Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Старац Јован о сећању на Светог владику Николаја... Погледајте видео! Старац Јован је и са више од 100 година манастирски баштован, који је башту увек одржавао пун љубави, пун захвалности Богу за сву творевину... Изузетна личност, редак монах. Врло весео, увек радостан, насмејан и расположен за шалу. Чувена је анегдота са старцем, али данас и шала међу Хиландарцима, када је старац Јован једном младом монаху од 20-ак година рекао: Шта ћу ја, синко, без тебе када ти умреш?! А он је тада имао преко 100 година! И тада би почињао да се смеје као дете... Ко је био у Хиландару, сигурно је чуо за ту шалу међу братијом! Да имамо његову молитву свагда!!! Владан and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Тема је настала у договору са братом Мартиријем, којем се и овом приликом захваљујем! Жив био, братац! Владан and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ево да поновим да и овде напишем оно што сам у теми Светигораца... Да негрешим душу али мислим да је то старац Јован био. Када сам био у Хиланадару као клинац са 15 годинице хехехехе били смо на служби и сад зна се колико то траје и само сам чуо једног старца где седи у сесидије како захркао - једва сам се суздржао хехехе зна се од чега , кад се окрену ја видим неког мајушног старца! Слично је тако било али са старцем Јустином - Бог да му душу опрости , он је имао наочаре и када је задремао њему су испале наочари а један што је стајао испред њега није видео , тј. чуо када му испале и у истом тренутку померио ногу да би се наслонио на другу и смрскао наочаре , само се чуло крррррц и одоше о.Јустинове наочаре хехехехе... За старца Јована се незна тачно колико има година , води се да је 1907.г. , међутим има више , чак се мисли (тако сам чуо причу једног нашег брата из мог краја који је тамо нон-стоп када је сезона пољских радова) , да је старац рођен крајем 19.века , између 1890-1900.г.! Тренутно је најстарији монах на Светој Гори! Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Тема је настала у договору са братом Мартиријем, којем се и овом приликом захваљујем! Жив био, братац! bendoff и ти мени братац... 138999 Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Дамо да кажем - овај снимак је релативно свеж , снимљен је прошле године и постављен је како пише Dec 20, 2011. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 ево једног кометара на дну снимка где каже: Bio je u Beogradu tacnije oko Sv.Jovana u januaru, kod doktora i rekli su mu da ima jako srce kao tridesetogodisnjak.. Благодат Божија , шта рећи... Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Како смо утврдили, 105 година минимум. Да имамо његову молитву! Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=1 Надам се да ће линк радити... Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ради братац! Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука