Zayron Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 VIDEO Upoznajte najmlađeg poliglota na svijetu: Ima 16 godina i govori 23 strana jezika! Objavljeno: 28.03.2012 Ako ste mislili da je učiti jedan strani jezik jako teško, onda probajte zamisliti kako je učiti preko 20 jezika, a da još niste ni maturirali, piše The Huffington Post. Nevjerojatan učenik, 16-godišnji Timothy Doner, najmlađi je poliglot na svijetu. Timothy govori 23 strana jezika. Učeći preko ljetnih praznika i vikendima, postigao je tečnost u govorenju, između ostalog, i hebrejskog, arapskog, ruskog, talijanskog, perzijskog i swahili jezika. " Ako te nešto zanima, naći ćeš vremena za to", kaže Doner. Učeći hebrejski za svoju bar micvu, zainteresirao se za jezike, pa je poslije hebrejskog počeo učiti arapski, koji je naučio čitati u tjedan dana. Ostale jezike učio je sam pomoću knjiga i aplikacija na njegovom iPhoneu. Timothyja je inspirirao Youtube video njegovog kolege poliglota Richarda Simcotta, na kojem govori 16 jezika. Sada Timothy snima vlastiti video svaki put kad usavrši novi jezik, a nedavno je stavio svoj jedanaesti uradak na YouTube, na kojem priča hindi jezik. Tim Speaks Hindi/टिम हिंदी बोलते है Svoju vještinu usavršava pričajući s taksistima u New Yorku, s ljudima u restoranima i s mnogima diljem svijeta putem Skypa i e-maila. 5. 03. 2012. Practicing Hindi after a couple months. Any help on the pronunciation or wording would be great. Dhanyavad! Intervju s Timothy Donerom Polyglot Interview - Luca and Tim, 3.26.12 http://www.youtube.com/watch?v=TL_M9gxeHlk Timov kanal na You Tube http://www.youtube.com/user/PolyglotPal?feature=watch Preuzeto sa: http://www.jutarnji.hr/najmladi-poliglot-na-svijetu--ima-16-godina-i-govori-23-strana-jezika-/1017660/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Klasicna jevrejska lozana. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 štreber, on se u šesnastoj naučio tolikih jezika a mnogi drugi tek u šezdesetoj shvate da nisu znali ni svoj maternji kako treba stupido Макрина and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 I za ovo, kao i za mnoge druge vestine, moras da imas neki kvrc u glavi. Kako "normalan" covek moze da nauci toliko jezika za tolicko vremena?! Zanimljiv je intervju u kojem pricaju kako se loze na jezike, kako je to zabavno... Bez izuzetka, svi ljudi sa nekim narocitim darom osecaju ushicenje i zadovoljstvo koristeci svoju darovitost, to im je prirodno, a teskoce (u toku aktivnosti koja zahteva darovitost) su uvek izazovi koji podsticu na jos. Takodje mi je interesantno sto pricaju kako u jezicima mogu nekako da prepoznaju strukturu, da uspostave analogiju sa necim drugim (jedan kaze da je kao muzika, samo drugacije, drugi ima gestikulaciju kao da drzi jabuku u ruci), mogu da se poigravaju tim strukturama i da ih tumbaju, rastavljaju, uporedjuju i analiziraju. Uz dobar time management moguce pedesetak jezika da se nauci u toku zivota?! Yeah right, uz dobar time management moguce nauciti mecku da plese labudovo jezero... Malo sutra! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Дечко је геније "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Ma ne lozite se na jevrejsku propagandu . Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Imali smo jednog takvog genija u razredu u Gimnaziji, slučajno bio baš Srbin. Mi njegovali zaškolactvi a on se disciplinovano ponašao na časovima, pisao zadaće, učio itd. U stvari oni kod kuće mnogo ni ne uče toliko, većinu se nauče sjedeći u školi i slušajući, kod kuće rade potom sve ostale vannastavne aktivnosti i samo napišu zadaću. Moj stric je bio takav sličan, geniji se ustvari ne uče ko mi, sve im je zabava a 90% stvari nauče iz prvog slušanja i jednostavno to zaborave mnogo kasnije nego mi ako uopšte i zaborave. Bilo je još takvih par naših razrednih genijalaca, jedna je bila za za klavir i muziku a nikakvu drugu ocjene nije imala osim petica., danas je profesorica klavira, završila akademiju. Oni su takva hiperaktivna mladunčad, ti takvi genijalci. Sjećam se da smo ujutro padali u nesvjest kad moramo u školu, svi spavali na časovima do nekih 11 sati a a taman se razbudili kad je trebalo ići kući, a oni stvarno tamo slušali sve sa nastavljenim i nastraženim ušima ko zecovi čak i ta predavanja, to šta tamo ti predavači pričaju. Hemija - spavaš, sh - spavaš, matematika - duboka hibernacija zzzzzz itd. Mi kad dođemo kući prvo van za rajom i za nekom zabavom pa onda tek učenje, ako se stigne a oni obrnuto, prvo učenje, zadaća, nekakve te aktivnosti pa sve ostalo ako se stigne. On taj o kojem sam pričao trenirao i karate pa na odmorima kad smo mi svi bili nabijeni po WC-ima pušili on izvodio te svoje vježbe karate kate pred prozorom pa jednom tako šutno u prozor nogom da se sav razbio, poslije njegov ćale morao platit staklo i popravku prozora. Čuo sam da je završio medicinu, pričaju da sad živi i radi u Rijeci, fin momak bio. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pink panter Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Ovaj mali ne zna izgleda ko je bio Onanije i šta su djevojke. animal-smiley-075 animal-smiley-075 animal-smiley-075 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Ovaj mali ne zna izgleda ko je bio Onanije i šta su djevojke. Jest, zato on bude imao nekoliko fakultetskih diploma u tridesetoj, pa će poslije njih nekad imati vremena i stići upoznat i šta su djevojke kad to dođe na red a tebi će čitav život ostati samo taj drug Onan i neki bzvz posao i da šljakaš samo da preživiš. Stiće on na sve, ne brini, gledaj da stigneš i ti, glavno na učenje i na diplome. trening Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Зна ли српски? Manolis, Sophrosyne and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Зна ли српски? Ne, srpski ne zna, izjavio negdje da se naučio Croatian, idi na Hindi video, tamo se potom ti naši "balkonski lingvisti" počupali komentarima, ahahaha. Možda ni nema pojma da postoji srpski, idite pa mu to tamo objasnite na YT. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Е онда није никакав полиглота ljut Ignjatije and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Српски ће можда оставити негде за пред крај, када буде учио бенгалски и санскрит... То му дође као нека јагодица на врху торте. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Српски ће можда оставити негде за пред крај, када буде учио бенгалски и санскрит... То му дође као нека јагодица на врху торте. Pa ćirilicu već zna, kako je naučio ruski, srpski mu potom dođe ko ruski al s govornom manom, hahahaha. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pink panter Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Josipe , ja sam to rekao u šaljivom tonu a ne da nipodaštavam bilo čiju pamet. A imam i previše godina da bih se družio sa Onanijem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука