manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 значи од 80-ог минута па до краја. почињем Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Oce blagosiljajte. Da li Vam je potrebna pomoc da se beseda transkriptuje. Hristos vaskrse Хвала драги Оче. Ево за сада двоје људи раде, наш брат Лазар Нешић и протиница Валентина. Знам да протиница ради до 50-ог минута. Лаза може до 80-ог, а Ти надаље. Може? Да бисмо колико сутра објавили на сајту епархије крушевачке. Може. Ја радим од 50.мин до 80., а отац нека узме онда од 80.мин до краја Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Занима ме ко је овај човек на почетку који упада у реч Епископу, који преко Владике говори? Заиста, толико је мучно слушати али то је наша истина. Верујем да ће ова беседа много објаснити свакоме ко жели. Такође, мислим да не би било лоше транскрибовати и овај почетак где не говори Владика. Мислим да је исто тако битан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Мали предах, погледајте ове "новотарије", http://manastirbn.com/index.php?start=5, док прекуцамо беседу владике Давида. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Која лепота Оче! Свака част! Литургијско венчање прелепо. Оче, прелеп Вам је манастир, поздравите пуно све тамо, нарочито Преосвећеног Владику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Kazu da je jedan od znakova kraja sveta, to sto se ljudi pricescuju redovno. 301 Јефимија Крунић and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ево и ја да се рикључим. Владика Давид је мој владика. Знао сам га са Факултета али за ових скоро годину дана његовог епископовања могу само да кажем само ово "свако износи из своје ризнице оно што има". Ова надахнута беседа то и говори. Владика није само теоретичар него и практичар. То је потврдио и свеноћним бденијем у Крушевцу уочи Обрезања Господњег. Заиста је трајало од 17 часова до 6.30 сутрадан. Сви који смо били на бденију имали смо исти осећај - да је време стало. Ово у Љубостињи није ништа друго него промашен живот појединаца који не разликују цркву од крчме. Беседа му је као гром јака. Ко има уши (и савести) да чује нека чује. На много година Свети владико! Da ne zaboravimo ono osnovno za tek dosle clanove - dobro nam dosli... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Kazu da je jedan od znakova kraja sveta, to sto se ljudi pricescuju redovno. 301 Свакако, крај једног грешног и пролазног света и почетак евхаристијског новог живота у Христу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Daj isus-sinai Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Иначе, многи су тражили верзију за скидање са нета. Ево, постависмо... https://www.pouke.org/audio.php?id=5226&cid=117&do=view Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Da. Ne zamerite ako pogresim u zelji da mu odam pocast.Ispravite me jer je moja zelja iskrena. Episkop krusevacki Gospodin David, dostojan. Zaista, dostojan ! Prva beseda koju sam slusao od Vl.Davida je komentar na dok. film "Kletva" , sjajna! Ova takodje, hvala Bogu . školarac је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Kazu: "Ne postuju se kanoni Crkve"! Pa kasnije kazu :"Ova Liturgija nema blagodati!" Kada bi vladika strogo postovao svaki kanon,oni bi se lose proveli. Apostolski sabor, kanon osam kaze: "Ako se episkop,svestenik, djakon ,ili drugi iz svestenog kataloga ne pricesti ,neka kaze uzrok, pa ako je razlozit , neka mu bude oprosteno, a ako ne kaze, neka bude odlucen, jer je naneo stetu narodu i naveo sumnju na onoga koji je Prinos svrsio ,kao da nije pravilno prineo." Sreca njihova pa vladika ne lomi preko koljena jer za ovaj izlazak sa Liturgije i za izjavu da je ova Liturgija bez blagodati, kazna je odlucenje od Crkve. Evgenik and manastir је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 http://www.eparhijak...1%9A%D0%B8.html Svaki komentar na Vladikine reči bi bio suvišan,što se mene tiče,pa čak i na onih prvih 20ak minuta,baš zvog njegovih reči.I što reče Duša,dostojan!!! Пг је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Hoće li mi neko objasniti na kakva je 4 stuba na kojima počiva svet mislio vladika? Od kojih je jedno srpstvo??? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Да,и мени је то загонетно. Предпостављам да се ради о четири стуба православља, и поред Србије,вероватно се мисли и на Русију,Свету Гору...и шта још? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука