Фоловер Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Помаже Бог! Крајем прошлог и почетком овог миленијума постали смо сведоци великог технолошког напретка. Развој информатике, пре свега интернета, омогућио је стварање нових делатности као што су програмирање, дигитални развој и дизајн, интернет маркетинг... У задњих неколико месеци заинтересовао сам се за веб развој и дизајн, посао који се састоји од писања кода и рада у програмима за графички дизајн. Стицање потребних знања, а након тога и рад захтевају доста времена испред рачунара, готово свакодневно (наравно, не недељом и празницима .smesko. ). Ово питање постављам баш овој заједници јер сам приметио да иза њеног напретка у великој мери стоје људи који се баве овим занатом. Да не дужим, мене занима да ли је бављење нечим што је у сталној вези са рачунаром и интернетом штетно са духовне стране? Знам да сами по себи нису опасни ако се исправно користе, али када погледам како медији и интернет утичу на развој деце, чак и старијих људи, плашим се да не постанем зависан од употребе рачунара или да лош утицај не допре до мене. Скоро сам начуо (или прочитао, не сећам се) да су некима духовници препоручили да, ако нема довољно воље да се телевизор избаци из куће, онда да се под врло строгим надзором прати шта деца гледају и како то користе. Такође, осећам одређени страх од очигледних сатанистичких симбола у свету технике, нпр. вероватно многи знају да је www једнако три шестице и сл. има их доста, многе сам и заборавио. Дакле, у којој мери и на који начин бављење послом путем рачунара утиче на духовни живот? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 www је скраћеница за "World Wide Web" нема ту никаквих шестица. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Samo opusteno, garantujem ti da ces ako se malo vise udubis u internet zaradu da ces moci fino da zaradjujes i da ces imati dosta vise slobodnog vremena od ostalog naroda kron and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Odakle da počnem sa učenjem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 ау бре брате, ал су те наплашили од своје 6. године седим за рачунаром, па сам и тренирао и тенис деценију и научио енглески ко матерњи поред свега тога и био добар ђак и нагледао се и цртаћа и филмова и свега и свачега ... у међувремену се и крстио са 21. годином, ево још мало и 13. година у Цркви штетно је робовати, а не користити antics, kron and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ako koristis da zaradis samo si na dobiti, a ako koristis da trosis Bogu dane onda je glupost... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ako koristis da zaradis samo si na dobiti, a ako koristis da trosis Bogu dane onda je glupost... никад разонода није улудо, и деца и одрасли подједнако уче кроз игру најбрже глупо је робовати. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ali sad se preteruje sa razonodom, ovo nije doba tehnologije, nego doba zabave Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ali sad se preteruje sa razonodom, ovo nije doba tehnologije, nego doba zabave свако има своју меру, неки имају и таленат за то клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Учите програмирање. Аурор, Милан Меденица :) and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Учите програмирање. where to start and how to do it? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 where to start and how to do it? http://interactivepython.org/courselib/static/thinkcspy/index.html Аурор је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Добро питање, захтева посебну тему... Ту има пуно разних језика, намена, технологија и свакаквих чуда. За апсолутно тоталне почетнике прво би морали да објаснимо неке парадигме, како направити радно окружење, шта инсталирати. Има ту посла. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Pa hajde, nije da nije ta tema, možda nekom bude od koristi. Možda bi meni više ležao nekakav dizajn, right-brain stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Uuuuu... Niste čuli da kompjuter zrači? Čuo sam da ti se mozak sprži ako svaki dan koristiš kompjuter duže od 66 minuta! Šalim se! animal-smiley-075 Ako previše sediš za kompjuterom, u najgorem slučaju ćeš "zaraditi" krivu kičmu od nepravilnog položaja tela, stomačinu od neaktivnosti i možda hemoroide od predugog sedenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука