Николa Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Pokušavao sam da nađem bilo kakve informacije o Sokolovu, i skoro je nemoguće bilo šta saznati. Ima vrlo malo intervjua... Našao sam na primer da ne voli Lista, kaže kako on oseća da njegova muzika nije iskrena. I jeste List malo čudan, ponekad se oseća kao su majstorstvo i virtuoznost progutali iskrenost. Negde sam pročitao da kad posle npr. 20 godina dođe da svira u sali gde je ranije svirao, može da se seti u milimetar gde je ranije stajao klavir. I nema nijedan studijski snimak, sve što je snimano je snimljeno uživo. A kad su ga pitali da li dozvoljava da naprave jednu veliku kolekciju od svih tih snimaka, rekao je da rade šta hoće, ali kad on umre. Slušao sam ovo od Šumana ranije, mnogo je dobro, kao i sve od Šumana! Slušao sam i Skrjabina, ali ne mnogo. Traži mnogo više pažnje nego drugi, i baš je nekako "neuhvatljiv". Sophrosyne and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 A što se drombusanja i patetike tiče, mislim da će neki pijanista da drombusa ili patetiše šta god svirao. Negde će to biti očiglednije, ali šta god svirao on će da drombusa. Za mene je ekstremni primer za drombusanje Denis Macuev, a npr. Lang Lang za oba. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Pokušavao sam da nađem bilo kakve informacije o Sokolovu, i skoro je nemoguće bilo šta saznati. Ima vrlo malo intervjua... Našao sam na primer da ne voli Lista, kaže kako on oseća da njegova muzika nije iskrena. I jeste List malo čudan, ponekad se oseća kao su majstorstvo i virtuoznost progutali iskrenost. Negde sam pročitao da kad posle npr. 20 godina dođe da svira u sali gde je ranije svirao, može da se seti u milimetar gde je ranije stajao klavir. I nema nijedan studijski snimak, sve što je snimano je snimljeno uživo. A kad su ga pitali da li dozvoljava da naprave jednu veliku kolekciju od svih tih snimaka, rekao je da rade šta hoće, ali kad on umre. Slušao sam ovo od Šumana ranije, mnogo je dobro, kao i sve od Šumana! Slušao sam i Skrjabina, ali ne mnogo. Traži mnogo više pažnje nego drugi, i baš je nekako "neuhvatljiv". Да, скривена личност. Тако ми је и деловао, као неки повучен исихастички лик. И за Листа си ово добро запазио: артифицијелност која је заменила музику. Мислим да је Соколов најбољи извођач Скрјабина икада. Добри су и Софронитски и Рихтер, али се превише одају емоцијама на рачун колорита, израза и амбијента Скрјабиновог опуса. И наравно да је тежак, посебно она задља фаза, која ни мени баш не лежи. Више волим његов рани и средњи део, ако тако може да се каже. На пример овако нешто: A što se drombusanja i patetike tiče, mislim da će neki pijanista da drombusa ili patetiše šta god svirao. Negde će to biti očiglednije, ali šta god svirao on će da drombusa. Za mene je ekstremni primer za drombusanje Denis Macuev, a npr. Lang Lang za oba. Да, Ланг је ужас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Šuman je bio i inspiracija Čajkovskom, jer obojca su romantičari i imaju neku zajedničku liniju.......Skrjabin od 4te sonate "isklizava" i uzleće ka svojim zvezdama! Ni meni nije ta muzika srodna, 5ta sonata mu je sjajna ali ne znam dal bih ikad mogao da sviram to delo .......nije prosto moj sadržaj Prokofjeva jaaaaako volim, i Sokolov sjajno svira njegovu 7mu sonatu (ja sad učim 3ću za svoju dušu) Prokofjev i Šostakovič su Skrjabinovu muziku smatrali za dekadentnu, to sam čuo od moje profesorke...... meni se mnoga dela Skrjabina svidjaju da ih slušam, ali nisam taj tip, priznajem, iako mislim da je to muzika "high class" ........9ta sonata je premračna Za Lista se slažem, ni Klara Šuman ga nije gotivila, mada ima predivne muzike, A dur koncert je divan, volim tarantelu iako je jeftina muzika, "Dolina Oberman" je baš dobra kompozicija, Slažem se za vaš opis Sokolova, zaista deluje posebna ličnost.... svira potpuno posvećen toj muzici Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 a Šuman mi je "intimna ljubav" .........obožavam njegove Waldszenen, Simfonijske Etide, Fantaziju C dur.........sonatu g mol......Bunteblatter (fale mi tačkice Karneval!!!! Kreisleriana!!! Šuman je mladalačka ljubav.......iskren......ali prenapaćen svojim unutrašnjim sadržajem......neka mu Bog da mira na onom svetu Hvala za fis mol sonatu Николa је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јун 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 I ja mnogo volim Prokofijeva. (treći stav počinje 19:55 ) Nemam živce da sedim za kompjuterom i slušam cele koncerte i sonate. To obično narežem na CD pa slušam na liniji kad imam vremena. Ovde slušam samo neke isečke i kraće stvari... Što se Lista tiče, stvarno je zabavno slušati ga, ali nekako ne dotiče. a Šuman mi je "intimna ljubav" .........obožavam njegove Waldszenen, Simfonijske Etide, Fantaziju C dur.........sonatu g mol......Bunteblatter (fale mi tačkice Karneval!!!! Kreisleriana!!! Meni je Šubert "intimna ljubav", često podivljao od strasti, ali tako iskren... ...neka mu Bog da mira na onom svetu Nekad tek kroz muziku shvatim koliko neki ljudi pate i koliko im je teško da žive, a muzika ide direktno iz srca u srce... Inače, retko ko pokazuje svoje muke i patnju. Ili ja okrećem glavu...? Драшко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 cis moll etida je prelepa.................baš je volim odudara mi od ostalog kvazi šopenovskog stila Skrjabina.....izvinjavam se što pametujem, volim da pričam o muzici o Sokolovu sad nemam šta da kažem..........to je muzičar par ekselans......što bi rekao Nejgauz prvo-čovek zatim-muzičar onda-pijanista mislim da je Griša u svemu ..................... 138999 Николa је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Ту етиду сам свирао у школи, али било је прерано. Данас слушам и упоређујем Соколова и Рихтера, иако то генерелано не радим. Мислим да је Енигма бољи у Шопену, не знам зашто. Ваљда Соколов није дивољно депресиван. Ево, ово је добар пример, Шопенов Прелид број 4. е-мол: Посебно је страшан овај Рихтеров задњи тон ... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јул 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Мислим да је Енигма бољи у Шопену, не знам зашто. Ваљда Соколов није дивољно депресиван. Slušao sam dosta Rihtera i malo mi postaje naporan. Stalno vuče za sobom neku bedu koju često samo istresa u ono što svira. To se nekako uvek vuče za muzikom i sve zacrni... Evo ovo npr. Skroz te uništi kad slušaš. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Slušao sam dosta Rihtera i malo mi postaje naporan. Stalno vuče za sobom neku bedu koju često samo istresa u ono što svira. To se nekako uvek vuče za muzikom i sve zacrni... Evo ovo npr. Skroz te uništi kad slušaš. Да, сасвим се слажем, тешка депресија. Давно га нисам слушао, има сигурно месец-два. Бацио сам се на Глена Гулда, њега сад проучавам Николa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Глен ми је увек деловао као да нешто није у реду са њим...........звук му је предиван, чист ко суза, када узме нормалан темпо композиције, милина га је слушати уме и да извитопери садржај Рихтер је .............не знам шта да кажем, неке ствари може само он, његов звук је потпуно изнад и ван свих, "слике са изложбе" не могу да замислим у нечијој другој интерпретацији Николa је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Бацио сам се на Глена Гулда, њега сад проучавам Evo ja baš slušam Gulda! Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Глен ми је увек деловао као да нешто није у реду са њим...........звук му је предиван, чист ко суза, када узме нормалан темпо композиције, милина га је слушати уме и да извитопери садржај Рихтер је .............не знам шта да кажем, неке ствари може само он, његов звук је потпуно изнад и ван свих, "слике са изложбе" не могу да замислим у нечијој другој интерпретацији Guld je malo čudan stvarno. Jedan moj drug je jednom rekao da kad ga sluša, ima osećaj kao da je Guld uvek na ivici sloma živaca, kao da će već sledećeg momenta pući ali nastavlja da svira. Evo ovo npr. Bolestan ritam, kao neka mašina koja sve proždire! A za Slike sa izložbe je Marija Judina objasnila! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука