Jump to content

Венчања, свадбе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jes Zvečanac brate ,potpisujem čestitku  prstgore

Da li je Tatjana iz Novog Sada?

Не знам колико ће ти значити овај одговоро, али ја мислим да јесте из НС..... 4chsmu1 :drugarstvo:

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

prstgore kriminalac sFun_bat t4431 algabacaju algabacaju

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Драги,ти кад нешто лупиш,за дивно чудо,увек останеш жив... :nene:

Дакле удала се сестра Татјана,познатија форумашима као Васкрсија, изузетна особа и православка,!

Поред њеног,било је још једно венчање  форумаша Срђана из Бгд,како се представљао на форумима,мог доброг пријатеља и ултра доброг дечка,који није извисио... :)

Они јесу на форуму "верујем",али су и овде ,додуше ређе, присутни,и стварно је труло, да овде нико није нашао за сходно,да им честита... 0102_laugh

Тања је иначе била члан многих етно бендова,као и њен супруг...

priključujem se čestitkama, Vaskrsija, nek je sa srećom! Brko, tebi takodje!  nesiguran

Naravno, i forumašu Srdjanu čestitam, nek je sa srećom!  0102_laugh

i kumovima forumašima, također.. ne znam kako je Zosima njih mogao da izostavi... pa kum nije dugme%2010.jpg ... a ni kuma nije fc87621c3b836932.jpg-50x39.jpg , molim lepo  0205_whistling  ne_shvata

tko leti vrijedi

tko vrijedi leti

tko ne leti ne vrijedi

babushka_sm.gif

Подели на овим сајтовима

ne znam kako je Zosima njih mogao da izostavi... pa kum nije dugme%2010.jpg ... a ni kuma nije fc87621c3b836932.jpg-50x39.jpg , molim lepo  0205_whistling  nesiguran

Јаој куме,тј Гнурфе, заборавих на дугме,више сам размишљао о хармоници... 0102_laugh  0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

не познајем људе, ал честитам из свег срца  4chsmu1 greengrin greengrin

greengrin greengrin greengrin greengrin klapklap klapklap

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Гости

Svadbena torta stara 113 godina

Dok većina svadbenih torti „ne preživi“ taj veliki dan, jedna u engleskom gradu Bejzingstouku odoleva već 113 godina. Naravno, na kraju je završila u muzeju kao najstarija na svetu.

U gradskom muzeju „Vilis", u engleskom gradu Bejzingstouku, odnedavno je izložena svadbena :nene: koja je napravljena još 1898. godine, u vreme vladavine kraljice Viktorije. To je čini najstarijom tortom na svetu!

Uprkos zubu vremena, dance67890 je ostala gotovo netaknuta.

8309a5050d.jpg

Nesumnjivo da je izgubila od svoje svežine i da su trešnje, koje je ukrašavaju, potamnele, ali je poslastica zadržala svoj prvobitni oblik.

Preživela je dva svetska rata i svedok je svih značajnijih događaja 20. veka.

Jedino oštećenje je pukotina na okamenjenom filu, „suvenir" jednog bombardovanja tokom Drugog svetskog rata.

cefb051777.jpg

torta je do 1964. godine stajala u izlogu poslastičarnice u Bejzingstouku, u Hempširu, da bi potom bila sklonjena na tavan.

Tu je ostala sve dok je poslastičareva kćerka nije poklonila lokalnom muzeju „Vilis".

Kustos muzeja Su Teplis objasnila je listu San da je poslastičareva kćerka, koja je bila usedelica, poklonila tortu neposredno pred smrt, jer se plašila da će je neko pronaći i pomisliti da ju je mladoženja ostavio pred oltarom.

IZVOR

Подели на овим сајтовима

:229229229: :229229229: :229229229:

torta amin-nas :291291291:

torta :nene: dance67890

:cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:

klapklap klapklap klapklap

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...