nedeljko Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Хвала Богу што сам Дверјанин.......... постим три пута недељно иако треба само два пута, нисам ко овај грешни Србин што је у косовској полицији издао своју нацију, дајем вазда на тас колико поп заиште, идем редовно у Цркву, не псујем, не крадем, не лажем чак шта више ЈА увек говорим истину, не дружим се са наркоманима и другим пропалитетом, нисам достојан да се увек причешћујем и зато приступам само 4 пута годишње а не ко ови помодни православци сваки дан без поста и исповести, мрзим Јевреје јер су они убили Господа и зато су проклети уосталом сви су они масони... Постим два пута недељно и то обавезно ублажим, и ја бих узео документа попут оних који су их узели у косовској полицији, не идем редовно у цркву, псујем, умем да слажем, што значи да не говорим истину, дружим се са наркоманима и осталима, причешћујем се више пута у току поста ( добрим делом послушавши и Меденицу ) , не мрзим јевреје који пропатише од " хришћанске " Европе........... Чему помињање дверјана у тако лепом светлу......? Мислим, знам - али није у реду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 ОК, ја нисам ништа од тога, чак за неке ствари имам сасвим супротно мишљење. Само покушавам да објективно и на основу чињеница гледам на ствари. Има ту пуно пропаганде. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Постим два пута недељно и то обавезно ублажим, и ја бих узео документа попут оних који су их узели у косовској полицији, не идем редовно у цркву, псујем, умем да слажем, што значи да не говорим истину, дружим се са наркоманима и осталима, причешћујем се више пута у току поста ( добрим делом послушавши и Меденицу ) , не мрзим јевреје који пропатише од " хришћанске " Европе........... Чему помињање дверјана у тако лепом светлу......? Мислим, знам - али није у реду. Ево у чему је ствар( на жалост знам да џаба пишем ал ајде, не мислим на тебе лично Неђељко него уопштено) , даклем данас Срби налазе се у истој ситуацији као негда Јевреји а у вези своје свете земље. С једне стране сасвим је легитимно право и нас и Јевреја да инсистирамо на враћању своје земље и своје светиње и не само да инсистирамо него и да се боримо за то. Ко се данас највише залаже за то , то су националисти. Чак и ови дојучерашњи анационални Срби не могу тек тако олако да споре право Србима на Косово. Међутим с друге стране имамо поуку Јеванђеља , која говори о Царству Небеском које је убер алес. Иако је праведна борба националиста Јеврејских и Српских за повраћај своје светиње , ни једни ни други се не питају а зашто је Бог допустио да се светиња изгуби ? Иако је праведна борба и тежња за повраћај своје светиње Косово /Јерусалим ипак имамо упозорење јеванђеља оно је много шире и дубље него мислимо. Нису ли фарисеји изнели на својим леђима борбу и макавејски устанак , нису ли они довели д тога да се Јерусалим врати Јеврејима , нису ли они дали своје животе за то, нису ли они својом борбом обезбедили да потраје светиња над светињама све до Христовог доласка. А по чему се ми данас сећамо фарисеја ? Само по негативностима. Зашто ? Зато што не познајемо историју. Први фарисеји су били устаници и ослободитељи Јерусалима и свете земље од окупатора. Потоњи фарисеји су били окоштали богомољци који су убили Христа. Први су се борили за Бога , потоњи су се борили против Бога. Зашто ја то стално потенцирам. Саћу да вам кажем. Зато што знам да ће либерали у нашем православљу ишчезнути , да их неће бити , да ће временом само преовладати само патриоти православци и националисти , борци за Косово и ослободитељи Косова - Српског Јерусалима. Зато мене ни не занимају либерали. Али ме занимају националисти и унапред их упозоравам да не окоштају ко онај Артемије , да им се не претвори жива вера у потоњу фарисејску веру , да не сведу веру на национализам , да не сведу веру на обичајност, да не сведу веру на традицију , јер кад се то деси тада ће се борити против Бога као и њихови дојучерашњи непријатељи. И отуда стално правим ове аналогије. А ко су данас истакнути националисти: Двери, Наши, Образ, Артемијевци, Зилоти и итд. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 @Željko Ako misliš na Mihaila, Mihailo voli Jevreje.. A šta se tiče Srba u kosovskoj policiji, to i jeste problem, te i da samo hoće da pomogne svojim Srbima, ali, hteo ili ne, daje legitimitet kosovskoj "državi".. Види Драги бирај или си Фарисеј или си Цариник , нема трећег човека, барем га не нађох у јеванђељу . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Ма знам да ме ништа не разумете ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Ево у чему је ствар( на жалост знам да џаба пишем ал ајде, не мислим на тебе лично Неђељко него уопштено) , даклем данас Срби налазе се у истој ситуацији као негда Јевреји а у вези своје свете земље. С једне стране сасвим је легитимно право и нас и Јевреја да инсистирамо на враћању своје земље и своје светиње и не само да инсистирамо него и да се боримо за то. Ко се данас највише залаже за то , то су националисти. Чак и ови дојучерашњи анационални Срби не могу тек тако олако да споре право Србима на Косово. Међутим с друге стране имамо поуку Јеванђеља , која говори о Царству Небеском које је убер алес. Иако је праведна борба националиста Јеврејских и Српских за повраћај своје светиње , ни једни ни други се не питају а зашто је Бог допустио да се светиња изгуби ? Иако је праведна борба и тежња за повраћај своје светиње Косово /Јерусалим ипак имамо упозорење јеванђеља оно је много шире и дубље него мислимо. Нису ли фарисеји изнели на својим леђима борбу и макавејски устанак , нису ли они довели д тога да се Јерусалим врати Јеврејима , нису ли они дали своје животе за то, нису ли они својом борбом обезбедили да потраје светиња над светињама све до Христовог доласка. А по чему се ми данас сећамо фарисеја ? Само по негативностима. Зашто ? Зато што не познајемо историју. Први фарисеји су били устаници и ослободитељи Јерусалима и свете земље од окупатора. Потоњи фарисеји су били окоштали богомољци који су убили Христа. Први су се борили за Бога , потоњи су се борили против Бога. Зашто ја то стално потенцирам. Саћу да вам кажем. Зато што знам да ће либерали у нашем православљу ишчезнути , да их неће бити , да ће временом само преовладати само патриоти православци и националисти , борци за Косово и ослободитељи Косова - Српског Јерусалима. Зато мене ни не занимају либерали. Али ме занимају националисти и унапред их упозоравам да не окоштају ко онај Артемије , да им се не претвори жива вера у потоњу фарисејску веру , да не сведу веру на национализам , да не сведу веру на обичајност, да не сведу веру на традицију , јер кад се то деси тада ће се борити против Бога као и њихови дојучерашњи непријатељи. И отуда стално правим ове аналогије. А ко су данас истакнути националисти: Двери, Наши, Образ, Артемијевци, Зилоти и итд. Јуда и остали који су издали Христа, су Га и издали баш зато што су били, како Жељко националисти, те очекивали земаљског краља који ће да им врати земљу и ослободи их од римљана... Месија какав је био Јешуа га-Ноцри им није одговарао... Тако и ови данашњи националисти, ни њима не одговара Јешуа (зато ће ти твоји националисти временом пре прећи у родоверје него што ће правоверни хришћани да ишчезну из цркве)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Јуда и остали који су издали Христа, су Га и издали баш зато што су били, како Жељко националисти, те очекивали земаљског краља који ће да им врати земљу и ослободи их од римљана... Месија какав је био Јешуа га-Ноцри им није одговарао... Тако и ови данашњи националисти, ни њима не одговара Јешуа (зато ће ти твоји националисти временом пре прећи у родоверје него што ће правоверни хришћани да ишчезну из цркве)... Ниси у праву и не знаш о чему причам. Ја нисам Јуда , ја сам Хришћанин , Христов сам и то је наш данашњи национализам. И опет говорим постојале су две врсте фарисеја први и последњи. Као што на пример не можеш поредити данашњег Ивицу Дачића са комунистима из 45' Али овде код Фарисеја нису у питању свега 50 година него скоро 200 година. Први Фарисеји су били заветници . Други фарисеји су били они из јеванђеља окоштале фарисејчине. Нећу сад да улазим у причу зашто је Јуда издао Христа али свакако то није био повод национализам. То сте погрешно схватили моје претходне приче. Узрок је много дубљи , онтолошки, и тиче се унутрашњег одступања од ЗАВЕТА ! Моји националисти тек долазе, ту су Дверјани, ту су Видовданци ту су разни други и биће их све више. Правоверни Хришћанин сам и ја па сам и националиста по твом резону ти си ме већ искључио из Цркве . И смешно би било да правоверни Хришћани напусте Цркву , мислим где би отишли и како би и даље били правоверни Хришћани ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Узрок је много дубљи, онтолошки, и тиче се унутрашњег одступања од ЗАВЕТА!Па да, и ови данашњи националисти одступају од [Новог] Завета...Моји националисти тек долазе, ту су Дверјани, ту су Видовданци ту су разни други и биће их све више. Правоверни Хришћанин сам и ја па сам и националиста по твом резону ти си ме већ искључио из Цркве. И смешно би било да правоверни Хришћани напусте Цркву , мислим где би отишли и како би и даље били правоверни Хришћани?(Етно)филетизам је јерес, стога (етно)филетисти никако не могу бити правоверни (=православни) хришћани... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Па да, и ови данашњи националисти одступају од [Новог] Завета... (Етно)филетизам је јерес, стога (етно)филетисти никако не могу бити правоверни (=православни) хришћани... Колико још пута морам да објашњавам и да цртам на овоме форуму да нисам етнофилетиста. побогу пробај пажљивије да читаш шта пишем. Ја не одступам од Новог Завета, Црквен сам човек, православан и Србин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Александре Богдановићу да ли познајеш историју фарисејског покрета ? Мораћу да отворим тему о фарисејима да вам изложим њихову историју. Није то све тако црно/бело што би реко Нишицава , први фарисеји су били људи ЗАВЕТА , људи који су гинули за завет, који су очували веру , који су били свети људи. То се уобичајено је у Хришћанству превиђа , када се прича о Фарисејима углавном се имају у виду они потоњи који су живели у време Христово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Ево у чему је ствар( на жалост знам да џаба пишем ал ајде, не мислим на тебе лично Неђељко него уопштено) , даклем данас Срби налазе се у истој ситуацији као негда Јевреји а у вези своје свете земље. С једне стране сасвим је легитимно право и нас и Јевреја да инсистирамо на враћању своје земље и своје светиње и не само да инсистирамо него и да се боримо за то. Ко се данас највише залаже за то , то су националисти. Чак и ови дојучерашњи анационални Срби не могу тек тако олако да споре право Србима на Косово. Међутим с друге стране имамо поуку Јеванђеља , која говори о Царству Небеском које је убер алес. Иако је праведна борба националиста Јеврејских и Српских за повраћај своје светиње , ни једни ни други се не питају а зашто је Бог допустио да се светиња изгуби ? Иако је праведна борба и тежња за повраћај своје светиње Косово /Јерусалим ипак имамо упозорење јеванђеља оно је много шире и дубље него мислимо. Нису ли фарисеји изнели на својим леђима борбу и макавејски устанак , нису ли они довели д тога да се Јерусалим врати Јеврејима , нису ли они дали своје животе за то, нису ли они својом борбом обезбедили да потраје светиња над светињама све до Христовог доласка. А по чему се ми данас сећамо фарисеја ? Само по негативностима. Зашто ? Зато што не познајемо историју. Први фарисеји су били устаници и ослободитељи Јерусалима и свете земље од окупатора. Потоњи фарисеји су били окоштали богомољци који су убили Христа. Први су се борили за Бога , потоњи су се борили против Бога. Зашто ја то стално потенцирам. Саћу да вам кажем. Зато што знам да ће либерали у нашем православљу ишчезнути , да их неће бити , да ће временом само преовладати само патриоти православци и националисти , борци за Косово и ослободитељи Косова - Српског Јерусалима. Зато мене ни не занимају либерали. Али ме занимају националисти и унапред их упозоравам да не окоштају ко онај Артемије , да им се не претвори жива вера у потоњу фарисејску веру , да не сведу веру на национализам , да не сведу веру на обичајност, да не сведу веру на традицију , јер кад се то деси тада ће се борити против Бога као и њихови дојучерашњи непријатељи. И отуда стално правим ове аналогије. А ко су данас истакнути националисти: Двери, Наши, Образ, Артемијевци, Зилоти и итд. Artemijevci,nepodrzavam vladiku Artemija ali me interesuje sta je on bogu zgresio da ga rascine, .Pazi ovog zabranjuje vladiki da sluzi liturgiji,dobro braco budimo realni dal je neko nekada zabranio vladiki atanasiju da sluzi liturgiju,i cemu to sve kad se znao da Artemije ima dosta monaha koji su uz njega,kao da je neko namerno teo da isprovocira Artemija,da bi ga rascinili i napravili raskol u crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Ајаој! Ево дођосмо и до Артемија. Како ли смо само успели, од бруталности израелске полиције? DYNABLASTER, nedeljko, Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 velika palestinska laž: Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 ОК, ја нисам ништа од тога, чак за неке ствари имам сасвим супротно мишљење. Само покушавам да објективно и на основу чињеница гледам на ствари. Има ту пуно пропаганде. Anti-izraelske tendencije u zapadnim medijima. Oko čega god da je, sigurno nije do demokratije i ljudskih prava jer arapska društva ne znaju ni šta te reči znače. Čist rat mržnje protiv Jevreja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Čist rat mržnje protiv Jevreja.Хахаха! А где то? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука