Solomon Kane Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Заиста,сваку реч потписујем...браво владико и на многаја љета! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Заиста,сваку реч потписујем...браво владико и на многаја љета! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Šta preovladava u Srbiji danas?Zamor od promašaja i uzaludnosti, želja za smislom i dostojanstvom. Kratko receno - dijagnoza... Ne znam da li je i kakva dijagnoza, ali ovo je upravo onako kako se ja osecam vec neko vreme-potpuno zbunjeno... Ne znam ni da li je ovo problem samo Srbije ili neka globalna kriza identiteta... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Treba ovom prigodom reći da su episkopa Davida reči koje citira gospođa Zorica u intervjuu reči iz njegovog teksta "Ontologija kiča i šunda" objavqenog u poslednjem broju "Logosa", studentskog časopisa PBF-a. Neka i to bude rečeno: taj tekst je vladika David (to mi je ne jednom pričao) slao na adrese mnogih crkvenih časopisa i niko nije hteo niti smeo da ga objavi, tako da je "Logos" učinio i jedan smeo poduhvat, jer je reč o tekstu u kome se bez imalo ulepšavanja govori o kiču i šundu pravoslavnih: episkopata naročito. Intervju je dobar: doličan uzdržanom gospodskom stilu neraspričanosti. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Treba ovom prigodom reći da su episkopa Davida reči koje citira gospođa Zorica u intervjuu reči iz njegovog teksta "Ontologija kiča i šunda" objavqenog u poslednjem broju "Logosa", studentskog časopisa PBF-a. Neka i to bude rečeno: taj tekst je vladika David (to mi je ne jednom pričao) slao na adrese mnogih crkvenih časopisa i niko nije hteo niti smeo da ga objavi, tako da je "Logos" učinio i jedan smeo poduhvat, jer je reč o tekstu u kome se bez imalo ulepšavanja govori o kiču i šundu pravoslavnih: episkopata naročito. Intervju je dobar: doličan uzdržanom gospodskom stilu neraspričanosti. Bas sam iznenadjen da drugi nisu hteli da ga objave, kako to covece... 0110_hahaha facenew22222222 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Treba ovom prigodom reći da su episkopa Davida reči koje citira gospođa Zorica u intervjuu reči iz njegovog teksta "Ontologija kiča i šunda" objavqenog u poslednjem broju "Logosa", studentskog časopisa PBF-a. Neka i to bude rečeno: taj tekst je vladika David (to mi je ne jednom pričao) slao na adrese mnogih crkvenih časopisa i niko nije hteo niti smeo da ga objavi, tako da je "Logos" učinio i jedan smeo poduhvat, jer je reč o tekstu u kome se bez imalo ulepšavanja govori o kiču i šundu pravoslavnih: episkopata naročito. Intervju je dobar: doličan uzdržanom gospodskom stilu neraspričanosti. Bas sam iznenadjen da drugi nisu hteli da ga objave, kako to covece... t4431 0205_whistling Desi se... )) Ali ne treba brinuti, sada ce se, verovatno, otimati. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Licimuri... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Treba ovom prigodom reći da su episkopa Davida reči koje citira gospođa Zorica u intervjuu reči iz njegovog teksta "Ontologija kiča i šunda" objavqenog u poslednjem broju "Logosa", studentskog časopisa PBF-a. Neka i to bude rečeno: taj tekst je vladika David (to mi je ne jednom pričao) slao na adrese mnogih crkvenih časopisa i niko nije hteo niti smeo da ga objavi, tako da je "Logos" učinio i jedan smeo poduhvat, jer je reč o tekstu u kome se bez imalo ulepšavanja govori o kiču i šundu pravoslavnih: episkopata naročito. Intervju je dobar: doličan uzdržanom gospodskom stilu neraspričanosti. Разговарај са уредницима Логоса, ми ћемо га радо објавити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Treba ovom prigodom reći da su episkopa Davida reči koje citira gospođa Zorica u intervjuu reči iz njegovog teksta "Ontologija kiča i šunda" objavqenog u poslednjem broju "Logosa", studentskog časopisa PBF-a. Neka i to bude rečeno: taj tekst je vladika David (to mi je ne jednom pričao) slao na adrese mnogih crkvenih časopisa i niko nije hteo niti smeo da ga objavi, tako da je "Logos" učinio i jedan smeo poduhvat, jer je reč o tekstu u kome se bez imalo ulepšavanja govori o kiču i šundu pravoslavnih: episkopata naročito. Intervju je dobar: doličan uzdržanom gospodskom stilu neraspričanosti. Разговарај са уредницима Логоса, ми ћемо га радо објавити. Оче текст је већ објављен, а ако желите и Ви да га објавите најбоље је да питамо владику Давида. Мада је текст овде постављен у теми посвећеној, тада још, оцу Давиду. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Како лепо речено... Многаја љета! dada ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Kakvi smo vernici danas? „Kakvi su protestanti nekada bili u praksi, takvi su danas rimokatolici. A kakvi su rimokatolici nekada bili u veri i praksi, takvi su danas mnogobrojni pravoslavci. Pravoslavci opet, sa svesnom i nesvesnom težnjom ka još otvorenijoj latinizaciji vere, protestantizaciji prakse i vulgarizaciji crkvene estetike. Za mnogobrojne i među prvima i među drugima i među trećima zaživelo je nepisano pravilo da svakodnevni život treba graditi na imidžu paganskog heroizma jelinskog i rimskog, ali sada dizajniranog u ključu postnuklearističkog kiča i šunda, zvezda i heroina“, jedna je od tema kojima se bavite. Moze neko ovo malo bolje da mi objasni? Hvala! :group111: ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Kakvi smo vernici danas? „Kakvi su protestanti nekada bili u praksi, takvi su danas rimokatolici. A kakvi su rimokatolici nekada bili u veri i praksi, takvi su danas mnogobrojni pravoslavci. Pravoslavci opet, sa svesnom i nesvesnom težnjom ka još otvorenijoj latinizaciji vere, protestantizaciji prakse i vulgarizaciji crkvene estetike. Za mnogobrojne i među prvima i među drugima i među trećima zaživelo je nepisano pravilo da svakodnevni život treba graditi na imidžu paganskog heroizma jelinskog i rimskog, ali sada dizajniranog u ključu postnuklearističkog kiča i šunda, zvezda i heroina“, jedna je od tema kojima se bavite. Moze neko ovo malo bolje da mi objasni? Hvala! 0442_feel и мени :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Kakvi smo vernici danas? „Kakvi su protestanti nekada bili u praksi, takvi su danas rimokatolici. A kakvi su rimokatolici nekada bili u veri i praksi, takvi su danas mnogobrojni pravoslavci. Pravoslavci opet, sa svesnom i nesvesnom težnjom ka još otvorenijoj latinizaciji vere, protestantizaciji prakse i vulgarizaciji crkvene estetike. Za mnogobrojne i među prvima i među drugima i među trećima zaživelo je nepisano pravilo da svakodnevni život treba graditi na imidžu paganskog heroizma jelinskog i rimskog, ali sada dizajniranog u ključu postnuklearističkog kiča i šunda, zvezda i heroina“, jedna je od tema kojima se bavite. Moze neko ovo malo bolje da mi objasni? Hvala! :group111: Koliko ja razumem, svi smo unazadovali po jednu notu...Katolici postali k'o protestanti (veci materijalni uspeh-ugodniji si Bogu), pravoslavci k'o katolici (nema ljubavi, ali ostalo je jos neko postovanje i disciplina). Dakle, svi se udaljujemo od Boga menjajuci ga za dnevne "zvezde i heroine"... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2011 Горјан МааТ, Sinergija, w.a.mozart and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2011 Gospodin Bratislav Nikolic autor dokumetarnog filma kletva Горјан МааТ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука