виноградар Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Предавања Епископа Григорија у Часном постуТоком Часног поста, сваке суботе у Епархијском дому у Требињу са почетком у 19 часова, Епископ ЗХиП Григорије држаће предавања на тему : Наша вјера у Животворну Тројицу. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Предавања Епископа Григорија у Часном постуУ суботу 8. марта почео је циклус предавања Епископа Григорија на тему : Наша вјера у Животворну Тројицу.Током Часног поста, сваке суботе у Епархијском дому у Требињу са почетком у 19 часова, Епископ ЗХиП Григорије држаће предавања на ову тему.Прво предавање 8.3.2014. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Света Арх. Литургија у ТребињуЕпископ ЗХиП г. Григорије, уз саслуживање свештеника наше епархије, служио је 23. марта Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Требињу, уз бројно учешће вјерног народа. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Demetra је реаговао/ла на ово 1 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Благовјести Пресвете Богородице – Крсна слава манастира Житомислић У понедељак, 07. априла 2014. године, на празник Благовјести Пресвете Богородице, манастир Житомислић у Херцеговини, прославио је своју Крсну славу. Тог сунчаној прољећног јутра, манастирска порта је била испуњена ријекама народа, који су се сабрали из свих крајева Херцеговине, али и шире, како би са братством овог манастира, подијелили радост празника. Обиљежавање Крсне славе Житомислића, отпочето је јутарњим богослужењем под тријемом у јужној манастирској порти, након ког је служена Света Архијерејска Литургија. Литургијом је началствовао Његово Пресовештенство Епископ захумско-херцеговачки Г. Григорије, уз саслужење великог броја свештеномонаха и свештеника ове и других епархија Српске Православне Цркве. По прочитаном Јеванђељу, Владика Григорије се обратио окупљеним вјерницима, истичући важност данашњег празника у животима православних хришћана, нарочито наглашавајући како треба оставити бриге овог свијета и радовати се сваком дану Господњем, што је уједно и порука данашњег празника (послушајте снимак цијеле бесједе). Велики број вјерника је приступио Светом Причешћу, а радост празника је увећана и крштењем мале Ане – кћерке свештеника Саше Којовића, пароха из Љубиња. За пјевницом је одговарао октет младих богослова, којим руководи јереј Видак Вујадиновић. Народно весеље је увеличао и наступ етно састава Кимвал из Фоче, који се присутнима представио са више пјесама из свог богатог репертоара. Ученице средњошколског центра и ђаци Богословије у Фочи, трећу годину заредом наступају на слави манастира Житомислић. За све госте данашње славе, организовано је послужење и трпеза љубави у манастирском конаку. Извор: www.bogoslovija.org Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука