Jump to content

Humor - kada i u kojoj meri

marija

Препоручена порука

"Dela Svetih Otaca uče da se u smehu i šalama takođe krije blud. Sa asketske tačke gledišta smeh i šale prljaju čovekovu dušu. Oni uništavaju strahopoštovanje kao raspoloženje srca. Crkveno Predanje nam govori da niko nije video Isusa Hrista da se smeje ili osmehuje, kao ni Njegovu Prečistu Majku. A demon se često prikazuje kako se kikoće. Ako bismo shvatali zbog čega nam je Gospod dao zemaljski život, i ako bismo češće razmišljali o onome što nas očekuje u večnosti - raj ili pakao, ne bismo se šalili, ne bismo se smejali i ne bismo se kikotali. Kada bismo znali koliko je grehova koncentrisano u našoj duši, kakvo ogromno more greha predstavlja ovaj svet, ne bi nam bilo do smeha. Međutim, ova užasna slika je skrivena od nas.."

Архимандрит Рафаил Карелин

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/KaVisotamaObozenjaKarelin/Lat_KaVisotamaObozenjaKarelin26.htm

Premudro..
Подели на овим сајтовима

Да,али у томе и јесте поента... они имају ЛИЧНОСНИ однос а не однос слуге и господара... чик да видим неког коме је вера скуп правила да се посвађа са Богом,не сме да се свађа ни са правилима а камо ли са Богом...

има она анегдота,нека је напише ко се тачно сећа како је било-неко је владики Атанасију рекао нешто о Богу а он одговори-Не помињи ми Га данас.Јутрос смо се посвађали... шалио се наравно али је управо пројавио однос који имамо са Богом а не стерилну послушност јер она често може да прерасте у бунт

A mozda je Jona samo bolovao od sizofrenije?

LOL

:))

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

i ne znam zašto,padaju mi na pamet reči jednog prote koji nakon što stigne na liturgiju (a to je od prilike na Oče naš) lagano prodje pored pevnice,u prolazu ih pogleda i totalno kulerskim glasom kaže- Pojte si pojčiki !

he he he ...u podužoj crkvenjčkoj praksi, svašta sam čuo; nećete verovati ali mnogo toga od počivšeg vladike Danila Krstića koji bi svaki vic zasladio smejući se u stilu deda mraza sa oho hoho hoho  :) (On je inače savetovao tu vrstu smeha zbog "bora oko usana" :) ) O nekim njegovim štosovima debelo razmišljam da li da ih objavim jer mogu teško da padnu nekome na stomak. No, o tom po tom! Za ovaj citirani deo pak imam sličnu anegdotu. Stojim na Službi negde kod ulaza gde se i sveće prodaju ...kad u neko doba (oko pričasnog) zadihano ulazi jedan teolog apsolvent, pojac i freskopisac ...teško spadalo i zafrkant u nejlepšem smislu reči, i onako tek me ovlaš pogledavši reče: "Nama savršenima je sve dozvoljeno..."  :)

Pa naravno da se treba smejati; ne kaže se za džabe "duhovit čovek" ili u prevodu "čovek koji ima Duha" ...sposoban da realnost iznese na način koji relaksira mozak od formalne stvarnosti. A ko se najviše i najslađe smeje ako ne deca koji su nam postavljeni u karakteru kao uzor!? Još povrh svega kada im se nešto svidi onda su u stanju da vam traže da ponovite istu smešnu radnju sto puta ("'ajde opet") ...da im nikad ne promakne nešto što ih čini veselima!? 

Подели на овим сајтовима

У неком селу у ЦГ ( истинит случај) десио се смртни случај. Гробље уз цркву, тј. гробљанска црква, надлежни парох дошао да отвори цркву, да изјави саучешће, да пита за опело(?), ако не буде опела, ући ће неко да упали свијећу. Нит` опела нити свијеће да неко упали од 200-300 ожалошћених, тек послије одржаних говора-хвалоспјева покојнику, неко од родбине приђе и рече попу: попе , примамо те у Црквени Одбор!

Подели на овим сајтовима

У неком селу у ЦГ ( истинит случај) десио се смртни случај. Гробље уз цркву, тј. гробљанска црква, надлежни парох дошао да отвори цркву, да изјави саучешће, да пита за опело(?), ако не буде опела, ући ће неко да упали свијећу. Нит` опела нити свијеће да неко упали од 200-300 ожалошћених, тек послије одржаних говора-хвалоспјева покојнику, неко од родбине приђе и рече попу: попе , примамо те у Црквени Одбор!

Ovo je genijalno... :)):)) :))

oduvek sam smatrao da je realan život smešniji od svakog izmišljenog vica 8086.gif facenew22222222

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

O nekim njegovim štosovima debelo razmišljam da li da ih objavim jer mogu teško da padnu nekome na stomak. No, o tom po tom!

Ovo očekujem sa velikom radošću  - ako treba ja ću da objavim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

А чекам те кад се ожениш, па да видим шта ћеш да причаш хихихихихи 

Neće pričati ništa. Safataće ga askeza, obilje suza, kaštiga i vapaj ka Nebu sličan onom u nemim filmovima kad klone glava.. :)

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Prosle godine, tecina sahrana. Stojimo pored groba, tetka donosi hranu i pice.

Kazem stricu- Uzmi jedan kolac.

-Ne mogu, imam secer (on odgovara)

Dobro, hoces sok?

-Nikako, to je gazirano, imam pritisak... Srce mi je slabo, a imam i kataraktu...

Rek'o covece, pa jel ima bre nesto da ti nemas? :D Kad on ladno zine pred svima i kaze- Vidi, nemam zube :))

P.S. Koliko sam se tada smejao, tetku i dan danas ne smem u oci da pogledam :D

Подели на овим сајтовима

Цитат

Preklo reči humor dolazi od humoralnog lečenja starih Grka, koji su tvrdili da mešavina tekućina (humora) kontroliše ljudsko zdravlje i osećaje. Ova tvrdnja je kasnije opovrgnuta, definišući humor kao snažnu emociju koja se javlja u slučaju komičnih situacija u kojima se osoba oseća nadmoćno, ili na bilo koji način boljom od ljudi,ili objekata koji izvodi šalu.

Ovo mi je skroz kripi.

Цитат

U čemu je suštinska razlika između duhovitosti i šaljivdžija?

Vrv misli na razliku izmedju duhovitih ljudi i saljivdzija. Ovim drugima je, cini mi se, cilj da budu duhoviti u drustvu, ergo, too much effort. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 16.8.2018. at 22:03, confianza.esc рече

Prosle godine, tecina sahrana. Stojimo pored groba, tetka donosi hranu i pice.

Kazem stricu- Uzmi jedan kolac.

-Ne mogu, imam secer (on odgovara)

Dobro, hoces sok?

-Nikako, to je gazirano, imam pritisak... Srce mi je slabo, a imam i kataraktu...

Rek'o covece, pa jel ima bre nesto da ti nemas? :D Kad on ladno zine pred svima i kaze- Vidi, nemam zube :))

P.S. Koliko sam se tada smejao, tetku i dan danas ne smem u oci da pogledam :D

Moj komsija je na sahrani pevao da ne bi plakao, govorio je da mu je tako lakse. Par ljudi se pocelo bas smejati, jer je bas, bas falsirao. Ko ce ga znati sta se to u ljudima dogodi, pa se odluce na takav cin :D

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je istinita, ali ima jedna prica.

Covek sa juga imao zenu domacicu, medjutim, posto je radila po ceo dan, malo je bila zapustena (imala je dlake po licu)

Davali njegovoj preminuloj majci pola godine, okupio se narod, ovaj krece da kuka-

Jaoj majko, nedostajes mi, ne mogu da te prebolim...

I zena tuguje za tobom... Toliko pati da je cak i bradu pustila :) 

Ovi okupljeni se izvrnuli xD

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...