feeble Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Шта је хошаф? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Шта је хошаф? To je kompot sa suhim šljivama ala bosanska kuhinja. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Da vam nepričam o uzljevaku, halvi , halvenpiti, hurašicama od pekmeza, gurabijama, panduru, bunguru i još mnogim starinskim jelima iz bosanske kuhinje.Eh , tome sam se uvijek veselio kada bi išao u posjet svojoj rahmetli nani(pokojnoj baki) I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Samo jedno mogu reči.Moj dedo je umro u sedamdeset i nekoj godini .nijedan zub mu nije falio.Nikada doktoru nije otišao , a ovi sada delikatesi što nam se serviraju a sirovine nepoznatog porijekla koštaju nas i zdravlja i života. Ignjatije and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nirvanashop Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Od slane muslimanske klope poslednje sto me je odusevilo su bile sudzukice na zaru (sveze i dobro zacinjene junece kobasice), a od slatkisa kadaif - vrh vrhova. Samo je bezveze sto to kod nas stize iz neke trece ruke, Grcka, Bugarska i sl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ja sad ne jedem slatko, ali znam da mi se od turskih slatkiša najviše svidele pišmanije. kadaif je isto lep zato što nije pun safta pa da se cedi kao oni što mogu da se nađu u Bosni i Srbiji nego je tačno po meri. Isto tako i baklave i tulumbe. Turske su najbolje baš iz tog razloga jer ne plivaju u šerbetu već se pojavi tek na površini kao "znoj" kada prepolovite sa viljuškom kolač. Reče ti ja bosanac da kod nas nigde nema bamija. Baš bih voleo to da probam jednom. Čemu su bamije najsličnije po ukusu?? Možda boraniji ili grašku? Isto sam po inozemstvu probao od uslovno rečeno "muslimanskih" jela razne donere (i ne sviđaju mi se baš toliko kao pljeskavice, mada nije ni loše), humuse i felafele.. Humus volim baš ali mi bolje ispadne u domaćoj radinosti nego iz prodavnice. Inače što se tiče bureka (dok sam jeo) za mene je turski najbolji. Mnogo bolji od bosanskih i srpskih. Razlog za to je u korama i naravno opet masnoći. Turski burek bi mogli da nosite u džepu a da se ne izmastite a kore su tako tanke, a ih ima bar 17 na istu debljinu kao naši bureci sa 5-6 kora. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука