Гости Guest - . . .- Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Веома, веома интересантан текст. Писац каже да су чак и атеисти могу бити теолози Текст на одличан начин, на моменте веома духовит начин говори о томе ко је теолог и ко може бити теолог. Линк ка тексту Одлично за добру богословку расправу у коју могу да се укључе и атеисти. Прочитајте текст и изволите. Велико хвала људима из Епархије браничевске што су објавили ове одличне текстове. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Добар је текст, читао сам пре пар година, али има и своје мане. Мислим да је битно рећи да је аутор чланка протестантски теолог, да не буде забуне. (одатле и нека, за нас нетипична, протестантска схватања и крајности). Иначе, Молтман је један од мојих фаворита и треба га читати. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Хвала оцу Ивану на овом тексту. Слажем се са Лазаром, има својих типично протестантских момената али исто тако има и ону важну тезу да теологија није само за мр др и сл. Мислим да је зато текст и завршио баш у Саборности, није случајно. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Обрисао сам спем текстове Динабластера који немају никакве везе са текстом и темом. @@Balthasar, мени је веома занимљива и ова претпоставка да је и атеиста може да буде теолог Е, сада... да ли је сваки разговор о Богу теологија? Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Па није, али је сваки разговор са Богом теологија .smesko. Јефимија Крунић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 . Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука