Jump to content

Насилници под мантијом - И попадије у сигурној кући

Guest - . . .-

Препоручена порука

U kontekstu ove teme interesuje me koliko danas ima 100% iskrenih sveštenika, i koliko svoj poziv prihvataju sa strahom Božijim? Na svakom ćošku sablazan do sablazni, neki sveštenici se tuku, neki se nedolično ponašaju, neki pred Crkvom puše cigarete kao da su medeni kolači, neki se opijaju, praznoslove, pričaju nepristojne šale..., i da ne nabrajam šta sve još, ne razmišljajući pri tom koliko na taj način dnevno učine sablazni prema onima koji tek počinju sa odlascima u Crkvu.

Подели на овим сајтовима

• Гости
U kontekstu ove teme interesuje me koliko danas ima 100% iskrenih sveštenika, i koliko svoj poziv prihvataju sa strahom Božijim? Na svakom ćošku sablazan do sablazni, neki sveštenici se tuku, neki se nedolično ponašaju, neki pred Crkvom puše cigarete kao da su medeni kolači, neki se opijaju, praznoslove, pričaju nepristojne šale..., i da ne nabrajam šta sve još, ne razmišljajući pri tom koliko na taj način dnevno učine sablazni prema onima koji tek počinju sa odlascima u Crkvu.

Веома занимљиво и потребно питање.

Мислим да их има много. Много је искрених свештеника који воле своју службу и целог себе предају. Верујем да такве и сами познајете.

Подели на овим сајтовима

Веома занимљиво и потребно питање.

Мислим да их има много. Много је искрених свештеника који воле своју службу и целог себе предају. Верујем да такве и сами познајете.

Naravno, ali bojim se da je takvih iskrenih iz godine u godinu sve manje i manje. Ne smijem ni pomisliti šta će biti kad mi djeca, ako Bog da odrastu. Vjerujem da će ipak milost Božija sačuvati u Crkvi Hristovoj taj djelić "svetila svijetu" iskrenih sveštenika po uzoru na svete oce Pravoslavne, koji neće činiti djela nedostojna zvanja u kojem se nalaze.

Подели на овим сајтовима

Још када се не би толико саблажњавали, толико је ушло међу људе та реч. Прво када би кренули од себе и оног јеванђелског брвна у оку. Сви гледају цркву кроз неке свештенике који нису пример, а то је мањина, али се у народу од тога направила већина. Ја када узимам благослов од свештеника, мене не занима да ли он пије, пуши, коцка се... ја узимам благослов од Господа, а свако ће одговарати за своја дела. Што је блаженопочивши патријарх + Павле рекао да нигде нема Христове речи блажени они који су саблажњени. Саблазан постоји и осуђена је и од Христа и од апостола, само што је много употребљавамо и много се саблажњавамо. Свештеници су исто људи и нормално је да греше.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Па овога је било увек . Само није увек било ових медија који то све изнесу на тацни па се стиче утисак да су такви преплавили Србију.

Читам историју обреновићеве Србије , тамо се нека два попа побила у кафани и шенлучила данима толико да је лично Милош интервенисао код Цркве да их рашчини.

Да је којим случајем се нашао курир у то време са савременим апаратићима да видиш каке би слике биле, а тек видеој, их...

Подели на овим сајтовима

Још када се не би толико саблажњавали, толико је ушло међу људе та реч. Прво када би кренули од себе и оног јеванђелског брвна у оку. Сви гледају цркву кроз неке свештенике који нису пример, а то је мањина, али се у народу од тога направила већина. Ја када узимам благослов од свештеника, мене не занима да ли он пије, пуши, коцка се... ја узимам благослов од Господа, а свако ће одговарати за своја дела. Што је блаженопочивши патријарх + Павле рекао да нигде нема Христове речи блажени они који су саблажњени. Саблазан постоји и осуђена је и од Христа и од апостола, само што је много употребљавамо и много се саблажњавамо. Свештеници су исто људи и нормално је да греше.

Slažem se,i ja bih volio da se ta riječ što manje upotrebljava, ali nažalost, malo je iskrenih. Vidim dobro gredu u svom oku, i nemam namjeru, nedaj Bože, da bilo koga osuđujem. Znam da su sveštenici ljudi, ali ti ljudi moraju duplo više da bdiju nad svojim djelima, jer novokršteni i oni koji se tek susreću sa Crkvom, će se sigurno zapitati zbog čega se taj sveštenik ponaša na način koji ne dolikukje svešteničkom pozivu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...