Гости Guest - . . .- Написано Јун 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 http://bogoslovija.o...janje/index.htm На горњем линку имате аудио записе појања (Осмогласник и празнично појање) Певање је одлично, све препоруке за оне који желе да уче појање. А на линку испод вам се налазе ноте за осмогласник: http://www.sv-luka.o...osmoglasnik.htm gandalf, Биљана 1234, Izabel Todorovic and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Хвала Вам! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Цвијетић Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Има ли где на нету да се нађе осмогласник на српском? Пошто не разумем баш све на црквеословнском. PredragVId and kron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Има ли где на нету да се нађе осмогласник на српском? Пошто не разумем баш све на црквеословнском. Mislim da ne postoji kompletan prevod osmoglasnika na srpskom jeziku! Samo nedeljnih velikih vecernja, jutrenja i blazenstava! Po meni na srpskom i nije tako pjevljiv, koliko na crkvenoslovenskom! Svako dobro! PredragVId and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Али у право време је ово стигло gringrin Баш кад полажем црквено појање slava3 Биљана and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Цвијетић Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Mislim da ne postoji kompletan prevod osmoglasnika na srpskom jeziku! Samo nedeljnih velikih vecernja, jutrenja i blazenstava! Po meni na srpskom i nije tako pjevljiv, koliko na crkvenoslovenskom! Svako dobro! И ја претпостављам да нема. Конкретно сам мислио на оно што је о. Иван поставио. Не да би певао на српском већ да би боље разумео то што се пева на црквенословенском. Ако неко зна где има било шта, нека окачи линк. Ако не, тражићу сам... Хвала унапред. Свако добро и теби .smesko. PredragVId and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 И ја претпостављам да нема. Конкретно сам мислио на оно што је о. Иван поставио. Не да би певао на српском већ да би боље разумео то што се пева на црквенословенском. Ако неко зна где има било шта, нека окачи линк. Ако не, тражићу сам... Хвала унапред. Свако добро и теби .smesko. Pokušaću ti pronaći nešto, jer sam i sama tražila i mislim da sam vidjela nekad negdje, ali ne obećavam ništa! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Не у нотама, само превод на српски језик. Ako ti treba prevod Liturgije Sv Jovana Zlatoustog tekst svih pesama imas u odgovaranju na Liturgiju i na crkvenoslovenskom i na srpskom PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Meni treba prvi zenski glas za Heruviku Mokranjcevu... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Тј. и овако и онако и на енглеском Evo ovde je sve na engleskom . http://www.nikolaresanovic.com/Serbian-Osmoglasnik.index.html PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adler Написано Децембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2016 . Питање је везано за нас који нисмо завршили богословију и веома смо слаби са појањем. Почео сам да идем за певницу и научио сам одговарања и песмице, али ме интересује како да научим тропаре и кондаке и како да знам шта се који пут пева? Био бих веома захвалан, јер ми тај део недостаје да савладам литургију и кренем са осталим службама. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 10 часа, Adler рече . Питање је везано за нас који нисмо завршили богословију и веома смо слаби са појањем. Почео сам да идем за певницу и научио сам одговарања и песмице, али ме интересује како да научим тропаре и кондаке и како да знам шта се који пут пева? Био бих веома захвалан, јер ми тај део недостаје да савладам литургију и кренем са осталим службама. Ево ти линк ка осмогласнику. То је нотни запис: http://www.sv-luka.org/pevnica/osmoglasnik.htm А ево како се то пјева. Све по гласовима: http://www.4shared.com/folder/H7jBucQz/osmoglasnik.html А правило, када се шта пјева пише у Типику Мало се посавјетуј и са свештеником и полако. Ако си тек кренуо са појањем, треба времена да се то све савлада. За почетак научи свих осам тропара из Осмогласника, тропар светитељу коме је посвећена црква у којој појеш, Божићни и Васкршњи тропар. Све остало ће доћи са временом. Ево први велики празник је сада у недељу; Ваведење Пресвете Богородице и ево ти линк ка тропару, а имаш и текст са све преводом http://dodjiividi.blogspot.ba/2012/12/tropar-vavedenje-presvete-bogorodice.html Tavita, Биљана 1234 and Adler је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Микро Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Помаже Бог свима! Може ли неко да окачи аудио снимак, одговарање на Литургији Св Јована Златоустог? Овај први линк више не ради. ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 47 минута, Микро рече Помаже Бог свима! Може ли неко да окачи аудио снимак, одговарање на Литургији Св Јована Златоустог? Овај први линк више не ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Микро Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Хвала пуно! ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука