Srecko Urosevic Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Постоје романи који те обухвате и држе пар дана након читања, постоје и они који исто чине, рецимо, месец дана након читања, а постоје и они који те држе читав живот и којима се увек враћаш. Ово је роман у славу Божију! Никола Миловић, протојереј, је уредник епархијског часописа "Каленић", рођен је 1965. Објављивао је прозу у више часописа. Његова прича "Неофит" уврштена је у Антологију српске хришћанске приповетке. Живи у Младеновцу. Ово дело је изашло као издање издавачке куће Шумадијске епархије "Каленић". Роман је дубок и предубок. Већ иде од руке до руке људи из Цркве у граду из којег сам, а у којем и и о.Никола служио једно време. Неће овај роман добити Нинову награду, или неку другу, он ће тихо, временом нарасти до својих висина, у годинама које следе. Јер говори о времену и хришћанима у времену које ће тек доћи или долази или је већ дошло. Роман је последњим данима пред Други Христов долазак, овде у Србији, у граду, или тачније у оном што је од тог града остало, Младеновцу. Роман тока једне искидане свести, једне намучене хришћанске душе која исповеда своју веру у тим данима наспрам другог јунака овог романа - Доктора - који му је антипод, али је човек-по својој слободи, ерудицији, знању-човек ван Христа и такав остаје до своје физичке смрти и бира одлазак у не-биће, по датој му од Бога слободи, Сцене, слике, кулисе, романа имају тонове, обрисе , боје филмова "Рубљов", "Острво", СФ романа Артура Кларка и Стивена Бакстера ("Око времена", Олуја са Сунца", "Прворођени"-ово, можда само ја видим философије стоика и других философија, Откривења Јовановог, Достојевског,Светих Отаца, речи руских светитеља о томе како ће изгледати свет последњих дана пред Други Христов долазак, нежне и потресне тонове и сенке љубави према жени и величанствене љубави човека хришћанина у том добу према Христу, и непоколебљиве вере да Он мора доћи. Финале романа је неописиво-као што је неописив и тај час доласка. Мени су текле сузе умиљења. У роману је на крају и моја црква Светог Арханђела Гаврила са све споменицима и натписима на њима изнад гробова свештеника и војника . Довољно сам рекао. Ја нисам чуо нити наишао негде на текст да је неко написао роман овакве врсте. Заиста, редак роман-у славу Божију. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Горе имајмо срца доле умом у аду Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Феноменална књига, има сам срећу да је добијем од самог аутора кога сам пре неки дан поново видео у Светој Литургији. Отац Никола је предиван човек и нека му Господ подари оздрављење од његове муке. Философ и теолог. Књига је ФЕНОМЕНАЛНА и заиста је препоручујем сваком хришћанину: marko_13 and Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Књига је генијална! Није ми се често дешавало да ме књига "прикује" за столицу. Први пут сам је за дан прочитао, а после још неколико пута. Не само што ме се и лично тиче, већ мислим да је о. Никола постигао нешто што је ретко ко у хришћанској повести - то да му дело извире директно из Писма, Предања, богослужбених књига и великог личног опита и хуманистичког знања. Редак човек, ретка књига. Препорука у сваком случају! Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Марко, мислим да је зрело време да о. Никола буде гост на ЖРУ ДИВАНУ, и онако га нисмо држали неких 20 дана. Мислим да је ред а и част да га позовемо. Balthasar and Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Где се може наћи књига? .smesko. Обзиром да сам мало даље од Крагујевца и вашег краја .smesko.. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 @@Balthasar, Може да се наручи преко наше Епархије (док ЖРУ не покрене своју продавницу) Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 @, Дајте неке контакт информације како могу да наручим, био бих стварно захвалан .smesko.. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Оче, готово да сам сигуран да је то неизводљиво из објективних разлога... Нажалост. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Продајни центар и ИУ Каленић г. Ненад Пантић Адреса Краља Александра Првог Крарађорђевића 31/А Крагујевац 34000 Србија Контакт 034 333 827 034 333 827 065 80 34 802 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Или овако - http://kalenic.rs/index.php/prodavnica-crkvenih-proizvoda/%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D0%B8%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%9B/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE-proizvod.html Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 @@marko_13, Хвала! .smesko. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Оче, готово да сам сигуран да је то неизводљиво из објективних разлога... Нажалост. Јасно, али ако буде ту асистент (ти, Иван...), могли би да одржимо и да буде веома добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Било би одлично, али тешко одржати било шта што траје дуже од пола сата. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Да, знам... опет треба искористити бар и тих пола сата, па како год може, верујем да би људима много значило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Није на одмет покушати нешто... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука