Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 3 weeks later...
  • Гости

ibvbtrrgjOEZ6m.jpg

Драги пријатељи,

у среду 14. марта са почетком у 21:00 настављамо разговор са нама свима драгим Владиком крушевачким Г. Давидом где ће он одговарати на ваша питања која се тичу прошлог предавања. Питања можете поставити овде или још боље online на нашем каналу на коме ће се предавање одржати:

http://www.stickam.com/pouke

Питања треба да се тичу овог предавања да не бисмо ширили тему на друге сегменте живота а који су вама свакако занимљиви. То ћемо оставити за неко ново предавање са Владиком:

Предавање се реализује уз помоћ екипе наших пријатеља из часописа студената Богословског Факултета у Београду "Логос".

Уредник ЖРУ видео предавања је о. Младен Шобот, ђакон

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мислим да би било добро да сви заинтересовани припреме питања, и овде објаве пре сутрашњег укључења. Тако би владика имао увид у сва питања, и могло би их систематски сортирати, како не би губили време на организацију, већ да што више чујемо владику.

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иван Недић

Како бисте одговорили на тврдњу атеиста да дете није дете од зачећа, већ да то постаје тек касније? Како то аргументовати, а да аргумент има тежину и за атеисте?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Отац Иван

ево питања за Владику:

Ево, док се не реши то са тоном, да ја поставим питање: Колико је могуће повезати хришћански принцип "на једном месту" са виртуалним "у исто време"? Да ли ту може да постоји аналогија, преосвећени?

Имам једно питање, а у вези са темом еко-теологије: да ли би владика могао нешто више да нам каже о екотеологији филма "Сталкер" Андреја Тарковског?

Blagoslovite Vladiko,sta nam mozete reci o fenomenu Novog svetskog poretka,jel gde god se okrenemo cujemo sve cesce o tome..

једно из Македоније:

Како је могуће владико, да један сјајан теолог попут оца Стефана Санџаковског из Струге,припада расколничкој ''мпц'' и не жели, или пак не сме да приступи канонској цркви иако је (лично знам) потпуно свестан и не крије да ''мпц'' нити је Цркве нити има благодат...

Петко из Скопља

Преосвећени владико,

.. Да ли је свако ново (модерно) и научно ''медицинско достигнуће'', ''благословено'' и ''пожељно за употребу'' , само, а и највише због тога што се до њега дошло због, а и оно пре свега користи, УНАПРЕЂЕЊУ ЗДРАВЉА И ЖИВОТА; -Овде првенствено мислим на В.Т.О.-методу оплодње, т.ј. ин-витро начин, дакле Вантелесну оплодњу.

- И ако би сте могли подробније да се осврнете на усуд(''судбину'') замрзнутих или уништених оплођених јајних ћелија (зигота), и да ли су они жива бића или не?

Хвала..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Отац Иван

ово је још једно из Македоније које сам успео да ухватим:

Преосвећени, како се у случају расчињеног владике а сада монаха Артемија , било рекао бих, врло ефикасно и брзо, а македонски расколници ево 50 година ем узурпирају храмове и обмањују народ, ем, што је и најгоре спроводе прогон Цркве и Архиепископа Јована?

Јанко Скопје

Edit Иван Недић: Да ставим и ја своје ође, да не буде прескочено :)

Како бисте одговорили на тврдњу атеиста да дете није дете од зачећа, већ да то постаје тек касније? Како то аргументовати, а да аргумент има тежину и за атеисте?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сада смо испробали нову опрему у Логосу и одлично се све чује и види. Сутра ћемо имати много бољи звук и тон.

Питања ће моћи да се постављају и сутра online.

Подели на овим сајтовима

I obavezno da se snimi i postavi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Преосвећени, можете ли да нам појасните сврху тенденције затварања појединца у све мањи свет помоћу модерних комуникационих технологија, као и где би то на свом крају могло да доведе?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...