Млађони Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Ja сам оставио цигарете пре једно две, две и по године. Не знам тачан датум. Пушио сам око пет год по две пакле дневно 4 год од тих пет. Коме треба неки савет нек ми се јави. мени је доста помогла књига алана клера - лако је оставити пушење. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 kriza traje nekih 5 minuta, sve posle toga je psiholoska kriza, u sustini kad ostavis cigare na jedan dan posle kad zapalis prvu ne smeka bas nesto, tako da nije neki problem ostaviti ako stvarno odlucis Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 kriza traje nekih 5 minuta, sve posle toga je psiholoska kriza, u sustini kad ostavis cigare na jedan dan posle kad zapalis prvu ne smeka bas nesto, tako da nije neki problem ostaviti ako stvarno odlucis Траје пар сати никотинска криза али је јака. Међутим није срашна. То што ти зовеш психичка криза су когнитивни биаси који нас терају иадље да пушимо. Једноставно треба схватити да нам цигарета не треба. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 когнитивни биаси кхм, ментална пристрасност, пријемчивост, навика Млађони је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ја сам некако и на једвите јаде успео да баталим,после 23 год стажа,задње две-три године по две кутије дневно .Ево ,има већ годину дана како сам непушач,а даће Бог па ће тако и да остане .Него бољка је више него опасна.Мени су два другара после шест година апстиненције пукли па се вратили на старо confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> :291291291: .Жив човек да не поверује.ЗнаЧЧЧЧЧЧи: 1) МОЖЕ се! ...али 2) НЕМА опуштања! Перса, Јанко and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јул 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 За не поверовати, та зависност како вреба, када смо слаби, рањиви, уздрмани, када смо у стресу, бризи... само вреба злослутно да нас поново ороби-пороби. угрожава најдраже угрожава виталност угтрожава чула која учествију значајно у нашем животу, отимају лепоту... Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Септембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 Не пушите, здравље је драгоцено. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=3A3vECZ8nsA&feature=player_embedded#! Избор је ваш, хоћете ли или нећете пушити. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Ostavio pre 10 godina ili malo vise. Nisam imao krize , nisam imao zelju da zapalim ponovo, nisam cak ni resio da ostavim , jednostavno jednog dana nisam zapalio i evo 10 i kusur godina . Probao jednom , testirao se nakon par godina , nisam dim ni stigao do pluca a meni muka "'oce oci da iskoce' . Posledice pusenja osecam i danas . Kad je vlazno vreme , posle kise imam onaj oisecaj kao da su mi se pluca skupila , kasljem , kapacitet pluca je osetno smanjen i tako. Bolje da sam govno pojeo nego sto sam stavio cigaretu u usta . Pusacima ne popujem ali ne dozvoljavam pusenje u mojoj kuci , ko oce da zapali ide na terasu . Ovde to nije problem , leto je stalno ali u Srbiji je bilo zanimljivo kad neko izadje na - 14 da zapali . Николa and Перса је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Bolje da sam ..... pojeo nego sto sam stavio cigaretu u usta. haha. Isto to je rekao moj tata kad je bacio cigare posle 35 godina pušenja. Перса је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 sinoć sam jednu popušio na nervnoj bazi to mi se desi par puta godišnje, inače ne drži me cigara, nemam potrebe za tim, pušio sam "fore radi" pre 16 godina ali bez uspeha, nisam se navukao "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Данас смо обојица непушачи. Како? Ја-чуо сам за рецепт: Увече у чашу од 2 децилитра ставити гранчицу свежег рузмарина (са десетак оних бодљи, тј листова) и 3-4 листа босиока. Прелити водом и оставити да одстоји пола дана, тј до ујутру. Ујутру извадити грану и лишчице, воду попити наште, па ставити НОВУ гранчицу и листиће за увече да одстоје. Увече попити и поновити радњу, и тако онолико недеља колико си година пушач. Код мене упалило. Рођо-почео са нама да вози редовно бицикл. После неког времена (око годину дана) је схватио да, ако хоће да се вози, мора да одлучи-или цигарете или бајк. И одлучио је... Ето, то је неко моје искуство, па нек` проба коме се шта свиђа... http://youtu.be/bbeLNphaMz0 RYLAH and Перса је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Ja ne pusim vec 6 godina. Ostavila sam cigare kada mi je cerka bila bolesna, jer sam bila ubedjena da je to sve posledica mog greha.Lezala je na krevetu,bas tad smo stigle iz novosdske bolnice posle 10 dana,i opet je pocela da povraca.Zguzvala sam maltene punu kutiju cigara i dala sam zavet Bogu da nikada vise necu zapaliti samo da mi dete bude zdravo.Nisam imala nikakve krize i zelje.U to doba je i moj suprug pusio ,cak mi ni dim od njegove cigare nije smetao.Usled brige oko deteta nisam mislila na nista drugo,i nije mi predstavljala nikakvu poteskocu.Kad nam je cerki se stanje stabilizovalo i cesce smo bili kod kuce,jedino sto sam primetila je da mnogo vise jedem. Imala sam 55 do 60 kila a sad imam oko 75. Nikad nisam razmisljala o hrani kao o uzitku,nego o potrebi.Dve godine posle mene i suprug je prestao da pusi.I on je dao zavet Bogu da nikada nece zapaliti cigaru. Jednostavno pokusavao je vise puta da ostavi o nije uspeo.Ovako je znao da vise nikad nece zapaliti.Pre bi sebi ruke odsekao. I on se ugojio 20 kila posle ostavljanja cigareta.Jedna strast je zamenila drugu.Iskreno ja ne osecam nikakve razlike u svom zdravlju onda i sad,ten mi je isti isto disem...Finansiski nisam nista bolje,jer svakako sam potrosila te pare na nesto drugo. Eto,to je moje iskustvo o ostavljanju cigara Перса and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 BOBA i zuti car su carica i car (žuti je već po imenu car) ali sad još dupli car. Svaka čast i pohvala. Rešili ste se bede, svakodnevno unošenje štetnih elemenata u pluća. Ranije je bilo lako ostaviti duvan jer je bio bez primesa hemijskih koji se dodaju iz raznoraznih razloga; te aroma, te lepa boja,... Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука