Jump to content

„Samsung“ mora da isplati „Eplu“ (Apple) malo više od milijardu dolara

Оцени ову тему

Препоручена порука

Може, наравно, јер пре тога то нигде није постојало, и иновативно је, и иновација је за себе, и иновација је у пољу примене. И не само то, него и сам дизајн, са оним једним дугметом и "правоугаоник са заобљеним ивицама", и тако даље. АКо су то украли од некога, онда тај који је измислио теп енд зум има право да их тужи.

Него мене интересује она прича око тога што је Епл покрао патенте Самсунгу или коме већ, а на оном сајту који је Богдановић поставио то нисам нашао, па ако би неко знао шта се ту дешавало, баш бих волео да знам.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ja bih patentirao brzinsko olakšavanje tokom velike nužde uz indirektni uticaj pšeničnih mekinja i žurbe na posao

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не знам за то, ако би ме упутио у то, ако имаш времена сада?

Наравно, ево овде:

Иначе ради се о таквим ситницама као што су миш, прозори програма, иконе, итд, све оно што данас сви користимо. И фала драгом Богу па то нико није патентирао иако је било покушаја, ПЦ индустрија би била деценијама уназађена.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

А јест, ал ајд да се сетимо како су телефони изгледали пре појаве Ајфона, и пре него што је уопште и дизајнирана тач скрин философија. А и ја сам мислио на Андроид кад сам горе рекао да је ископирана философија оперативног система, јер је Андроид пресликани оперативни систем Ајфона, а између Самсунгових телефона и Ајфона готово да нема разлике у дизајну. Да поновим, сетимо се како су телефони изгледали ПРЕ Ајфона. И није поштено да неко уложи и паре и време и све остале ресурсе да би направио нешто лепо и иновативно, а онда дође неко други ко га једноставно покраде и на томе настави да зарађује паре.

Надам се да ће после овога Самсунг да крене да заиста иновира, на радост свих нас.

Овај телефон звао се LG Prada, избачен је крајем 2006-те:

200px-LG_KE850_Prada_Hauptmen%C3%BC.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Prada

iPhone је избачен половином 2007-е.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Хвала вам људи, и теби Уроше, и теби Звонко, нисам знао за те ствари. Онда ће и Епл да ову милијарду пребаци другима, па ће онда лепо сви да се окрену својим тимовима за дизајн и иновације, па ћемо онда коначно да имамо праву конкуренцију, а не да једни од других краду.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Али нису.

Јер како другачије да се заштити производ твог интелектуалног рада? Што бисмо се онда љутили на Кинезе, који само чекају да неко нешто измисли, то прекопирају, и онда за мале паре продају дрљаве копије тог продукта твојих интелектуалних напора (а да би то смислио, треба цео живот да се усавршаваш)?

Ко би у таквом свету имао мотива да буде иноватор?

Подели на овим сајтовима

Јер како другачије да се заштити производ твог интелектуалног рада?

Врло једноставно - немој да кажеш никоме.

Што бисмо се онда љутили на Кинезе, који само чекају да неко нешто измисли, то прекопирају, и онда за мале паре продају дрљаве копије тог продукта твојих интелектуалних напора (а да би то смислио, треба цео живот да се усавршаваш)?

Ко би у таквом свету имао мотива да буде иноватор?

Па имао би мотива. Када први нешто избациш свакако можеш да зарадиш пуно. Конкуренција ће те само приморати да и следеће године опет мораш да нешто сјајно измислиш да би остао бољи од других. Они би хтели да једном у животу смисле нешто ново и од тога живе заувек.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...