Jump to content

Beograđani napravili Bajramsku pjesmu (VIDEO)

Оцени ову тему

Препоручена порука

И ко је крив због тога? Хришћани им не дају да уведу подно грејање? Мени су муслимани криви што се у светосавској цркви на Врачару презнојавам ко ватрогасац зато што је вентилација и хлађење јако лоше? Биће да је тако, по твојој логици. На срећу, муфтија не мисли тако.

Vlast i rezim su krivi... Nije narod kriv nego vlast...Kao i za mnoge druge stavri...Ni jedna dzamija u Srbiji nije dobila dozvolu za gradnju od II svetskog rata...Nista od vakufske (zaduzbinske) imovine nije vraceno IZ,isterani su veroucitelji iz skola....

Подели на овим сајтовима

Пратећи вест о Бајрамској песми, видим да је у неких 20% случајева повод како за "старе ране", тако и за, опростите, трабуњања и празнословље. Добро је да су људи људима направили честитку, добро је и што је прихваћена, а чудно је да се у србијанском свемиру појавила само овде, на два портала из Рашке области и у Куриру, који је очито реаговао јер је мислио да је вест запаљива.

Пронашла сам линк за који верујем да је аутентичан, да су га поставили Дон Кихоти Београдски, и стога поздрављам овај чин. Посебно ме је дирнуло што су ставили сличице Гајрета, који подсећа на све оно што је мој народ изгубио.

Подсећам и на Светог Николаја Охридског и Жичког и на његов однос према сирочади муслиманске вероисповести - он није допуштао да им се даје храна која није халал, није их јањичарио. И сматрам да ова песма спира љагу са свих нас, заслужену или незаслужену.

Чињеница је да се НЕ ПОЗНАЈЕМО, да се сводимо на "лој" и "крметину", да једни о другима и не желимо да знамо више, а не познајемо ни себе. Као ПРИПАДНИЦИ КЊИГЕ, међутим, треба да се поштујемо, што написаше и Дон Кихоти Београдски, који су пробудили и сентименталне реакције највећег дела слушалаца песме.

Свако добро од Господа, ево линка

Подели на овим сајтовима

Ziveo Artemije,Pahomije,...ziloti,Crnogorska,Makedonska,Vlaska,Rumunska i Hrvatska pravoslavna crkva,....Slika pravoslavlja bi bilo mnogo bolja...

Не разумем шта ти ово значи? Шта је по теби муфтија Јусуфспахић, секташ у исламу?

Подели на овим сајтовима

Vlast i rezim su krivi... Nije narod kriv nego vlast...Kao i za mnoge druge stavri...Ni jedna dzamija u Srbiji nije dobila dozvolu za gradnju od II svetskog rata...Nista od vakufske (zaduzbinske) imovine nije vraceno IZ,isterani su veroucitelji iz skola....

Пусти власт. Овде говоримо о народу, о односу међу обичним људима. Они су, што се тиче муслимана и хришћана у Београду (за шире не знам) јако добри.

Подели на овим сајтовима

.

Ето, опет се враћам поводу, наслову поста, а то је Бајрамска песма. Чује ли "јавност" ајет који сте навели? Има ли прилике да га у медијима чује? А кроз песму може и да чује и научи, и у томе је њена врлина. Из текста сам "открила" да Бајрам није неки "страшни" празник, већ благдан, радостан, да је прилика за породично окупљаљање, а научила сам и веома важне појмове, а то су СТУБОВИ ВЕРЕ, АМАНЕТ И ТЕКБИР. И суштину речи СЕЛАМ.

Уместо шкакљивих, варљивих играрија, ево примера једне потпуно "урбаног" аранжмана, пријемчивог за "савремено ухо", из ког сва деца могу да науче понешто. А ако од малих ногу учимо да нисмо МИ И ОНИ, да нисмо ДРУГИ и да не постоји ДРУГИ, ето нам суживота, не поново, него ГЛАСНО И ЈАСНО. Како рече мој пријатељ: "Уз ову песму сви треба да цупкају и једу баклаве."

Као неко нов на овом форуму, повучен песмом необичном у времена секуларна, молим за опроштај због већ другог јављања и желим свима свако добро од Господа.

Подели на овим сајтовима

Још једном све молим за опроштај. Не знам шта је СТАТУС УПОЗОРЕЊА. Одјављујем се и нестајем са форума. Опростите, сестре и браћо, само сам реаговала на нешто што сматрам добрим. Праштајте, молим Вас, и не осуђујте ако сте моје речи осетили као неумерене и неодмерене. Свако добро од Господа.

Подели на овим сајтовима

Не разумем шта ти ово значи? Шта је по теби муфтија Јусуфспахић, секташ у исламу?

Isto sto i za tebe Artemije...

Подели на овим сајтовима

Пусти власт. Овде говоримо о народу, о односу међу обичним људима. Они су, што се тиче муслимана и хришћана у Београду (за шире не знам) јако добри.

Ovde smo govorili zasto muslimani u Beogradu nemaju groblje,imaju jednu jedinu dzamiju,nemaju obrazovane ljude ili se neobrazovanima daje prednost,verouciteljima se zabranjuje veronauka,na njihova mesta se dovode nestrucne osobe i nepismene...samo jedan primer izbeceni su doktori islamskih nauka a veronauku predaju i ljudi samo sa osnovnom skolom ,bez i jednog razreda verske strucne skole.......i ako je to protiv svih zakona i pravila ove drzave,ministarstva vera i obrazovanja...imamo ljude koji su postavljeni za imame samo sa osnovnom skolom a magistri islamskih nauka nemaju sta da rade....

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...