Jump to content

Старац Јован Хиланадарац - сећање на светог Николаја Велимировића (видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Старац Јован о сећању на Светог владику Николаја... Погледајте видео!

Старац Јован је и са више од 100 година манастирски баштован, који је башту увек одржавао пун љубави, пун захвалности Богу за сву творевину... Изузетна личност, редак монах. Врло весео, увек радостан, насмејан и расположен за шалу.

Чувена је анегдота са старцем, али данас и шала међу Хиландарцима, када је старац Јован једном младом монаху од 20-ак година рекао: Шта ћу ја, синко, без тебе када ти умреш?! А он је тада имао преко 100 година! :) И тада би почињао да се смеје као дете... :)

Ко је био у Хиландару, сигурно је чуо за ту шалу међу братијом!

Да имамо његову молитву свагда!!!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Тема је настала у договору са братом Мартиријем, којем се и овом приликом захваљујем! :) Жив био, братац!

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево да поновим да и овде напишем оно што сам у теми Светигораца...

Да негрешим душу али мислим да је то старац Јован био.

Када сам био у Хиланадару као клинац са 15 годинице хехехехе били смо на служби и сад зна се колико то траје и само сам чуо једног старца где седи у сесидије како захркао - једва сам се суздржао хехехе зна се од чега , кад се окрену ја видим неког мајушног старца!

Слично је тако било али са старцем Јустином - Бог да му душу опрости , он је имао наочаре и када је задремао њему су испале наочари а један што је стајао испред њега није видео , тј. чуо када му испале и у истом тренутку померио ногу да би се наслонио на другу и смрскао наочаре , само се чуло крррррц и одоше о.Јустинове наочаре хехехехе...

За старца Јована се незна тачно колико има година , води се да је 1907.г. , међутим има више , чак се мисли (тако сам чуо причу једног нашег брата из мог краја који је тамо нон-стоп када је сезона пољских радова) , да је старац рођен крајем 19.века , између 1890-1900.г.! Тренутно је најстарији монах на Светој Гори!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Тема је настала у договору са братом Мартиријем, којем се и овом приликом захваљујем! :) Жив био, братац!

bendoff

и ти мени братац...

138999

Подели на овим сајтовима

• Гости

ево једног кометара на дну снимка где каже:

Bio je u Beogradu tacnije oko Sv.Jovana u januaru, kod doktora i rekli su mu da ima jako srce kao tridesetogodisnjak..

Благодат Божија , шта рећи...

Подели на овим сајтовима

Како смо утврдили, 105 година минимум. :)

Да имамо његову молитву!

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=1

Надам се да ће линк радити...

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...