Jump to content

Ватикан: Сада могу и кондоми

Оцени ову тему

Препоручена порука

Onda ti ne pratiš zvanične stavove i izjave koje dolaze iz "srpske patrijaršije" imali ste jednog profesora na BF Ljubomira Rankovića jako fino bi bilo da nađeš neki njegov tekst.
Ма дај, званични ставови ПЦ по питању сексуалности су идентични званичним ставовима Ватикана: абортус никада, ВТО недопустива, један брак без могућности развода, једина контрацепција је апстиненција - само што у ПЦ постоји много снисхођења људима, док је Ватикан из неког разлога ригидно строг само када је сексуалност у питању...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ма дај, званични ставови ПЦ по питању сексуалности су идентични званичним ставовима Ватикана: абортус никада, ВТО недопустива, један брак без могућности развода, једина контрацепција је апстиненција - само што у ПЦ постоји много снисхођења људима, док је Ватикан из неког разлога ригидно строг само када је сексуалност у питању...

Ja i kažem da su indetični, i kod vas je predmet bio hrišćanska etika i taj model je "očitovana etika" u Isusovom životu a sastoji se u "nasledovanju Isusa" aopet to naledovanje Isusa je put koji ima za cilj "izgrađivanje" kraljevstva Božjeg i tako redom.

Uglavnom je i kod vas i nas hrišćana etika "posredovanje vere u praksi". Mislim teba da bude.

Подели на овим сајтовима

Ja i kažem da su indetični, i kod vas je predmet bio hrišćanska etika i taj model je "očitovana etika" u Isusovom životu a sastoji se u "nasledovanju Isusa" aopet to naledovanje Isusa je put koji ima za cilj "izgrađivanje" kraljevstva Božjeg i tako redom.

Uglavnom je i kod vas i nas hrišćana etika "posredovanje vere u praksi". Mislim teba da bude.

Па искрен да будем и сам сам строгих ставова, али рачунам да папино верно стадо итекако добро познаје те биоетичке ставове, те да се оваквим излетима само човек бламира пред светом...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Vi uopšte izjavljujete rijetko šta, jednom za 50 godina se neki vaš episkop javi i sjeti da kaže par riječi na tu temu, ako se uopšte sjeti, pa se nema o čemu ni razgovarat, moralisat a ni kometirat, hahahaha!

https://www.pouke.org/forum/topic/7490-recnik-pravoslavnog-slenga/page__st__468#entry485140

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Па искрен да будем и сам сам строгих ставова, али рачунам да папино верно стадо итекако добро познаје те биоетичке ставове, те да се оваквим излетима само човек бламира пред светом...

Ima puno problema, počev od pedofilskih skandala pa finansijskih do neposlušnosti.

Nije ni malo najvno ovo obraćanje u vezi kondoma, nas je milajarda a Afrika je jako važna za nas kao uostalom i svaka destinacija i pojedinac.

Treba razumeti celu tu situaciju i poznavati našu Crkvu i shvatiti zašto je to važno.

Kad kažeš svet, onda smo mi taj svet i nije to blamiranje.

Подели на овим сајтовима

Ovde nije samo jedno pitanje otvoreno nego je po meni pre svega pitanje "Eugenike" i "eugenetičkog morala" pa tek onda polnog morala pa možemo da govorimo i o interpersonalnoj komunikaciji pa o antropologiji polnosti i niza drugih pitanja.

kakva eugenika, sta je to?

sto se tice Afrike, nemoj biti naivan, AIDS nema veze sa kondomima

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

kakva eugenika, sta je to?

Uh to je malo zakomplikovano i ja ponekad ne razmišljam da jo ovo forum za sve.

Eugenika je deo bioetike inače je tvorac Francis Galton i to je sad malo mučno da objašnjavam oni koji su imali predmet hrišćanska etika znaju o čemu se radi.

Posle ću da pogledam sad nemogu ovaj video.

Подели на овим сајтовима

ako je to ovo http://eugenika.webs.com/ jeste mucno za objasnjavanje...

sta da ti kazem

i ovo jeste forum za SVE, zato je dobro sto si to spomenuo, ne bi li stvarno shvatio sta je to

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...