Grizzly Adams Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Човече каква беда... Кад се само сетим шта нам је био владика Артемије некада. И ево завршиће ван Цркве као расколник. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 није Звонко ...ту само м.Артемије...битан морате бити свесни... далеко већих последица по народ и Цркву... Nemanja Nikolic_8844 је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Па да брате, то је најгоре. Само кажем још увек ми је тешко да схватим како је до овога уопште дошло... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 дошло... дошло је због мешања Цркве у политику... до мешања епископа у рад другог епископа... због интереса различитих групација светских моћника... а Црквена дипломатија није дорасла задатку... итд...итд Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Опрости, брате, али овде није ништа ново на делу, него већ позната болест, која у Цркви постоји од кад постоји и Црква - прелест. Није ту никаква дипломатија у питању, није ништа друго у питању, осим осамљивања једног човека (или групе људи) у његовом сопственом свету парадуховности. Кад човек схвати себе као једини светионик, он мора да буде мимо Цркве. То се десило. А политичка ситуација оваква каква је сигурно да није ишла на руку... Међутим, зар је било боље у турском ропству? Па опет, имамо само један сличан случај, и то само сличан, а никако исти (митрополит смедеревски Павле). Не може се спочитавати Цркви ништа, ни сабору ни синоду, нити патријарху. Ако наша Црква има проблем, то је проблем са народом, који је незаинтересован за Цркву. Ти си, Лео, лепо нама овде описао како те је привело вери - и хвала ти на оном писанију, јер не вишеструко корисно. Али, схвати да су људи као ти мањина. Већина су традиционалисти. То је проблем наше Цркве из моје перспективе. А што се тиче случаја несрећног монаха Артемија, ту је проблем он. Све је патријарх рекао у овом тексту, нема се шта додати. А какве ће последице то дати - нек дадне какве хоће. Ако се сви ми окупирамо мало више верним и "верним" народом, те сведочимо Христа искрено, никаквих проблема - осим оних који редовно Цркву опседају - специјално због овога неће бити. Grizzly Adams, nishizawa, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 де Брате.. да је м Артемије једини Епикоп који се бунио против мешања других Епископа у његов рад...па ајде.. али ово су много замршенија питања...и показује незрелост младих Епископа који су преко ноћи изволели да напредују... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Да смо ти и ја у њиховој коже, па и да расправљамо у таквом тону. Овако - своди се на рекла-казала. Генерализације... Стари увек причају како млади не ваљају, младима смета што стари причају како млади не ваљају... јер дозвоиљавамо да генерацијски јаз постоји, јер дозвољавамо да наша генерација буде наш идентитет. Како ти то кажеш, изгледа да нико не мисли о томе да је Христос и стар и млад и ванвремен и да је свака генерација Његова, а и да је Он старији од свих векова. Не бих ја то рекао, брате. Има деце која су се посветила, има стараца који су пред крај живота изгубили благодат. Врати се мало на светог Никодима Светогорца, на Невидљиву борбу, на предсмртна искушења, па ћеш видети тамо. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Molimo se Bogu i nadajmo se da se o. Artemije urazume, ili možemo da izopštimo o. Artemija iz Crkve, ali vrata trebaju uvek da budu otvorena za njega. Jer ako mora on da deli, da'l po sebi ili pod uticaju drugih ljudi, ne moramo mi da delimo i odvajamo. Ovde moramo da budemo oprezni. драги, не изопштавамо га/их ми, он се са целом том екипом сам изопштио, некима је већ и констатовано отпадништво. и мислим да нема говора о враћању јер они неће да се врате под окриље "пакла" и "јереси" а не што их неко неће назад. да се врате, како год, били би највероватније дочекани као заблудели синови и била би велика радост у Цркви, поготово што бисмо постали јачи да одолимо таквим искушењима и рогатом роду. оно што је пре да ће да се деси је да ће бити велика туга, иако још има наде ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Prerano je i preterano za bilo kakvo izopstavanje iz Crkve, na kraju krajeva ko je sve to jos izopsten iz SPC? Mora se jos sacekati i pregovarati, narocito sto su pojedine vladike u medjuvremenu ipak razgovarale sa Artemijem. Михајло је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Prerano je i preterano za bilo kakvo izopstavanje iz Crkve, na kraju krajeva ko je sve to jos izopsten iz SPC? Mora se jos sacekati i pregovarati, narocito sto su pojedine vladike u medjuvremenu ipak razgovarale sa Artemijem. нису изопштени из Цркве потпуно, ал су некима скинуте мантије, па и чинови. и слажем се да треба разговарати док се не промукне јер је друга опција баш дно. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Изопштење је само констатација да се Артемије одвојио од Цркве. Сам је својом вољом одлучио да неће да буде део Цркве. Изопштени из Цркве увек имају могућност да се врате (до краја свог живота) Цркви. На њима је да ли то желе или не. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Изопштење је само констатација да се Артемије одвојио од Цркве. Сам је својом вољом одлучио да неће да буде део Цркве. Изопштени из Цркве увек имају могућност да се врате (до краја свог живота) Цркви. На њима је да ли то желе или не. Да, сам је одбацио тело Христиво. Али увек постоји шанса да се врати. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 једини је проблем што ти људи очекују цела Црква да им се поклони ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342377537' post='679707] једини је проблем што ти људи очекују цела Црква да им се поклони ... црква може да им се поклони али Црква не може нити треба Милан Меденица :) and sleki је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 Sad sam malo svratio na Ihtus i vidim nova vest, vladika Artemije, "eparhije Raško-Prizrenske u egzilu" otvara nove katakombe u Kuli. http://eparhija-prizren.org/saopstenja/2012/815-vladika-artemije-otvara-nove-katakombe.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука