Jump to content

Сатови

Оцени ову тему

19 члановâ је гласало

1. 1. Koje sateve preferirate?

• Analogni, zna se valjda
      7
    • Digitalni i tacka!
      3
    • Swatch, bre! Ostalo i nisu satevi
      0
    • Mladi i lepi ne nose sateve
      2
    • Mene sad zanima `de da nadjem burek i kavurmu
      7

Препоручена порука

Јуче је Анастејша статусирала се са неком пошалицом о сатевима, на шта је уследило чак скоро стотину коментара.

Шта то значи? Да ли су срби заправо измислили мерење времена и направили први ручни часовник? Да ли је сат једини накит који мушкарац ставља на себе? Да ли се плавуше ложе на мушкарце који носе фирмиране сатеве и да ли је то због сата или нечег друго?

О свему овоме а и још више можете сазнати у овој теми. Дискутовати и хвалити се.

Лепи Сића је некако наклоњен ФИЛИПУ ПАТЕКУ али није у фазону да га купи, па носи неки стандардни ФОСИЛ. Нисам толико наклоњен ФОСИЛУ, али је у класи неких средњих сатева, доста квалитетан.

Да ли уопште носите сат на руци, и да ли је сат неизоставни елемент на Литургији код вас?

1244834790.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Раније сам се ложио на Ситизен, имао мој отац неки надрндани, па ваљда клиначко одушевљење. Онда сам контао као Фестина нека, али сам то брзо исфурао, па онда провалио италијанске сатове.

Е, сад, талијански сатови су прелепи. Наравно, има и кршева за клинце и курве, али причам о оним нормалним. Лоренц сам прво носио, и то доста дуго. И сада га повремено стављам. А сад тренутно носим Брил, зелен, прелеп.

Сатове сам почео да носим пре око две године, и стварно их волим. У моди су они велики, али мени се то не свиђа. Више волим оне са класичним размерама, евентуално могу около да буду мало набуџени неким дугмићима непотребним (колико људи стварно користи штоперице?), али ништа претерано.

Јел ово доста да се покрене тема?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Сићо, де направи неко гласање, баш ме интересује да ли људи више воле аналогне или дигиталне. Мени су аналогни без премца, али ме стварно интересује. Ево сад видех и оца Ивана да носи дигитални, па ме још више заинтересовало.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Има ли негде где Ракете могу да се виде како изгледају уживо, на руци, не овако нацртане? Мада сам нешто стекао утисак да су побољшали изглед, али да им квалитет и није неки?

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2012. at 18:27, Александар Радовановић рече

Има ли негде где Ракете могу да се виде како изгледају уживо, на руци, не овако нацртане? Мада сам нешто стекао утисак да су побољшали изглед, али да им квалитет и није неки?

квалитет је врхунски за мале паре, у томе је цела поента :D

а јес, неко је купио фабрику и мало је другачији дизајн ...

нормално, имаш серије које коштају баснословно ал то ми је бесмислено ... сем тога што немам толико пара :D

овде је званични тјуб канал, процуњај :)

http://www.youtube.com/user/RaketaWatches/videos

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја у принципу користим мобилни телефон да видим колико је сати. Међутим, кад је Nokia 6280 угинула коначно, и кад сам пазарио кинеза AnyCool са две картице за 3600 динара, морао сам да набавим сат. Зашто?

Фин је телефон кинез. Раде му скоро све функције (на пример - уђете у камеру и покушате ли било шта, да сликате, да уђете у опције, или пак да идете корак уназад, телефон ће се ресетовати сам од себе... сјајна фора), а има и лампицу на вр'у, што је коџа згодно кад се у ноћним сатима кроз неосветљено ћупријско вози бицикл. Мана му је, међутим, што веома споро реагује на тастере. И кад хоћу да видим колико има сати, ја притиснем дугменце, онда позеленим, поплавим и оседим, па изађе нека лева порука, а сат и не видим.

Е, зато сам ја на ћупријској пијаци пазарио сега-мега-ултра кинески сат за 250 динара. Фин пластиканер, има датум, дан и аларм, има и осветљење и штоперицу. Има и нешто црвено што се врти на дисплеју, чисто да не буде досадно. За 250 динџи - права ствар. Ради беспрекорно. И баш се осећам као бизмисмен. Једино, мало бедак кад у школи деца питају која је то марка, а ја не умем да изговорим...

kinezi.jpg

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Sudeći po ceni i te kako je kvalitet... te klase srednjih sateva. (odnosi se na Medinu poruku o Raketa satevima)

Malo zanimljivosti o satevima...

Švicarska naravno. Potez od Ženeve do Lozane (sve je to na obali Ženevskog jezera) se popularno zove Watches Valley (kao pandan Silikonskoj dolini u Ameriki). Švicarska industrija sateva je neverovatno pala u drugoj polovici 20. stoleća. Švicarci su želeli da nastave da prave sateve standardno i da ne pokleknu eri kvarcnih sateva, već da kvalitet bude ispred svega. Loše su procenili i do 80-tih godina 20.stoleća doživeli gotovo krah. Tada se pojavio Drugi Sat (Second Watch) ili SWATCH koji je agresivnom kampanjom, modnom histerijom i dobrim kvalitetom uspeo da zavlada na tržištu kvarcnih sateva. SWATCH je sada vlasnik gotovo 80 posto onih nekada prepoznatljivih švicarskih marki sateva, koji i dalje posluju pod svojim imenom, ali pare uzima Swatch.

Za kvalitetan i skup sat se smatra sat koji u sebi ima oko 200 delova. Tu se natrpa i poneki nakit (dijamant) i cene takvih satova su od 50.000 do par miliona evra (dolara). Govorimo o ručnim satevima naravno. Garancija za takve satove je doživotna.

Swatch u sebi ima oko 50 delova i smatra se veoma kvalitetnim satom, ali naravno ni primirisati ovim drugim, pa svojom cenom je pristupačan svima. Oko 40 evrića u proseku, zavisno od modela.

Подели на овим сајтовима

А потез између река Јангценгјанг и Хуанхо? sHa_sarcasticlol

• Волим 1

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

To je bruka. Kinezi naravno da uništavaju ekonomiju mnogih zemalja, ali to ne ide nikom u korist, sem naravno njima. Vara se onaj ko misli da je kupovinom copy watcha napravio posao života, i da je za cenu od 20-tak evra dobio isto ono što dobija neko ko kupi original od par desetina hiljada evra.

Može da godi nekoj sujetici i da se čovek puvaka kako ima eto "skoro" original, ali ko nosi lažnjak sat, bolje da se presabere i upita se: "Zašto? Da li me je mama tukla, a u ocu sam video neprijatelja? Zašto, o zašto? Da li su me devojke ostavljale zbog mojih bubuljica, pa sada eto u inat svima lečim svoje komplekse uz pomoć "skoro" originala"? O zašto?

Подели на овим сајтовима

Извини, не слажем се са тобом. Ја сам купио оригинал кинески сат, и то не за 20, него за 2 евра. Квалитет, бато!

Подели на овим сајтовима

U redu je original kineski brend. Meni kineske patike marke "WINK" su poslednjih par godina najbolje drugarice hodalice.

Kineski brend za CD medije "PRINCO" je bio godinama ispred "Werbatima" i šta je tada već bilo aktuelno.

I mnoge druge kineske robne marke su odlične, ali kopija je bedan pokušaj imitiranja života i urušavanja ekonomije one zemlje koja je dala neki brend.

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2012. at 18:43, Лепи Сића рече

Sudeći po ceni i te kako je kvalitet... te klase srednjih sateva. (odnosi se na Medinu poruku o Raketa satevima)

MSRP никад није меродавна цена већ је пар пута виша него што би га нашао у нормалној радњи :)

није то кока-кола па да обележе доњу границу да би се заштитили.

Подели на овим сајтовима

Ја фурам ку&ку, овај црни десни. Само што нема ова несрећна срца него цртице. Пет пута сам мењао до сада ову пластичу наруквицу и онда сам решио да узмем озбиљнију. Кожна - коштала ме око 500 динара у Пирамиди. Мада, када сам тражио слику сата видео сам да сада имају баш лепе сатове (ова ш фирма). Овај мој сам пазарио у К. Митровици пре једно 7,8 година, и задовољан сам. Слика је иритантно велика, нисам нашао мању.

originalslika-8928995.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...