Boris Djekovic Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Postovanje dobri ljudi svako dobro vam od Boga zelim, hteo bih da vas zamolim ako ste u mogucnosti da se pozabavite sa pitanjima koje analizira Slavica Setina a neki od njenih radova moze se naci na sajtu http://www.slavicasetina.com/Slavica%20radovi.html . Neke teme su zaista izuzetne i primamljive barem za one jos ne utvrdjene u veri kao sto je to i moja malenkost. Hvala unapred i zeljno iscekujem odgovor. Pitanja koja ona obradjuje su zanimljivi ali i jereticki pa me zanima misljenje drugih i molio bih da se argumentovano pridje temi a ne laicki. Hvala unapred. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Ова бре "јача" од Деретића... Boris Djekovic је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Нађи ти пријатељу неку другу литературу да се утврђујеш у вери и да проналазиш одговоре... Мало сам погледао њен сајт... Мој ти је савет, даље од овога! Писанија неког опскурног академика, још опскурније академије, при чему се прича о планети Нубиру, Ориону као Рају, где се цитирају неканонска и гностичка јеванђеља, ДВД који уз ауторку потписују Деретић и некакав хинду психолог, принципи Тројства са богињом мајком Богородицом, анализирање догађаја из Светог Писма у контексту астрологије, тј. путем положаја звезда... Јел` треба још!? Него ти сутра на Литургију, па мало попричај са својим протом, нека ти препоручи неку добру литературу за "неутврђене у вери", како сам кажеш. А за почетак, за одговоре на многа питања, препорука је: "Да нам буду јаснија нека питања наше вере" од покојног Патријарха.... Жив и здрав био! Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boris Djekovic Написано Септембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Нађи ти пријатељу неку другу литературу да се утврђујеш у вери и да проналазиш одговоре... Мало сам погледао њен сајт... Мој ти је савет, даље од овога! Писанија неког опскурног академика, још опскурније академије, при чему се прича о планети Нубиру, Ориону као Рају, где се цитирају неканонска и гностичка јеванђеља, ДВД који уз ауторку потписују Деретић и некакав хинду психолог, принципи Тројства са богињом мајком Богородицом, анализирање догађаја из Светог Писма у контексту астрологије, тј. путем положаја звезда... Јел` треба још!? Него ти сутра на Литургију, па мао попричај са својим протом, нека ти препоручи неку добру литературу за "неутврђене у вери", како сам кажеш. А за почетак, за одговоре на многа питања, препорука је: "Да нам буду јаснија нека питања наше вере" од покојног Патријарха.... Жив и здрав био! Prvo ne svidja mi se ton u kom si napisao ovo, nemoj nikad da se postavljas iznad drugog, moj ti je savet, ego je nesto najlosije u svakom obliku, drugo mislim da sam napisao da argumentovano se odgovori na neka pitanja a ne samo to je to i to nije to... Razumem da su sve ovo neka gnosticka ucenja ali meni zdrav razum ne dozvoljava da se nesto prihvata zdravo za gotovo pogotovo ako je to nesto od vitalnog znacenja za postojanje. A sto se tice te druge literature citao sam dosta i nemoj da se brines oko toga. A trazio sam da mi neko odgovori ko se malo vise razume u teologiju i takozvana New Age ucenja, dosta takvih ucenja je razobliceno ali ovo je predstavljeno na drugaciji nacin. Postovanje i svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Prvo ne svidja mi se ton u kom si napisao ovo, nemoj nikad da se postavljas iznad drugog, moj ti je savet, ego je nesto najlosije u svakom obliku, drugo mislim da sam napisao da argumentovano se odgovori na neka pitanja a ne samo to je to i to nije to... Razumem da su sve ovo neka gnosticka ucenja ali meni zdrav razum ne dozvoljava da se nesto prihvata zdravo za gotovo pogotovo ako je to nesto od vitalnog znacenja za postojanje. A sto se tice te druge literature citao sam dosta i nemoj da se brines oko toga. A trazio sam da mi neko odgovori ko se malo vise razume u teologiju i takozvana New Age ucenja, dosta takvih ucenja je razobliceno ali ovo je predstavljeno na drugaciji nacin. Postovanje i svako dobro. Нити ми је била намера да се постављам изнад икога, нити да то звучи у неком "тону"... Уосталом, како ти воља... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Која конкретно питања имаш? Не верујем да ико овде има времена да одговара на читав сајт. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 цео сајт нема ниједну аргументацију за оно што пише, само машту. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boris Djekovic Написано Септембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Која конкретно питања имаш? Не верујем да ико овде има времена да одговара на читав сајт. Zanima me da li su ona navodna jevandjelja dokazana kao lazna i na osnovu cega, naucno, dogmatski? Kao i podudaranje nekih mitologija i religija sa hriscanstvom, koje je znacenje toga? Zanima me ko je Jahve? Koje lice Svete Trojice? Posto ga mnogi poistovecuju sa Demijurgom a i deluje previse surovo i strogo. Na koliko razlicitih nacina moze da se protumaci Biblija i kada je nesto opisano, metaforicki, istorijski, metafizicki, moralno tj. kada i na osnovu cega se neke stvari citaju bukvalno a nekad u prenesenom znacenju? Ima jos dosta toga ali vecina stvari kao i ovo sto sam pitao mi je nebitno, to samo moj pali um trazi neku manu svuda i u svemu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука