Danijela Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 „Дело Православља је дело сваког правоверног: сваки син Цркве треба не само да учи православно вероучење у свој својој чистоти, већ и да се труди да би се Православна вера ширила међу неверујућима и неправовернима. Зато на свим верујућим људима лежи обавеза да помогну томе колико могу“. Овим речима свети Макарије Невски позива све верне на свето дело мисије, показује нам да је за испуњавање последње Спаситељеве заповести потребно да се дарује само оно што је у човековим моћима… Оно што је до нас можемо да допринесемо, да помогнемо да се спасоносна Блага Вест чује међу што више људи, да се Христова мрежа што шире забаци у море овога света. Један од начина да испунимо ову заповест је издавање светоотачке литературе за нашу браћу расејану по свим крајевима Васељене. До сада смо, Богу хвала, успели да објавимо књиге светог Николаја за православне хришћане у Пакистану, Индонезији и Монголији. Међутим, постоји још много наше браће којима можемо помоћи „чашом воде“ (Мк.9:41). Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ покреће пројекат „500 људи по 100 динара“. Наш циљ је да се формира група од 500 православних хришћана који разумеју и осећају сву важност православне мисије, који би могли да издвоје на месечном нивоу само 100 динара. Више од тога није потребно. Само 100 динара. Да бисмо помогли нашој браћи по целом свету нису потребни велики прилози, хиљаде евра. Довољно је да свако издвоји по 100 динара (колико кошта нпр. 100 грама кафе) једном у месец дана да бисмо могли да штампамо светоотачку реч на језицима на којима Православље тек почиње да се чује. И јако је важно да што више људи учествује у овом делу да би се благослов Божији излио на што више људи… „Православни хришћани! Дајте, Христа ради, свету милостињу! Можда ће неко питати: коме дати милостињу? Дајте је Самом Христу! Сам Христос прима вашу милостињу, ако је дате на дело Христово. Које је то дело? То је дело, ради кога је Господ наш Исус Христос дошао на земљу… То је дело спасења људи који гинуу незнању Бога. То је дело призвања неверних истинитој Вери… Ко не сабира са Христом Његове расејане овце, тај као да их гони, иде против Христа. Из тога се види, колики ће тежак грех бити на човеку који не би желео да сакупља са Христом овце, то јест, ко би свесно одбио да помогне у делу призвања неверујућих вери Христовој. Шта треба учинити да не бисмо били криви за тај грех? Неопходно је помоћи људима којима је Господ дао да сабирају Његове овце. Не може свако да буде проповедник Вере међу невернима. Нису сви Апостоли, нису сви благовесници. Међутим, сваки верујући човек може да помаже проповедницима. Православни хришћани! Покажите Вашу љубав према Христу. Помозите нашим мисијама вашим појачаним прилозима за дело Христово!“, говорио је свети Макарије Невски. Ако желите да учествујете у овом пројекту, пошаљите пријаву на адресу [email protected]. Формираћемо листу људи који желе да буду део православне мисије, на којој ћемо се упознати, писати о плановима, средствима која су потребна за пројекте… Уредник ПМЦ „о.Данил Сисојев“ Станоје Станковић Драган Јашић, Милан Меденица :) and DankaM је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука