RYLAH Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Цитат Uostalom, i Sabor SPC-a je o tome više puta raspravljao i uvek bi njoj za pravo dao. Мислим да се из подебљаног да утврдити узрок и генеза сваког раскола. Не сећам се да се било који Сабор састајао да би давао за право монахињи која је у сукобу на надлежним епископом. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Дође ми да плачем... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 On 1. 7. 2012. at 15:48, Александар Радовановић рече Мислим да се из подебљаног да утврдити узрок и генеза сваког раскола. Не сећам се да се било који Сабор састајао да би давао за право монахињи која је у сукобу на надлежним епископом. Ма добро то су новинарска наклапања са тенденцијом "објективности" ни по бабу ни по стричевима већ по правди Артемија истинитога. Него јесте тужна судбина ових монахиња. Али монаштво је ангеоски чин и занимљиво је да кад један падне повуче многе са собом ко ономад Ангели кад су попадали. Али све на страну гледам ово као човек , мислим неке женице живе на вр чуке под шатром и то је борба за веру . Оне мисле да страдају Христа ради , ми мислимо да оне страдају глупости своје ради и због непослушности. Оне мисле да бране веру од злих екумениста и унијата који мењају неке службе. Ми мислимо да су оне незнавене. Али је ствар у томе веровали ви мени или не да свако мучеништво или "мучеништво" доноси велики број следбеника . Ово је најгрозније што се до сада десило у "Артемијевском случају" , за ове монахиње сви ће наћи оправдање, али за + Хризостома неће нико, верујте ми. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Баш сам јуче гледала емисију оне новинарке Петернек, о Србину, архитекти, који живи у Хелсинкију. Тај архитекта је саградио неколико прелепих здања у граду. Није битно како се човек зове,јер сам већ и заборавила. Можете видети у јучерашњем телевизијском програму. Битно је то, да су део разговора водили и у једној необичној хришћанској цркви која је комбинација стакленог крова, зида као у пећинским пешчерима где се подвизавају пустињаци, подијума са столицама, оргуљама које су у стени, са морем титравих свећа у необичном зиду испред кога се моле верници. Нигде не видех иконе, старо или ново- тарски иконостас, а зачудо имадох осећај као да су људи у Аја Софији или у храму Светога Саве. Црква је црква, ако је Дух Свети у њој. А у овој је био, иако су туристи из целог света са фото апаратима стално пролазили туда, у миру и скрушености. Истог трена помислих '' куку, да ово виде артемијевци, Милоје, монахиње из Васнесења, и слични ...'' Кад, ево данас тај чланак, баш сам пре неки сат прочитала у Пресу. Па људи докле ћемо више да се делимо, разводимо, расколничимо, у нашим душама, цркви, отаџбини. Да није оволика беда и беспарица, људи би више путовали, упознали, видели, од света, и не би били тако фобични. Не би могли неки да их користе за своје себичне циљеве. Надам се да схватате и верујете да су мени мати Игуманија и монахиње из Вазнесења исто тако драге као и ''верном'' народу који их ''брани''. Али свака истина има два лица. Нека их Бог све помилује и спаси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Заиста је жалост шта су себи дозволиле ове монахиње, да под старе дане се овако потуцају... али заиста им нико није крив, сами бирају тај пут у свом незнању. Видите и сами да их је Епископ примио, али мати Јелена је себе поставила као највећи ауторитет. А ови људи што их подржавају ће се вратити својим кућама а сестре ће остати у пољу. Зато што пре да се врате Цркви и ако неко има ко им је близак нека им појасни мало како ствари стоје, ако уопште имају смирења да чују. мирођија and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Najžalije mi je živine, kokošaka i koza - priznaje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 On 1. 7. 2012. at 21:28, w.a.mozart рече Najžalije mi je živine, kokošaka i koza - priznaje Кокошке и козе испадоше паметније, нису отишли у артемијево стадо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 On 1. 7. 2012. at 21:31, Ромејац рече Кокошке и козе испадоше паметније, нису отишли у артемијево стадо! нису безвезе оне свиње трчале да се подаве кад су схватиле шта их је спопало. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 ... мислиш на истеривање ђавола из свиња из параболе из Светог Писма? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 On 1. 7. 2012. at 22:16, Иван Цветковић рече ... мислиш на истеривање ђавола из свиња из параболе из Светог Писма? ваљда У свиње ... да, говори доста о животињама и човеку. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 да... моја грешка у брзини... видиш, па се сручиле свиње у море.. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 `` Еводију молим, и Синтихију молим да једно мисле у Господу, Чувајте се од паса, чувајте се од злијех посленика, чувајте се од сијечења. Зато, браћо моја љубазна и пожељна, радости и вијенче мој! тако стојте у Господу, љубазни. И мир Божиј, који превазилази сваки ум, да сачува срца ваша и мисли ваше у Господу Исусу. А даље, браћо моја, што је год истинито, што је год поштено, што је год праведно, што је год пречисто, што је год прељубазно, што је год славно, и још ако има која добродјетељ, и ако има која похвала, то мислите...`` Посланица Апостола Павла Филибљанима Филиб.:1:26 Владан, w.a.mozart, Макрина and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 1. 7. 2012. at 21:31, Ромејац рече Кокошке и козе испадоше паметније, нису отишли у артемијево стадо! [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341180084' post='671057] нису безвезе оне свиње трчале да се подаве кад су схватиле шта их је спопало. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341181028' post='671071] ваљда У свиње ... да, говори доста о животињама и човеку. Мислим... претерасте ! milan., feeble, Михајло and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 11:59, Жељко рече Мислим... претерасте ! Поштујем Ваше мишљење, а не мислим као Ви. Можда ће мо о неким другим темам мислити исто! поздрав kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 12:42, pelageja рече Поштујем Ваше мишљење, а не мислим као Ви. Можда ће мо о неким другим темам мислити исто! поздрав Пелагија не рекох ти ништа. Али оно поређење са свињама је неумесно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука