Grizzly Adams Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Добро нам дошао! Хвала на појашњењу. Посебно ми се свиђа што није државна организација. Браво. OKO је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
OKO Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 И дедови и очеви су певали о братству и једниству па се на крају поклаше међусобно Ово господине није прича о братству и јединству, него о поправку онога што је изазвало крвопролиће. Ово је прича о разбијању стереотипа и предрасуда како би у будућности живели мирније. Желим и Вама мир у души! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Да у праву сте, деца певају искрено! На жалост још није нађена организација која окуплја српску децу из Сарајева, Nisam ni sumnjao da nemacka organizacija "dobrih ljudi" nije u stanju da nadje organizaciju koja okuplja srpsku decu iz Sarajeva. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JovanaSo Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Manifestacija protiv Srbije, inače bi dolazili i u Srbiju.. Nego je Srbija gad-zemlja i agresor, a evo, i srpska deca svedoče o tome. Prosto... Bili smo i u Srbiji. I to ove godine u Somboru gde smo pevali istu ovu pesmu i održali isti ovaj performans u centru grada. Pre par godina se kamp održao u Bačkom Monoštoru. Manifestacija širi ljubav i mir a ne mržnju prema bilo kojoj zemlji ili bilo kome. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JovanaSo Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Deca pevaju iskreno,mada i ne znaju sta je rat, a organizatori kao po obicaju neiskreni pa nisu pozvali srpsku decu proteranu iz Sarajeva ili RSK, Kosmeta i tako dalje. Odabrali su , ali bolje i to nego nista. Mi znamo šta je rat, jer da ne znamo ne bi ni pevali. Medju nama ima i izbeglica, i onih koji su rodjeni u ratu, i onih koji su u ratu ostali bez roditelja, kuća... Nas niko nije birao i silio da učestvujemo u ovome, mi smo se sami prijavljivali. Meni su tih 12 dana u Neumu bili najbolji dani u životu, kao i ovih 6 dana na kampu održanom u Somboru ove godine. Ne mogu da dočekam sledeće leto da se svi ponovo okupimo u Tuzli i proslavimo 20 godina od postojanja ovog projekta "Odmor od rata - izgradnja mira". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пеђа Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 A što ne u Zrenjanin, u Kikindu, ili u Kragujevac, Vranje, Niš? Znam, tamo je premalo Hrvata i autonomaša, ali ovo sigurno nije razlog da tamo niste išli. Мислим да нема потребе, поготово на оваквом форуму, да све унапред осуђујемо и дочекујемо нарогушени. Хајде да кажемо да је свако невин док се не докаже супротно, па нека тако буде и за овај пројекат. У начелу: "Блажени миротворци..." И из твоје реакције се види да је лакше овакве ствари организовати у мешовитим срединама где су људи већ навикнути на друге нације, него на средине где људи, да тако кажемо, мало бурније реагују на присуство странаца из околних држава. Чак и ако се ради о људима који су и сами пропатили у рату и сада су избеглице, лоша воља према овој деци неће изравнати ни један рачун. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 A što ne u Zrenjanin, u Kikindu, ili u Kragujevac, Vranje, Niš? Znam, tamo je premalo Hrvata i autonomaša, ali ovo sigurno nije razlog da tamo niste išli. Ko ti kaze da nece da dodju? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пеђа Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Pa neka dođu. Zar im vi branite da dođu ili da zovu vašu decu? Po Peđi gore vi ste manje tolerantniji... u Dubrovniku i u "Herceg-Bosni" su naravno jako tolerantni. Sad da se kaješ što nisi Hrvat nego si samo Srbin i Srbijanac. Драги немој се љутити, само сам хтео да мало спустим лопту. Хоћу да кажем да у једнонационалним срединама (и овде и тамо) оне "друге" видиш само на ТВ и често људи и забораве да се ради о правим људима са именом и презименом. У вишенационалним срединама, ти "други" су ти комшије, другови у школи, колеге... У једнонационалним срединама, шта ти мислиш о "њима" и шта "он тамо" мисли о теби је филозофско питање, "висока политика" која се бистри уз пиво и мезе. У вишенационалним срединама, шта "ми" и "они" мислимо једни о другима утиче на то да ли дете сме да ти се враћа ноћу из школе само. У ствари је баш логично што се овакве ствари баш отпочињу у мешовитим срединама, ту је најкорисније да се спусти лопта и смањи доживљај. Нека се деца друже и упознају уживо, да се не би сутра гледали преко телевизије. Нисам наиван, нисам из тих крајева, али сам својевремено на ХРТ гледао пренос неке светковине из Херцег Босне: био је ту и свештеник, маса људи у домобранским униформама са црним заставама, јасно ми је какве "живуљке" тамо живе. Али немојмо да генерализујемо нису сви такви. Ако ће ти бити лакше, сигуран сам да и тамо има тих "живуљака" којима није свеједно што су деца "агресора" у посети. Немојмо да оптерећујемо децу са тиме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Народе, има лудака на све стране. Има их и код нас. Али то није разлог да ми који смо нормални не радимо на томе да се те ствари превазиђу и никада више не понове. Напротив - требало би да још више радимо на томе и покажемо кретенима да је њихово време прошло заувек. Зато овакве ствари подржавам. Да су добри Срби, Хрвати, Албанци, Бошњаци и остали били упорнији, не би лудаци направили ово што су нам направили. Не заборавите никако да је добар човек - добар човек. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Народе, има лудака на све стране. Има их и код нас. Али то није разлог да ми који смо нормални не радимо на томе да се те ствари превазиђу и никада више не понове. Напротив - требало би да још више радимо на томе и покажемо кретенима да је њихово време прошло заувек. Зато овакве ствари подржавам. Да су добри Срби, Хрвати, Албанци, Бошњаци и остали били упорнији, не би лудаци направили ово што су нам направили. Не заборавите никако да је добар човек - добар човек. Не заборави да истини треба гледати у очи. Постоје културе које су агресивније, мање агресивне, средње итд. Олуја није усамљен историјски инцидент који се десио једном и никад више пре тога. То подручје је упамтило систематски и дуготрајни прогон православног становништва, а Хрвати су 1991 исто као и данас, до најситнијих жила у телу натопљени фанатичном мржњом према Србима. То им је важан елемент националног идентитета. Наравно, међу Хрватима има дивних људи, као што их је било доста (велика већина) међу Немцима 1941, али се десио и Јасеновац и Аушвиц. Разлог: у кризним временима националне културе покажу своје основно лице. Хрватски идентитет је фанатизам заснован на мржњи. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пеђа Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Не заборави да истини треба гледати у очи. Постоје културе које су агресивније, мање агресивне, средње итд. Олуја није усамљен историјски инцидент који се десио једном и никад више пре тога. То подручје је упамтило систематски и дуготрајни прогон православног становништва, а Хрвати су 1991 исто као и данас, до најситнијих жила у телу натопљени фанатичном мржњом према Србима. То им је важан елемент националног идентитета. Наравно, међу Хрватима има дивних људи, као што их је било доста (велика већина) међу Немцима 1941, али се десио и Јасеновац и Аушвиц. Разлог: у кризним временима националне културе покажу своје основно лице. Хрватски идентитет је фанатизам заснован на мржњи. Јао Ренди, шта рећи на ово твоје..... Постоје културе које су агресивне, а ове наше балканске су веома агресивне, што се види по лакоћи којом ошинемо по другој нацији, вери, па их генерално прогласимо да су натопљени мржњом. Тиме смо показали како смо ми генерално натопљени чиме? Јеси ли икада видео живог Хрвата, разговарао са њим. Можда имао пријатеља, сарадника или недајбоже родбину. Пре овог експеримента са Југославијом, нешто се не сећам да смо описивали у народним песмама бојеве са Хрватима и да смо имали проблеме једни са другима. Него је и ова тема, нажалост отишла у "некошено". Можда би требало да се неко позабави њоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 Пре овог експеримента са Југославијом, нешто се не сећам да смо описивали у народним песмама бојеве са Хрватима и да смо имали проблеме једни са другима. Svasta pa normalno da nismo kad hrvati pre toga nisu postojali! Oni su se od jednom samoizmislili. To su zapravo Srbi koje je katolicka crkva da bi unistila Srbe naucila da su hrvati i pretocila ih u katolicanstvo da bi unistila nas Srbe. Mi smo njima hteli da objasno da su oni Srbi ali oni nas napali i krenuli da nas proteruju. E pa kada su se vec usudili da udaraju na sopstvenu porodicu mi smo ih prevaspitali kako valja, jer ne smeju Srbi da se odvajaju od Srba inace ce dobiti po turu! Mi smo zrtve tu, jadni mi morali smo svoje da koljemo u ubijamo a za sve je to kriva Rimokatolicka Crkva. Eto odvojili nam i kosovo a sada hoce i vojvodinu. Sram da ih bude. Nista mi Srbi nismo krivi sve to nekako uspevaju neprijatelji Srpskog naroda da ubede sav taj narod da smo mi losi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Септембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 Јао Ренди, шта рећи на ово твоје..... Постоје културе које су агресивне, а ове наше балканске су веома агресивне, што се види по лакоћи којом ошинемо по другој нацији, вери, па их генерално прогласимо да су натопљени мржњом. Тиме смо показали како смо ми генерално натопљени чиме? Јеси ли икада видео живог Хрвата, разговарао са њим. Можда имао пријатеља, сарадника или недајбоже родбину. Пре овог експеримента са Југославијом, нешто се не сећам да смо описивали у народним песмама бојеве са Хрватима и да смо имали проблеме једни са другима. Него је и ова тема, нажалост отишла у "некошено". Можда би требало да се неко позабави њоме. Верујем да ви у Србији нисте имали представу о томе шта су Хрвати и верујем да сте зато тако наивно српски народ и гурнули у тамницу народа звану Југославија, те да сте 1995 оставили народ у Крајини на цедилу и мирно седели у вашим кућама док је вршено етничко чишћење у Крајини и док је падао град за градом. У мом крају се веома добро знало ко су Хрвати, ево рецимо прочитај приповетку "Пилипенда". Прогон православног народа на подручју Далмације и Крајине траје неколико стотина година. Разлика између онога раније и 1941 и 1991 је у томе што су Срби за време Аустро-Угарске били преко потребни ради чувања границе са Турском. А 1941 и 1991 су Хрвати добили одрешене руке и резултат је познат. Ја сам видео више Хрвата у свом животу него што си ти можда видео Срба. Живим са њима и јако их добро познајем. Са њима мораш бити увек дупло опрезан, никада се не отварају до краја и увек имају скривену агенду која лебди у ваздуху али коју никада не показују јавно. Можете бити пријатељи 100 година, али увек у њиховом малом мозгу постоји једна доза неискрености и оно размишљање: ја- католик и виша раса, он православац и нижа раса. Једноставно то их уче од вртића и момента кад проходају. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Септембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 У потпуности се слажем са тобом. Тренутни концепт политике "помирења" на Балкану је да Срби прихвате да су хтели да створе велику Србију, да су патолошки агресивни и тоталитарни, да се одрекну 90 % својих националних вредности и културе, да прођу катарзу и да приде дозволе укидање своје државности и свођење на београдски пашалук. Е кад се то деси, онда ће можда имати могућност да буду прихваћени у породоцу цивилизованих народа. Са друге стране, кад Хрвати или муслимани присуствују неком таквом скупу "помирења" они су ту из позиције: "ок, ево видите колики смо ми људи (за разлику од вас) кад смо пристали да седмемо за исти сто са вама агресорима, убицама и ментално болесним људима." Тај концепт је болестан и контрапродуктиван и уопште нема везе са животом. Не само да не доводи до помирења, него само гради нове фрустрације: код Хрвата и осталих повећава и онако астрономски комплексашки поглед на свет, код Срба расте жеља за осветом и ревизионизмом. Једини начин је да на Балкану завлада мир је да се погледа истини у очи и да се све стави на сто. Искрено мислим да се то никада неће десити код комшијских народа, због тога мислим да је друга (и можда једина реална) опција да ми барем сами себи не натурамо комплекс агресора, да кажемо да немамо чега да се стидимо нити са ким да се миримо и извињавамо, да смо ми овде своји на своме и да имамо право да сами одређујемо путеве свог националног демократског развоја. То је концепт који се све више примењује у Републици Српкој. То је једина здрава политика, која може да доведе до повратка самопоуздања овог народа, а као подлога за економски и културни препород. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука