Иван ♪♫ Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Слушајући тако неке нове ствари, стичем утисак као да по својој појави и боји описују, између осталог, и време у којем живимо, јер многе ствари звуче некако вештачки, као машине. Као да су се звукови градова, саобраћаја, машина, аутомобила, зујање и шуштање разних уређаја одразили и на човека у тој мери. Ево на пример: Такође, емоција која често преовладава је меланхолија, као нека туга или можда самосажаљење. А све то праћено јаким басевима (што је одавно присутно) који често носе агресивну енергију. Мене то подсећа на неко незадовољство, када је човек тужан, али и у исто време гневан, као неко самосажаљење (без увреде, ово је само једно размишљање). А видимо и навалу оних epic фазона, нечега што треба да звучи епохално, огромно, моћно. Одакле таква потреба човеку? У сваком случају уметник износи оно што носи у себи, ,,од сувишка срца", његова музика је одраз његовог карактера, осећања, доживљаја, жеља... Шта мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 agree већ дуже време је тако, негде 90их су чини ми се почеле такве "боје" "мраци" многима су 80те смешне али то су биле најведрије године у музичком садржају "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ne slazem se, to sve zavisi od muzickog pravca. Npr kakve veze ovo ima sa onim sto si opisao Balthasar је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Можда ће звучати чудно, али не слажем се са вама... Тешко да је све ово данас израз неког осећања, пре је природна последица брзине живота и мноштва информација... Музика је некако све бржа и агресивнија са тзв. ,,кратким резовима", што је опште познато у медијима као експрасно пумпање информација (кратке рекламе, кратак преглед вести и сл.) Оно што мене плаши је нека друга врста музике за коју сматрам да може у будућности да из ,,андерграунд авангарде" пређе на много шире масе и постане много шире прихваћена него што је сада. Ево на шта мислим: P. S. Ово је наш извођач... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ево на шта мислим: P. S. Ово је наш извођач... Шта је ово неки дарк псај? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ne slazem se, to sve zavisi od muzickog pravca. Npr kakve veze ovo ima sa onim sto si opisao има везе са правцем, али мислим да је све више музике, спотова, и музичког садржаја уопште, отишло у правцу који је Ајванхоп описао @Balthasar то си и ти рекао на неки начин, или нисам схватио добро? Balthasar је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Шта је ово неки дарк псај? Управо тако. За сада га нема свуда, али раније никаквог псаја није било овако на журкама а сада се полако појављује, оне мало мелодичније ствари типа Talamasca или Electric Universe. Тако да је ова прича смешна у односу на такве ствари. Не мора ни то бити опасно, али ствари које прате то и укључивање тог ,,дарк" фазона ми не делује тако наивно. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 @, Ниси схватио баш најбоље, моје мишљење не иде у том правцу. Ја баш инсистирам на томе да ово није одраз осећања већ брзине живота. И зато ме ужасно нервира што многи од тих ,,уметника" говоре о својој музици у категоријама weltschmerz-а... То нема везе са тим појмом, ни најмање... Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ne slazem se, to sve zavisi od muzickog pravca. Npr kakve veze ovo ima sa onim sto si opisao Naravno, nisam ni pokušao da obuhvatim celokupno moderno stvaralaštvo i muz. biznis. Dao sam primere gore. Onaj prvi je veoma popularan i slušan. Hoću da kažem dve stvari: da muzika zvuči kao roboti, kao mašine, i često u planetarnim hitovima primećujem dosta melanholije, čamotinje i kao neki gnev... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Музика је некако све бржа и агресивнија са тзв. ,,кратким резовима", што је опште познато у медијима као експрасно пумпање информација (кратке рекламе, кратак преглед вести и сл.) Hmm, jeste pokušali nekad kad gledate tv i kad su reklame da zatvorite oči i samo slušate - koje je to ludilo i haos od zvukova Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 i često u planetarnim hitovima primećujem dosta melanholije, čamotinje i kao neki gnev... то је тачно, на то сам највише и мслио мање на ону убрзаност живота Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 кад сам био клинац, MTV је био "музички тобоган" за ово данас "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Hmm, jeste pokušali nekad kad gledate tv i kad su reklame da zatvorite oči i samo slušate - koje je to ludilo i haos od zvukova Ја баш о томе и причам. Само што у ономе што сам ја поставио не мораш да затвориш очи да би доживео то. Још ако си на таквој журци (а био сам), главна ствар и јесте да не затвориш очи јер ћеш пропустити визуелни ефекат који је подједнако важан као и звук... Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ipak, život kako živimo, šta slušamo i uopšte čime hranimo svoj duh, sve to ostavlja neki trag. A onda se to, između ostalog, odrazi i na muziku koju stvaramo. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Ipak, život kako živimo, šta slušamo i uopšte čime hranimo svoj duh, sve to ostavlja neki trag. A onda se to, između ostalog, odrazi i na muziku koju stvaramo. Слажем се потпуно. И има добре музике и данас, да се не лажемо. Исто као што још увек има правог weltschmerz-а у музици, о коме сам говорио и мислим да је то јако важно јер значи да још увек имамо макар мало свести... Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука