Jump to content

Персин дневник*

Препоручена порука

likefaceeeeeeee

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 110
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Рекли су о храбрости

I heroj i kukavica se podjednako plaše i osećaju isti strah, samo što mu se heroj suprotstavlja i pretvara ga u žar

D’ Amato

Svi naši snovi mogu se ostvariti, ako ih imamo hrabrosti slediti.

Walt Disney

"Čovek ne može da otkrije novi okean ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu."

André Gide

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Jedinče.

Пре извесног времена у разговору са пријатељима, дођемо до заједничког става да се виртуал офуцао, нема више људи који кад напишу нешто, покрену у сваком лавину питања идеја. Да је мало духовних текстова, поучних, ма нема ни мало д од духовности. Један пријатељ и пријатељица нам саопште да има портал са веома ОК садржајима и обећају да нам баце линк а ми да мало погледамо па ако нам се ссвиди да се региструјемо.

Ја се примим одушевљено на страницу Свето писмо и ту проведем не регистрована више од десетак дана.

Јеванђеље по Матеји, и осам Петрових посланица сам са задовољством више пута прочитала, одслушала, направила своје забелешке и питања. Сада сам у фази слушања духовне музике, благословени ини кој су је постављали.

Након неког времена се састанемо на редован „диван“ и пита ме пријатељ који ми је послао линк: „...и како ти се свиђа портал Поуке?

Кажем, има драгоцену ризницу видео записа, нисам још успела да откријем све.

Па јеси ли се регистровала, а ја јесам пре неки дан.

Он : „И?“

Ја; па има свега, још се не сналазим.

Он: “Па имаш ли пријатеља?“

Ја; па имам једног, мада су се монги потрудили да ми појасне и објасне како да се снађем.

Он : „И?“

Ја и ништа.

„Како ништа?“

Он: „Па само једног пријатеља?“

Ја; Једног.

„Он, дај ми ник и ја ћу да ти будем пријатељ-„

Ја:“Е, немој молим те. Нека буде како буде, а он ми је из самилости постао пријатељ. Видео је како сам главачке упала у „минско поље“ Жељка, умал` да изгинем. Забрљала сам у старту, диби дуз. Нисам се снашла, човек прича са другим а ја мислим да мене нешто дрибла. Прочитам мој напис нема разлог да тако (мислила сам мени ) пише. И да даље да не причам, некако ми је опростио... Збрка, о, да било је ту још мало моје неспретности. Напишем нека моја мишљења асоцијације након објаве податак “ У Нишу врата космоса.“ Ни добар, дан , ни помози Бог, ни ја сам админ, скрећем пажњу да на овом порталу тема није прихватљива, или писала си увредљиво те је морамо елиминисати; већ обриса неко без и једне речи све, као то то је табу. Није важно да ли јесте или није, никога нисам увредила, прозвала, само нотицу моја прва асоцијација и мисао о истом. Напишем то на другом форуму, да видим да ли то стварно има срамност или шта већ. Нико ме не опомену, написаше неки виртуални пријатељи своје ставове и заврши се прича. Али ајд, ваљда је други адет на овом порталу.

... А да се вратим на тог мог јединог пријатеља, претпостављам да је саосећао са мном тако неспретном, неуком, трапавом и као подршку ме прихватио за пријатеља.Али, ту није крај. Блама мог, не знам где да кликнем да прихватим пријатељство. Ех! Тако је то било.

А да не причам док сам одгонетнула статус, како да га упишем, хахахахаха.

И да знаш да ћу све да им напишем, а да се ниси усудио да ме тражиш за пријатеља на протекцију, на познанство, занш!!!

Шала, шта да се прихватамо за пријатеља када се виђамо. Нема потребе. Ја мог пријатеља чувам ко мало воде на длану.

Он ми је јединче.photo-7840.jpg?_r=1340890797

Подели на овим сајтовима

Размишљање о "оправданост убијања" и дискусијама „... убијао сам јер су и наше убијали...“

Оснава размишљања за мене је човек је добар или посрнуо.

Ма ком народу човек припадао а лати с оружја у циљу узвраћања не дела невиним, чини човека кукољом свог народа.

Смутљивци, поводљивци, незналице покушавају да помешају добро и зло, да би несигурност порасла до те мере да се претвара у немоћ одлуке да се браниш ако си нападнут.

Покушај да сместе самоодбрану у ту категорију неће упалити код правих људи без обзира ком народу припадали.

Тачно је то да су многи храбри ратници, војници, родољуби били изманипулисани .. али то је друга прича.

Човек мора да има одговорност према себи и да је следи ма куда га то довело, јер нема оправдања за учињено не дело.

Тачно је и то да су многи са хватањем оружја, поклекли морално, јер моћ које оружје даје , вођени егом су прекорачили одбрану и прешли на страну кукоља свога народа. Таквих има у сваком народу и они чине неправде, наносе бол и узрок су суза недужних.

Тачно је то да има и оних који су убијени јер су следили и своје уверење, реч Божју, ма како звали свога Бога, или припадали атеистима, хуманистима .... , код свих је вредност човека иста а дела и не дела се једнако нотирају.

Olympic_pictogram_Shooting.png2-69.jpg

Подели на овим сајтовима

О смеху

Смех искључиво везан за човека и као такав предмет је размишљања и истраживања.

Научници су установили да постоје шест типова смеха који се могу поделити у две категорије.

Осмеси окренути ка себи су прави, здрави смех-ови, (осмеси).

Постоје заводнички, лажно стидљиви (када особа гледа крајичком ока, окренуте главе). У ову групу спада раздрагани смех изазвани на пример добрим вицем, који нас тера да забацимо главу уназад.

Другу групу чине „друштвени осмеси“ , они помоћу којих покушавамо да успоставимо везу са околином. Међу њима главно место заузима заљубљени осмех, праћен благо погнутом главом и нежним погледом.

Научници кажу да треба обратити пажњу на нијансе. Док је заљубљен осмех, благ и мио, благонаклоњен, циљ заводљивог осмеха су задовољства...

11467619.gif

41529246.gif

16419884_8f3a950a24fec79681927df4a30492fa44673_standart.gif

Ко се последњи смеје-најспорије капира.

*

Боље да ме мрзе због оног што јесам, него да ме воле због оног што нисам.

*

Зашто урагани добијају женска има?

Зато што су кад долазе топли, нежни

а након врхунца

одлазе односећи са собом све и куће и аута.

*

tumblr_lymeyxnQvn1qfjjglo1_250.gif

Подели на овим сајтовима

Размишљање о теми

У свакодневном животу, породици, међу пријатељима, постоји отворена питања: „Зашто? Како? Има Бога! Нема Бога!

Размишљала сам, из потребе да те људе који су ми драги и саставни део мог живота разумем и научим себе толеранцији према њиховим начинима комуницирање. Стога молим вас узмите мој коментар, не квалификован, неук, али мој начин живљења са онима који не признају Бога, онима који траже разлоге и доказе мог веровања у Бога.

Нај чешће су то људи који припадају агностицима. Да би разумела њихове потребе и питања погледала сам групу којој они нај приближније припадају.

agnosticiz.jpg

Коришћене литературе

Collected Essays, Thomas Huxley, Man's Place In Nature, Thomas Huxley, Why I Am Not a Christian, Bertrand Russell, Dialogues Concerning Natural Religion, David Hume, Language, Truth, and Logic, A.J. Ayer,

~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~~

Живот који живимо треба што квалитетније одживети. Најчешће питање, која постављају не верујући: Зашто верујеш? Како верујеш , нема доказа и тд. одговарам; "мени је лакше да живим са Богом, него без њега. Вера у Бога ми даје снагу када посустанем, вера ми даје могућност да пребацим моје бреме, проблеме и терет живота који сама не могу решити на Бога . Добро се осећам верујући и та вера ми помаже да опуштеније и задовољније живим."

Перса

Подели на овим сајтовима

xexexexxexexe

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

Откриј тајну: којим програмом ово црташ?

Подели на овим сајтовима

Откриј тајну: којим програмом ово црташ?

U ovom crtam STRIP http://stripgenerator.com/ ciciban.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...