Гости Guest Написано Јул 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Берлин: Акција „Бенедикте XVI, ми смо уз тебе“ Објављено од стране Светигора на 2. јул 2012. БЕРЛИН, 2. јула – Део немачких католика запањен је оним шта њихов земљак, папа Бенедикт Шеснаести у последње време „доживљава“, и жели да га подржи. Он је „издан од најближих сарадника“, а „његова приватна пошта доспева у јавност“. Криви су и немачки медији, извештавају „неиздиференцирано“, реч дају и таквим католичким теолозима, као што је Ханс Кинг (један од најутицајнијих критичара концепције папске службе). У овоме посебно треба издвојити четири медија: Шпигел, Фокус, Франкфуртер Рундшау и телевизију N24. Председница иницијативе, назване „Немачка за папу“(Деутсцхланд про Папа), Сабина Бешман, истиче у свом саопштењу које преносе медији, да је сада папи „највише потребна молитва и наша повезаност у љубави с њим“. Иницијатива сматра да би се папа „посебно обрадовао“ ако би примио неки знак те љубави, зато му треба писати карте, дописнице или писма и слати на адресу: Његова Светост Бенедикт XVI, Palazzo Apostolico, 00120 CITTÁ DEL VATICANO. Преко интернета се може скинути већ припремљена карта, довољно је „кратак поздрав“, уз речи „ми смо уз тебе“, и потпис. Сличну акцију ова организација предузела је и пролетос, када је препоручено да се масовно папи честита 85. рођендан. Овај подухват не наилази на значајнији одјек. На питање верника неким прелатима и бискупима да ли да ову акцију подрже и „схвате озбиљно“, они обично одговарају да су намере честите, међутим они је јавно не подржавају. Извор: ВИА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 чему ова вест на овом највећем Православном форуму ??? kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 A,što da ne? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Ово је пдф Хришћанство ван православља тако да имам и таквих тема намењено осталима који нису православни! Дејан, Милан Меденица :) and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Сви смо ми папа gringrin :laugh: беше то од мене јаче Анастасија, Лазар Нешић and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Сви смо ми папа gringrin :laugh: беше то од мене јаче еј, а није шала, ја баш мислим да нас је синдром папе увелико захватио. Мада, управу си, непреостаје ми ништа него да се смијем... Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Критикују Ханса Кинга. Треба да буду поносни што имају таквог теолога. Нажалост, нема пуно таквих имена у РКЦ попут Ханса Кинга. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 A,što da ne? У реду, ипак морамо ми Православци да прихватимо друге. Било да су друге вере, боје коже, нације, ипак, сви смо ми људи. Ал' и даље мислим да овде не би требало :Р Спасибо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 јел има каквих занимљивих мејлова? antics, RYLAH and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Да, оно типа - с ким је папа четов'о, ко му типује кладионицу и те форе. И да - која је следећа земља на реду за демократизацију? Crveni Baron, Ignjatije, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 а ..лепо... увек сам веровао да је искрени екумениста... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Критикују Ханса Кинга. Треба да буду поносни што имају таквог теолога. Нажалост, нема пуно таквих имена у РКЦ попут Ханса Кинга. Ima na forumu intervju sa tim teologom,mislim da se prezivs Kung ,ne King.On bas ,bez milosti ,kritikuje papstvo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Ima na forumu intervju sa tim teologom,mislim da se prezivs Kung ,ne King. On bas ,bez milosti ,kritikuje papstvo То је оно немачко "у" са две тачке. Чита се као и, али мало тврђе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 ü се чита тако што наместимо уста за изговор гласа У, а изговоримо И. Пробајте, забавно је... (немачки језик... забавља Србе на интернету јод од Д. Љотића) Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 11, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Vaske, пост сам пребацио у тема о Словачком надбискупу ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука