marko_13 Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Јожо, јесу ли ово неки унијати? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Јосип ме интересира твоето мислење за стигматите, што мислиш ти за таа појава? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Јожо, јесу ли ово неки унијати? Ma jok nisu, nemam ni ja pojma ko su, postavio sam to vama da vi to raspetljate šta je ovo. Ja nemam ni pojma gdje je ta Eritreja a kamo li o pravoslavlju u Eritreji, hahahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ma jok nisu, nemam ni ja pojma ko su, postavio sam to vama da vi to raspetljate šta je ovo. Ja nemam ni pojma gdje je ta Eritreja a kamo li o pravoslavlju u Eritreji, hahahaha. шалиш се? Еритрија некадашњи део Етиопије, сада се одвојила од ње..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Јосип ме интересира твоето мислење за стигматите, што мислиш ти за таа појава? Ja nemam neko svoje posebno osobno, lično mišljenje o tome jer nikakve te stigme ničije nisam vidio na svoje oči pa mogu onda da govorim samo o tom što smatram kanonski legalnim a što ne. Ako je kod nas Crkva štovanje Sv. Franje kanonski priznala kanonizačnim procesom, kao što i jeste, uključujući i stav prema njegovim stigmama onda ja smatram u skladu s magisterijom, učiteljstvom Crkve da je štovanje Sv. Franje i svega ostalog što se njega tiče kanonski i liturgijski ispravno odobreno i potvrđeno. A o stigmama kod drugih nemam neko svoje lično mišljenje, vjerovatno zato što bit hrišćanstva ne vidim ni u stigmama, ni u Međugorjima, ni u svetim plamenovima a isto tako ni u mirotočiviom ikonama. Sve to poštujem ali daleko od toga da bi s takvim stvarima bio preokupiran, za to naprosto ja ne nalazim vremena. Isto tako ne može me potresti a ni ne znam kako mnogo tangirati čak ni to kad bi se dokazalo da su bilo od kojih tih nabrojanih stvari ili čak sve one trikovima, svejedno sasvim o čemu se to radi: stigmama, Međugorju, jerusalimskom plamenu ili kakvim mirotočivim ikonama jer moja vjera je utemeljena na Jevanđelju a ne na takvim stvarima koje mogu biti lijepe i zanimljive ali nisu bitne i presudne za spasenje. Sve što je za spasenje bitno ne nalazi se ni u jednoj od tih stvari već u Jevanđelju i liturgiji. Sve ostalo što nije Jevanđelje, liturgija ili crkveno učiteljstvo, nauk sv. Otaca recimo i sl. su privatne pobožnosti koje onda može svatko obavljati i štovati prema svom nahođenju. Jedino treba znati da su od njih mnogo važnija liturgija i Jevanđelje. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ja nemam neko svoje posebno osobno, lično mišljenje o tome jer nikakve te stigme ničije nisam vidio na svoje oči pa mogu onda da gobvorim samo o tom što smatram kanonski legalnim a što ne. Ako je kod nas Crkva štovanje Sv. Franje kanonski priznala kanonizačnim procesom, kao što i jeste, uključujući i stav prema njegovim stigmama onda ja smatram u skladu s magisterijom, učiteljstvom Crkve da je štovanje Sv. Franje i svega ostalog što se njega tiče kanonski i liturgijski ispravno odobreno i potvrđeno. A o stigmama kod drugih nemam neko svoje lično mišljenje, vjerovatno zato što bit hrišćanstva ne vidim ni u stigmama, ni u Međugorjima, ni u svetim plamenovima a isto tako ni u mirotočiviom ikonama. Sve to poštujem ali daleko od toga da bi s takvim stvarima bio preokupiran, za to naprosto ja ne nalazim vremena. Isto tako ne može me potresti a ni ne znam kako mnogo tangirati čak ni to kad bi se dokazalo da su bilo od kojih tih nabrojanih stvari ili čak sve one trikovima, svejedno sasvim o čemu se to radi: stigmama, Međugorju, jerusalimskom plamenu ili kakvim mirotočivim ikonama jer moja vjera je utemeljena na Jevanđelju a ne na takvim stvarima koje mogu biti lijepe i zanimljive ali nisu bitne i presudne za spasenje. Sve što je za spasenje bitno ne nalazi se ni u jednoj od tih stvari već u Jevanđelju i liturgiji. Sve ostalo što nije Jevanđelje, liturgija ili crkveno učiteljstvo, nauk sv. Otaca recimo i sl. su privatne pobožnosti nkoje onda može svatko obavljati prema svom nahođenju. Jedino treba znati da su od njih mnogo važnija liturgija i Jevanđelje. ти благодарам на одговорот и поздрав од Македонија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 шалиш се? Еритрија некадашњи део Етиопије, сада се одвојила од ње..... Joj kad sam ja bio u osnovnoj, to sam si i mislio da je to negdje u Africi, barem sam se to strefio. Ja te dole države u južnoj Africi stalno pletem: Angola, Eritreja, Burundi itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Evo zanimljive rasprave na tu temu: http://www.orthodoxchristianity.net/forum/index.php/topic,19339.0.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Imače moj omiljeni pravoslavni sajt je ovaj, tamo su sve najbitnije relevantne informacije o katoličanstvu koje mi trebaju krasno poredane i na jednom mjestu, ne moram po stotinama drugih sajtova i teškom mukom skupljat i pretraživat te informacije svuda po internetu i izvlačit ih jednu po jednu ko ribe iz vode udicom. Ustvari je to "zlatni rudnik", "El Dorado", tamo je sve što jednom katoliku ikad može zatrebat, ne zna čovjek šta bi prvo uzeo čitat, daću si ovaj sajt u potpis na našem tamo katoličkom forumu. http://www.antipapism.kiev.ua/ Sličan takav sajt je ovaj, to je ista ta stvar, tamo su sve iinformacije koje me zanimaju na jednom mjestu ali se tiču Srbije. Toliko mi to olakšava traženje informacija jer umjesto da prevrnem 100 sajtova ovdje imam sve što me zanima na jednom: http://borbazaveru.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 hmm.. ja bih rekla da je razlog zbog kojeg Bog dopusta stigme taj da kroz tu osobu svet vidi duhovnu realnost. 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 22, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2018 Za sada sam misljenja da stigmati nisu duhovna vec dusevna kategorija. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јун 28, 2024 Пријави Подели Написано Јун 28, 2024 On 27. 8. 2012. at 11:29, Sir Oliver рече to kad na pravoslavnom forumu pokreneš pitanje stigmi je isto ko kad na katoličkom pokreneš pitanje svetog ognja u jerusalimu... Pavle kaže da su čuda znak nevernima a ne vernima. Jer ako neko napravi neko čudo to će ljudima neupućenim u veru biti znak da taj zna nešto više o Bogu od njih. I radi tog čuda će verovati tom čoveku. I da umesto da čitajući Sveto Pismo proveravaju sve što taj govori oni će slepo verovati zaslepljeni čudom. Postoji u Bibliji kletva koja kaže da je proklet čovek koji se uzda u čoveka. Pogledajte samo koliko različitih hrišćanskih učenja, I sva imaju svoje sledbenike. A statistika pokazuje da tek 3% vernika pročita Bibliju. Pa kome onda veruju ti ljudi, i na osnovu čega veruju? Veruju im jer je te ljude neko proglasio za svece i tako im dao autoritet. I još ako ti ljudi naprave neko čudo onda je to tek znak neverujućima da im treba verovati. Veru koja ne proverava zovu Slepa vera. A nas je Hristos pozvao da sve ispitujemo rekavši; Ко хоће његову вољу творити, разумјеће је ли ова наука од Бога или ја сам од себе говорим. Јован Глава 7 Dakle samo kroz tvorenje Božije volje se može doći do razumevanja koja je nauka prava. A ljude kako mrzi da čitaju Bibliju tako ih mrzi i da tvore ono šta je Hristos govorio, i budući da nemaju razumevanje oni lako budu zavedeni pogrešnom naukom koja je potkrepljena čudima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука