Ignjatije Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Па чему онда то? Koje ? Бог те упутио на праћење знакова? Где? Кад?Јавио ти се Бог?? Стварјно? Jesi li ti citao Novi Savez ? Javio mi se Bog putem Pisma i to stvarno. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Nemoj da zovem glavnog banera gringrin гаће ми се тресу greengrin Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Jesi li ti citao Novi Savez ? Javio mi se Bog putem Pisma i to stvarno. Занимљиво, нисам знао да је Бог писао нови завет. Ја сам мислио да је Богонадахнут. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Занимљиво, нисам знао да је Бог писао нови завет. Ја сам мислио да је Богонадахнут. Jao bre Juris http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Занимљиво, нисам знао да је Бог писао нови завет. Ја сам мислио да је Богонадахнут. Hahah, transformišeš se. Kasnije ćeš pričati o kojekakvim "palim tvarima", davati paušalne, rezimirajuće, sve-u-svemu ocene nauke i ko zna šta još - razvićeš ono što bi internet ateisti nazvali "theological flim-flam". Bitno da je bogougodno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Hahah, transformišeš se. Па? "theological flim-flam". Па? Позитивисти сву филозофију сем позитивистичке називају флимфлам. Ништа ново. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Hahah, transformišeš se. Kasnije ćeš pričati o kojekakvim "palim tvarima", davati paušalne ocene nauke i ko zna šta još - razvićeš ono što bi internet ateisti nazvali "theological flim-flam". Bitno je da si bogougodan. Hej, ovo je Pravoslavni forum I ne sablaznjavaj nam brata Mladena. Sta treba da bude " dokinsougodan ". Sta sad hoces da kazes, da Mladen pocinje da biva nesto sto ne valja, da se krece u losem smeru jer je postao vernik, da je biti bogougodan poslednji stadijum u " ispiranju mozga " putem religije ? Bitno je da si ti " slobodouman " i http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Hej, ovo je Pravoslavni forum I ne sablaznjavaj nam brata Mladena. Sta treba da bude " dokinsougodan ". Sta sad hoces da kazes, da Mladen pocinje da biva nesto sto ne valja, da se krece u losem smeru jer je postao vernik, da je biti bogougodan poslednji stadijum u " ispiranju mozga " putem religije ? Bitno je da si ti " slobodouman " i Ja se šalim sa Mladenom, on i ja smo drugari, pa ga malko zezam jer je rekao "Bogonadahnut", ništa loše nisam mislio! Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 glup film al i nije tolko glup http://www.imdb.com/title/tt0202236/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Ja čekam čipovanje na ( u ) telu, na ruci ili čelu, tada neka priča ko šta hoće pa i sam patrijarh, ja to neću sebi dozvoliti. Do tada neka dokumenta budu kakva hoće, sve dok mogu da ih odbacim od sebe i dok me ne ucenjuju sa kupovinom/prodajom. Ne mogu da razumem one hrišćane koji se podsmevaju ovome, kao da je ap. Jovan sam sebi pisao Otrkovenje, ili mu ne veruju iako je proročanstvo prilično jasno, konkretno i detaljno. 1. Књига откривења је књига запечаћена са девет печата. Све до шестог века су трајале расправе да ли је уопште треба уврстити у канон Светог Писма Новога Завета, и то управо због тога што је толико криптична. Другим речима, јако је тешко чак и наслутити шта се крије иза било које од бројних метафора којима је писана. Свети Оци који су се усудили да је тумаче (а таквих је било јако мало) никада нису у својим тумачењима тврдили да за било који део Откривења знају тачно о чему говори. Ово је и један од разлога што се од свих књига Светога Писма једино књига Откривења никада не чита на богослужењима. 2. Хришћани првих векова су веровали да јеДруги Христов Долазак нешто што треба да се деси у блиској и непосредној будућности, па су прогоне који су у првим вековима хришћанства уследили доживљавали као последња времена, а римске императоре као антихриста. Испоставило се да нису били у праву. Када је Атила, Бич Божији, вођа Хуна, протутњао Европом, многи су помислили да је управо он антихрист. Касније, у Русији, када ју је напао Наполеон, веровало се да је он антихрист. За руског цара Петра Великог се, због реформи које је почео да уводи, толико јако веровало да је антихрист, да је у то време у Русији постојала чак и секта бездењежника (дењги = новац), која је одбијала да се дотиче новца, верујући да је то антихристов жиг, будући да се на њему налазио царев лик, па су трговали путем робне размене. Људима који су живели током прве половине двадесетог века се (с правом) чинило да су двојица великих диктатора, Хитлер и Стаљин, антихрист. Далеко више разлога и аргумената су људи тога доба могли навести у корист тврдње да је сатанин жиг управо петокрака/кукасти крст коју су нацисти/комунисти носили на десној руци и челу. Испоставило се да нико од њих није био у праву. 3. Крајем двадесетог и почетком овога века почела је да се, под утицајем протестантских апокалиптичких секти (Адвентиста, Јеховиних Сведока и сл) и код нас у Православљу јавља својеврсна апокалиптичка параноја и хистерија - мешавина разноразних теорија завере у којима се помињу масони, илуминати, Ватикан, ЦИА, демони и ванземаљци. За ове секте карактеристично је да се код њих Откривење тумачи само и искључиво на један једини начин, будући да секте и немају теологију у правом смислу те речи - њихова теологја се своди на памфлете сличне онима који се у последње време, на жалост, шире и из православних манастира и братстава. Иако се светоотачка тумачења Откривења у главним цртама слажу (невоље и ратови по свету, долазак антихриста, успостављање антихристове власти - не државе, већ власти - над читавим светом, рат, прогон хришћана, Други Христов Долазак), ова тумачења се по многим детаљима не поклапају. Жиг звери Свети Оци тумаче на најразличитије начине - од конкретног, материјалног жига који ће се ударати онима који прихвате антихриста, до зла, похлепе, пакости и безакоња по којем ће бити могуће препознати следбенике антихристове као да су жигосани. Практично једина ствар око које су Свети Оци једногласни јесте то да ће примање жига значити свесно одрицање од Христа, и прихватање антихриста за бога. 4. Због тога је више него неодговорно тврдити да се тачно зна на шта се у Откривењу мисли под жигом звери, а још неодговорније такву хистерију и параноју ширити под фирмом учења Православне Цркве. За мене је ово равно хули. Приче о томе да је некакав чип (чија уградња нити је почела, нити се назире) ђаволов жиг нипошто не стоји, будући да чин примања антихристовог жига, поновићу још једном, подразумева свесно одрицање од Христа. То и јесте разлог због којег овај чин носи са собом тако страшну осуду. Нико неће моћи хришћанима да ђаволов жиг ували на превару, нити постоји начин да било ко овлада нашом слободном вољом, будући да у њу ни сам Господ Бог не дира. Знаци времена јесу ту да их пратимо, али не ширећи секташки пропагандни материјал (у виду разноразних филмова типа Дигитални анђео и сл, од којих се и СПЦ конкретно оградила као неправославних и страних светоотачком предању) већ бринући се око стварних, конкретних проблема којих, сложићемо се, имамо на претек. На крају, треба увек имати у виду да ми хришћани не чекамо антихристов, већ Христов долазак, и да, уколико Њега примимо у срце, ншта нас не може од Њега раставити, будући да се и Он ту нешто ипак пита. Милан Меденица :), malina :), Malina and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Дискусија о рационализму и позитивизму је пребачена овде. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Meni je nekako najupečatljivije to što je crkva morala da se oglasi i umiri ljude. Ova izmišljotina sa ličnim kartama i žigom zveri je očigledno daleko otišla. Милан Меденица :) and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 da ne citiram, nishizawa nista od toga sto si napisao nema ali bas nikakve veze sa onime sto je zapisano, nedvosmisleno pise da nece moci ni da se proda ni da se kupi bez ziga, to je jasno, a ovo sve sto si napisao je obicna glupost samo da bi eto islo u piscevu korist, ili ces ti da tumacis ono sto mnogi se nisu usudili? na ovom forumu, primetio sam, vlada neko ustrojstvo koje namece neku svoju logiku, da ne idem sad u detalje, jasno je i da ne bude zabune, slazem se u potpunosti sa poslednjom recenicom, a sve sto si pre toga napisao nema veze sa temom jer isti taj Hristos nas je upozorio na znakove i da pazimo, i nema smisla da se to ignorise... ide se u krajnost, sto je isto ocigledna pojava na forumu Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Meni je nekako najupečatljivije to što je crkva morala da se oglasi i umiri ljude. Ova izmišljotina sa ličnim kartama i žigom zveri je očigledno daleko otišla. тај дух је походио сваку помесну Цркву до сад, ни ми нисмо успели да избегнемо те приче ... додуше, код нас је то добило тек озбиљну димензију кад су се Двери убациле. пс. сад очекујем да се дверјани појаве и да крену да спамују тему клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Kod grupa koje su pomalo hmm. , sve je u redu dok se ne izvrši kolektivno samoubistvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука