Zayron Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Orfej (Grci su skinuli jedno slovo jer podseća na Srbe...)http://youtu.be/n4X7RIBN8sY Pa naravno, nismo se toga setili, ali genijalni akademik misli umesto nas! Evo pročitajte: http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D1%80%D1%84%D0%B5%D1%98 SUBJEKAT, 17. mart 2009. Voditelj Slobodan Lj. Živković. Orpheus Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 najbolji je Deretić, za sve njegove fiks ideje odakle vadi podatke- stari spisi- koji možda postoje samo u njegovoj glavi i nigde više Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Serbonian_Bog http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Peoples Serbonian BogThe name of the Serbonian Bog (Arabic: مستنقع سربون) applied to the lake of Serbonis (Sirbonis or Serbon) in Egypt relates to the Sea Peoples. When sand blew onto it, the Serbonian Bog appeared to be solid land, but was in fact a bog. The term is now applied metaphorically to any situation in which one is entangled from which extrication is difficult. The Serbonian Bog has been identified as Sabkhat al Bardawil, one of the string of "Bitter Lakes" to the east of the Nile's right branch. It was described in ancient times as a quagmire, in which armies were fabled to be swallowed up and lost. The term Serbonian came from the name of the Sherden (also known as Serden or Shardana) sea pirates, one of several groups of Sea Peoples who appear in fragmentary Egyptian records in the 2nd millennium BC.[citation needed] Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Да су Турци имали превише сурове законеке за невернике ми би данас били истребљени СПЦ никад не би постојала а сви манастари и цркве до последњег би било до корена порушени. Већина је сачувана и не претерано оштећена. Црква је живела а могла је бити истревљена чим им се хтело. А Богами турци су нам и дозвољавали самоуправе и одређени степен аутономије. Тешко да постоји манастир (црква) из тог времена у Србији а да није више пута скрнављен, паљен или рушен. У мом крају постоје на десетине манастира и ниједан није преживео време турске владавине. Све ове манастире данас имамо захваљујући обнови након ослобођења од Турака. Црква није могла бити потпуно уништена јер је постојала вековима и сав клир се старао да се иста одржи и да буде духовно осветљење Србима у временима суровог завојевача. Какве су биле турске привилегије даване Србима се јасно види из Дефтера а остаци турске ''цивилизације'' нису видљиви нигде по Србији. Нема мостова ни других грађевина које би могле да буду доказ да су ту Турци били ради просвећења српске раје већ све говори у прилог томе да су дошли да нас поробе и да максимално васпоставе своју владавину како би што ефикасније наплаћивали порезе. Што се тиче грађевина које су на Балканском полуострву кога су они звали Еминехдаг (негде сам прочитао) преживеле су само џамије, медресе а то није Србима, осим конвертованима у Ислам, било од никакве користи јер је у инфраструктуру улагано само онолико колико да се ефикасно скупе порези. Када би чуо како неки Турчин-историчар прича о Србији променио би мишљење из корена. Што је најинтересантније и турска деца уче по школама о томе и када се помене ''Србистан'' они се хватају за главу, понове вичући ''Србистан''!!! и онда оплету како смо ми били непослушна раја и да су имали сталне проблеме са нама итд. Него ово није тема. Не бих да Жељку кварим замисао мада и не знам шта је писац хтео да каже... Поштовање и теби и Жељку. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 zna se poljaci, česi, grci, rusi, nemci, englezi su neka mala srpska plemena, a srbi vuku poreklo sa svih kontinenata jedino ne sa antartika. Naravno sve informacije dobija iz najstarijih spisa, koji su naravno pisali srbi, svako pismo na svetu su pisali srbi. Samo ne znam za crnce i kineze to su verovatno neki retki narodi koji nemaju naše poreklo Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Тешко да постоји манастир (црква) из тог времена у Србији а да није више пута скрнављен, паљен или рушен.У мом крају постоје на десетине манастира и ниједан није преживео време турске владавине. Све ове манастире данас имамо захваљујући обнови након ослобођења од Турака. Ajde skrnavljen, to mogu da ti poverujem, nije im bilo svetinja pa nisu imali problema da pljackaju sa vremena na vreme. Al da su rusili i palili sve redom, do sada nijedan ne bi pretko. Evo Lazarica u Krusevcu sigurno nije ni rusena ni paljena. Da je skrnavljena i pljackana - mozda. Црква није могла бити потпуно уништена јер је постојала вековима и сав клир се старао да се иста одржи и дабуде духовно осветљење Србима у временима суровог завојевача. Ali je cinjenica da je relativno slobodno zivela. Da je imala svoje manastire, svoje vernike, da ih nisu masovno turchili i slichno. Какве су биле турске привилегије даване Србима се јасно види из Дефтера а остаци турске ''цивилизације''нису видљиви нигде по Србији. Нема мостова ни других грађевина које би могле да буду доказ да су ту Турци били ради просвећења српске раје већ све говори у прилог томе да су дошли да нас поробе и да максимално васпоставе своју владавину како би што ефикасније наплаћивали порезе. Sad vec menajs teze. Ti ovde pricas da nisu dosli da nas neguju ja kazem da nisu bili toliko surovi koliko se tvrdi. Da su Srbi pod turcima relativno normalno ziveli i mogli da ocuvaju svoju kulturu. Opet nagalsavam ovo relativno. Oni su osvajachi, ne ocekujes od njih da te ljube u dupe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Ajde skrnavljen, to mogu da ti poverujem, nije im bilo svetinja pa nisu imali problema da pljackaju sa vremena na vreme. Al da su rusili i palili sve redom, do sada nijedan ne bi pretko.Evo Lazarica u Krusevcu sigurno nije ni rusena ni paljena. Da je skrnavljena i pljackana - mozda. Ali je cinjenica da je relativno slobodno zivela. Da je imala svoje manastire, svoje vernike, da ih nisu masovno turchili i slichno. Sad vec menajs teze. Ti ovde pricas da nisu dosli da nas neguju ja kazem da nisu bili toliko surovi koliko se tvrdi. Da su Srbi pod turcima relativno normalno ziveli i mogli da ocuvaju svoju kulturu. Opet nagalsavam ovo relativno. Oni su osvajachi, ne ocekujes od njih da te ljube u dupe. Све је било девастирано и рушено. Оно што није било срушенно је послужило да се направе џамије, касарне и коњушнице. Ми смо за њих били само неверници а наши преци су се спашавали на разне начине, примивши Ислам, одселивши се итд. На пар километара од мог села постојало је 10-ак манастира и ни један није преживео. Обнова је почела одласком Турака на срушеним темељима и иста траје до данашњих дана. За неколико се само зна да су постојали али се не зна где јер су били порушени до темеља а за њих се зна из турских дефтера. У неком периоду је порта штитила рају али у већини случајева нису могли да стану у крај својим пашама, беговима, диздарима итд на терену. Нормално је да су постојали и Хришћани који су били заповедници неких крајева али то не умањује патње и страхове које је тај народ преживљавао. Ипак у великом броју случајева је захваљујући њима и потурченим Србима који су били у служби Отомана (пр. паше и велики везири) народ успевао да опстане. Што се тиче културе и религије, то је очувано сеобама преко Саве и Дунава и на разне друге начине. Знам да су били освајачи и да нису ту дошли на одигравање ''пријатељске утакмице'' али прича да нису чињели зулуме просто не стоји јер постоје бројни писани и материјални докази. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Vidiš Okljež ovo si glasanje dobro postavio. Ovo da većina ljudi koji su čitali ovu temu misli da istoriju pišu pobednici je upravo jedan od razloga zbog kojeg se pojavljuju razni Deretići i slični. Naime, ako ne veruješ u istinitost istorije (kao nauke, a ona to jeste ima i svoju preciznu naučnu metodologiju što Deretić ne zna), onda jedini instrument koji ti ostaje je taj, da je u pravu onaj ko je glasniji i ko može bolje da podmetne i nametne svoju "istoriju", i u to nažalost velik broj ljudi veruje. Ali ne idu dalje, ne vide jadni da upravo takva istorija (bilo šta da govori, pa i to da su srbi najstariji narod) nema nikakvog smisla i samo je jedna prevara. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Све је било девастирано и рушено. Ajde da ponovim, lazarica nije bila rusena, niti devastirana. Koliko ja znam. Tako da ti je argument fail. Ми смо за њих били само неверници а наши преци су се спашавали на разне начине, примивши Ислам, одселивши се итд. Nase pretke niko nije silio da prime islam. Moje selo je spaljeno do temelja kazu, samo je pepeo ostao. Celih 5 kilometara je od Lazarevog grada, ali nijedan musliman tamo ne postoji. Dakle da su hteli da ih siluju svakodnevno da prime islam, mogli su to da urade. Ta prica da narod nije hteo da "proda veru za veceru" U to jednostavno ne verujem jer smo za vreme komunizma imali 90 % ateista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ajde da ponovim, lazarica nije bila rusena, niti devastirana. Koliko ja znam. Tako da ti je argument fail. Nase pretke niko nije silio da prime islam. Moje selo je spaljeno do temelja kazu, samo je pepeo ostao. Celih 5 kilometara je od Lazarevog grada, ali nijedan musliman tamo ne postoji. Dakle da su hteli da ih siluju svakodnevno da prime islam, mogli su to da urade. Ta prica da narod nije hteo da "proda veru za veceru" U to jednostavno ne verujem jer smo za vreme komunizma imali 90 % ateista. Не знам за Лазарицу. Нисам из тог краја. Вероватно је то једна од ретких. Извадио си то из контекста а лепо сам написао да цркве које нису биле срушене су претваране у коњушнице, џамије, барутане итд. Вероватно је и Лазарица послужила за тако нешто а пошто ниси сигуран питај неког или прочитај негде. Ако си заборавио имали смо најмање 4 велике сеобе Срба након чега је Србија била празна као сахара. А ово становништво које је сад у нашим крајевима је дошло са Косова, из Црне горе и Херцеговине. Пронашао сам неколико турских дефтера где се помиње мноштво села и манастира које више не постоје. Наравно, интересовао сам се само за свој крај и зато сам читао Дефтер Смедеревског субашилука и Браничевског субашилука. Сигуран сам да им је било страшно. Што се тиче ''вере за вечеру'' у то ни ја баш не верујем толико када видим како данас наши суграђани раде. Продају се радно место, за положај итд. Више пута ми се десило да ме људи ''продају'' и кад их питам зашто они одговоре: ''Морао сам због посла, због овога, због онога...''. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Moje selo je spaljeno do temelja kazu, samo je pepeo ostao. Vidis kakvi su ti preci bili, sami su svoje kuce palili ... A jesu li turci slali vatrogsce? RYLAH and horatio је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Vidis kakvi su ti preci bili, sami su svoje kuce palili ... A jesu li turci slali vatrogsce? Nisu, dobili su po pic*ci. Moji ne beze ni kada ih spaljuju do temelja, za razliku od nekih drugih. Не знам за Лазарицу. Нисам из тог краја. Вероватно је то једна од ретких. Извадио си то из контекста а лепо сам написао да цркве које нису биле срушене су претваране у коњушнице, џамије, барутане итд. Вероватно је и Лазарица послужила за тако нешто а пошто ниси сигуран питај неког или прочитај негде. Dosta je da danasnje Hrvate i njihov zivot pod Hungarima uporedis sa nasim zivotom pod turcima i skontaces sve. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 zna se poljaci, česi, grci, rusi, nemci, englezi su neka mala srpska plemena, a srbi vuku poreklo sa svih kontinenata jedino ne sa antartika. Naravno sve informacije dobija iz najstarijih spisa, koji su naravno pisali srbi, svako pismo na svetu su pisali srbi. Samo ne znam za crnce i kineze to su verovatno neki retki narodi koji nemaju naše poreklo Ma jok i oni su Srbi, samo ih ta zavjera masonsko-vatikanska premaskovala i prefarbala. Vatikan se dohvatio Kineza, kako prođoše, lele, sve im kose oči ostaše. A za crnce rađe ni ne pitaj, njih sređivali masoni pa prema tome na kraju takvi crni i ispali. Baš ih preradiše nije ih više ni poznat ko su i šta su, rođena mater ih više prepoznala ne bi a kamo šta drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Nisu, dobili su po pic*ci. Moji ne beze ni kada ih spaljuju do temelja, za razliku od nekih drugih. Pa od koga su dobili po p....? Od susednog sela? Jesu li ih turci branili? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 Као што већ рекох, а банован не бејах... Многи Србомрсци и припадници српског народа који су из неког проблема са самоидентификацијом или изгубљених корена пишају по истима могу да причају и пишу овако као овај ''лукави латин'' на овој теми. Најлакше је када се не слажеш са неким је да га избанализујеш, као што овде овај ''лукави латин'' ради. Није он једини, Само што се из овог ''неслагања'' са Србима дубоко надзире неки много негативнији став према свему што је српско. Из писања поменутих се може видети да се не ради о љубави према нама (Србима) већ да се ради на минимализацији свега што има епитет српско. Да Бог да да се сваки спржи који мржње у себи има па макар то био и ја. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука