Manolis Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ахахахаха Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ma Alzheimer je dosta opaka bolest, ovako izgleda na primjer razgovor dežurne telefonistkinje u službi javne bezbjednosti na dežurnom alarm broju 112 i pacijentice oboljele od Alzheimera. Gospođa: Pošaljite mi policijsku patrolu, nekakva nepoznata žena mi pokušava silom ući u kuću. Telefonistkinja: Poznmajete li tu ženu, jeste li je pitali šta hoće od vas? Gospođa: Ma kaže da mi je kćerka a ja nikakve djece nisam nikad imala. Policija dođe i ustanovi da je ta žena stvarno ćerka dotične samo ova na to ponekud zaboravila. U Njemačkoj se to dešava često, svaki drugi dan tamo policija traži po gradu izgubljene i dezorijentisane starce i starice ili ovako izlazi na uviđaj starim ljudima koji tvrde da nikakvu djecu nikad nisu imali i šta ih ti nepoznati ljudi tamo opterećuju i maltretiraju i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 On 24. 8. 2012. at 10:17, obi-wan рече Taj pop sto je dao zeni od 80 god. da restaurira 2 veka staru umetninu ili je na nekoj droZi ili je zreo za ludnicu, Boze me prosti... On 24. 8. 2012. at 13:29, Sir Oliver рече glupost, nije ovo ismejavanje Hrista, već 80' godišnje restauratorke. Mozda je problem sto je zena, a ne sto ima 80 godina... :/ Izvinite, ali Ticijanu od 80 godina bih dozvolio da restaurira (hipoteticni slucaj) slike i to ne zato sto je musko. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 прво нисам могао да верујем кад сам видео "рестаурирану" слику, а онда сам тражио по страним изворима вест да се уверим да је неко зезање. и даље не могу да верујем надобудног попа који је дозволио овој жени да приђе уопште оној фресци, поготово кад се погледају њени претходни радови, а тек не могу да верујем како Га је скаредно омалала, јер не знам како другачије оно да назовем. само се надам да је икако могуће повратити барем у старо стање фреску, иначе је ово за затвор колико попа толико и "рестаураторке", још и да одлеже новчани одбитак који се употреби за покушај рестаурације. заиста не знам који речима да опишем гађење и запрепашћење према "рестаурацији" и свеукупном догађају. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ova je gora od Mr. Bean-a. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 ovo mož da bude dobra simbolika za pojedince-daš im Hrista a dobiješ..... Милан Меденица :) and Николa је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 добијеш Чубаку. Милан Меденица :), -Владимир-, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 On 24. 8. 2012. at 20:13, Manolis рече добијеш Чубаку. smej.gif smej.gif smej.gif Милан Меденица :), Ignjatije and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ovo je bilo jače od mene i dalje ese smejem smej.gif smej.gif smej.gif Милан Меденица :) and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Taј рад Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Ma ljudi, žena je genijalna, samo mi to još uvek ne shvatamo! greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 сачекајте да се учита, може мало да потраје Млађони, Биљана, Anette and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 E koliko sam god ateista ili mozda bolje receno antiteista ipak smatram crkve i freske nekim kulturnim nasledjem citavog covecanstva. I samo imam jedan kometnar koji nadam se nece uvrediti nikoga sem onima kome je namenjen ali posto oni ovo verovatno nece procitati onda ni njih: Ne znam ko je retardiraniji ovaj svestenik koji je dao babi od 80 god da radi ovo, a da barem nije trazio da vidi neka njena dela ili slicno ili baba koja je znala da ne zna da crta i uzela da restaurira (unisti) fresku. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 15, 2013 Пријави Подели Написано Март 15, 2013 On 24. 8. 2012. at 9:46, draganzzz рече Uništena freska Isusa - hit na netu Brojni poštovaoci umetnosti u Španiji pokrenuli su peticiju da se spasi freska Isusa Hrista iz 19. veka, koju je jedna restauratorka-amaterka uništila. Istovremeno, sa svih strana stižu predlozi da se na sličan način "obrade" i druga umetnička dela... Beta/AP Photo/Centro de estudios Borjanos Restauracija freske "Ecco homo" u crkvi u Borhi u blizini Saragose postala je međunarodna hit-šala posle slika na kojima se vidi kako je izgledala pre i posle restauracije.Osamdesetogodišnja Sesilija Himenez stekla je globalnu "slavu", jer na njenoj restauriranoj slici nekadašnji dostojanstveni portret izgleda kao dlakavi i kosmati majmun u odeći koja mu baš i ne odgovara. Potom su šaljivdžije širom sveta na internetu počele da postavljaju razne druge fotografije lica na mesto lica "restaurirane" slike (uključujući i one španskog kralja i premijera). Tajna večera obrađena istom tehnikom Oni zabrinuti za budućnost freske pokrenuli su peticiju koju je dosad potpisalo više od 9.700 ljudi. Starica koja je upropastila sliku restauraciju je radila godinama, uz odobrenje crkve, navodi AFP."Sveštenik je znao. Svi koji su došli kod mene mogli su da vide kako radim", rekla je Himenezova i dodala da je ona priznata umetnica, da je izlagala svoje radove i prodala 40 slika. Još par predloga za restauraciju (www.leparisien.fr)Unuka umetnika koji je naslikao original, Tereza Garsija, takođe je bila nezadovoljna novom verzijom. "Jedino što je uspešno retuširala je odeća", kaže Garsija. "Najgore od svega je što je brljala po glavi i jasno je da je uništila sliku". Još nije odlučeno da li će u ovom slučaju biti podignuta tužba. Sestra starice, Esperanca Himenez Sueko, stala je u odbranu restauratorke i za list El Mundo izjavila: "Ona je to uradila iz najboljih namjera. Samo je htela slici da doda malo boje". http://www.b92.net/k...4&nav_id=637226 Kao mister Bin sa slikom Whistlre"s Mother u filmu Clip Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Небитно је што има 80 година. Небитно је што је жена. Сигурно је умела да ради, нешто јој се десило. Није она уништила више Христов лик бојом него ми осуђујући немоћ. Спустимо камење. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука