je pronašao način kako da izbjegne sukob jer: Još nije došao čas! A taj čas ne dolazi svaki put kad bilo kome namane da bilo koga ubije, već onda kad mi sve uradimo na tome da nas taj bilo ko i zbog bilo kakve stvari ne ubije. Tako je to s tim.

Подели на овим сајтовима

то и даље не оправдава плаћену војску, блиндирана кола и понашање према мирнодопским условима као да су ратна.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...