Jump to content

Test linuxovih OS na video-streaming pod otežanim uslovima

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kakva su vaša iskustva u pogledu toga koji linuxovi OS smatrate najboljim za video-streaming YT i ostalih sličnih flash video aplikacija pod otežanim uslovima: stari hardware i niska brzina interneta? Ja sam na svojim dosta stariim kancelarijskim PC IBM i Dell-u sa P4 i pri nominalnoj brzini interneta od 2Mb/sec isprobao dosta linuxovih OS i kao apsolutni pobjednik u tom pogledu prema mojim iskustvima je Mageia. Ona jedina od svih je u stanju bila predvest besprijekorni vide-streaming, skoro kao na TV a koji odgovara nivou računara o klasu više nego što je kancelarijski pc. Imate dojam kao da Mageia ima neku "turbo" akceleraciju jer s njom je video-streaming zaista "turbo" pa vam se čini kao da vam je pc prošao kompletnim "tuningom" u odnosu na ostale OS. Jedina njena mana je što zauzme zaista mnogo prostora, 12 GB i sa LXDE okružjem što je vrlo mnogo za hard disk od samo 20 ili 40 Gb. U nekoliko sljedećih postova opišem i konkretne o čemu se radilo, bližim specifikacijama i tome kakva su bila iskustva s pojedinim distribucijama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...