Jump to content

Prošetajte Vatikanom iz naslonjača

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zahvaljujući dvogodišnjem trudu studenata iz SAD-a sada je moguće virtualno prošetati rimskim bazilikama i Sikstinskom kapelom, uz samo nekoliko klikova mišem.

Prosetajte-Vatikanom-iz-naslonjaca.jpg

Grupa studenata sa Sveučilišta Villanova u Pennsylvaniji dizajnirala je 3D panoramski prikaz unutrašnjosti nekih od najpoznatijih vatikanskih građevina te je tako virtualna šetnja kroz ove građevine postala stvarnost.

Na ovom projektu studenti su radili dvije godine. Upotrijebili su 3D kameru visoke rezolucije te se na ovaj način mogu vidjeti detalji koje inače golim okom nije moguće uočiti.

Svoj rad stavili su na internet kako bi ga podijelili s drugima:

Sikstinska kapela

Bazilika sv. Petra

Bazilika sv. Pavla izvan zidina

Bazilika sv. Ivana Lateranskog

IZVOR

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да, ово је фантастично.

Мислим да смо некада већ ово имали као тему, не сећам се тачно. Но, никада није наодмет да се погледа висока уметност средњег века. Мене највише одушевљава Сикстинска капела.

Подели на овим сајтовима

Ja sam se, malo je reći, oduševila umetnošću, pod utiskom sam baš, baš... Meni je najupečatljivija bazilika Sv. Petra. Kakva umetnička dela, neverovatno.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

http://www.3dmekanlar.com/

Одличан сајт са панорамским приказима познатих грађевина.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...