Jump to content

Резултати гласања у Србији 2012- уживо на ЖРУ!

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ne, u skladu sa ovlascenjima parlament je organ koji vodi drzavu i vecinu najvaznijih funkciaj u Srbiji.

Predsednik je vrhovni komandan, predstavnik zemlje itd.

U cistom parlamentarnom sistemu parlament bira predsednika. Italija, nemacka, austrija, holandija ....

Kada imas izbore za predsednika kao kod nas predsednik nije samo figura vec ima iza sebe i birace. Na ovim izborima recimo, Tadic je dobio 50% vise glasova od DS-a. Tako da je "jaca" figura od DS-a.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

. Postavljen juče...a ispod piše:
Ево шта кажу прави стручњаци! А шта Ви кажете, шпекуланти и кривотвори из РИК-а? Штелујете резултате како кажу тате из CESID-а!

Znači, ovo je zvaničan YouTube kanal Dveri, a ovo je komentar postavljača klipa (znači nekog iz Dveri). Ne znam da l' su pokradeni ili ne, ali stvarno bi trebalo da povedu računa o retorici. Ovo zvuči klinački....

Подели на овим сајтовима

U cistom parlamentarnom sistemu parlament bira predsednika. Italija, nemacka, austrija, holandija ....

Ne. Ne znam otkud ti da je to cist parlamentarni sistem. Po kategorisanju bilali predsednika vlada ili narod glasanjem ne odredjuje to da li je sistem cist parlamentarni ili ne.

Kada imas izbore za predsednika kao kod nas predsednik nije samo figura vec ima iza sebe i birace. Na ovim izborima recimo, Tadic je dobio 50% vise glasova od DS-a. Tako da je "jaca" figura od DS-a.

Losa ti je logika u kategorisanju. Procitaju neku knjigu na teoriju drzave.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Svako moze da pljuje po sistemu, ali ne mozes da radis u epsu i pricas kako eps krade narod. To je licimerno, ako eps krade narod sto ucestvujes u kradji?

Hahah pa cekaj jel sad moj cale treba da da otkaz zato sto su u njegovoj frabrici sve lopovi?Prvo on moze da radi u privatnoj firmi i ne mozes da kazes da je licemerno sto pljuje po sistemu,jer onda svaki pravnik ispada licemeran.Cekaj koja carska logika,znaci sad ja radim u EPSu,obavljam svoj posao na najposteniji nacin,a moji nadredjeni koriste svoj polozaj za licno bogacenje,sad ja nemam pravo da pljujem po takvom "sistemu" odnosno njima?

Ne. Hocu da kazem da im je politicka tematika u skladu sa onim sto je popularno u narodu

Ne ti hoces da ih napadas bez razloga.Ajde sad dokazi to kako politicki hip hop moze drugacije da se pise nego kakvo je politicko stanje i globalno stanje u zemlji?Pa zar ce da uzme da pise o Titu i o ;90im?Pa naravno da ce da pise ono sto se sad desava,da ce da dissuje Cedu i slicne.Potkrepi tvrdnju?

Ne razumem sta si ovde hteo da kazes, dss 3 godine na vlastI?

Probaj sedam? Kostunica je bio premijer do 2003 pa do 2008.

Hteo sam da kazem da govorim ja Dveristima da je tad bio Kostunica na vlasti.DS,DSS sve je to isto za mene?Ok 4 greska,od 2004 do 2008 bio je premijer.Zar je bitno :D

Samo da te podsetim, drzavu vise vodi premijer nego precednik. Srbija je parlamentarna republika.

Taj podsetnik drzim na desktopu,stalno mi je u glavu da slucajno ne zaboravim.

Care, da tadic ode na tribinu nekog pokreta... sta bi ti rekao?

Gde nadje Tadica kao primer.Nema nista lose da odes na tribinu nekog pokreta gde se uglavnom slazes sa njihovoj idejom o nacionalnoj svesti,Bosko je tu izneo svoje glediste,nema nikakvih veza sa Dverima,sam je rekao da ne podrzava ni jednu stranku i da mu ne poturaju nista.

Ama to je to, odes na tribinu znaci da PODRZAVAS taj pokret te stavove itd. Moze on da se ne pojavljuje na kampanji koliko oce sad, jasno je podrzao pokret trenutka kada je otisao na tribinu tu je poruku poslao.

Ok.Ajde sad malo napravi razliku izmedju pokreta koji drzi tribine po celoj Srbiji,pa dodje Skabo na tribinu da kaze svoj stav.A onda taj pokret koji je do juce govorio da nece ulaziti u politiku,odjednom udje,"pogazi" neke svoje reci sto se tice politike i sad dodjes ti lepo i kazes -Pa Skabo je bio na tribini,znaci i on ih podrzava u politickoj kampanji.Jedno je kad si pokret,a nesto sasvim deseto kad se okrenes politici.

E a sad mi lepo kazi ako mislis da su Dveri fasisti,reci mi gde je Bosko pokazao takav stav?Pa ja nisam fasista,ali da sam neki faktor otisao bih na tribinu Dveri i sta bi ti za mene rekao?Da ih podrzavam u politickim aktivnostima,smesnooo!Ko ode na tribinu LGBT,podrzava LDP,a?Birnarna logika gringrin

Подели на овим сајтовима

Cekaj koja carska logika,znaci sad ja radim u EPSu,obavljam svoj posao na najposteniji nacin,a moji nadredjeni koriste svoj polozaj za licno bogacenje,sad ja nemam pravo da pljujem po takvom "sistemu" odnosno njima?

Ukoliko ti znash da tvoji direktori kradu, i ne radis nista po tom pitanju vec idalje primas platu od njih i radis za te direktore, ja bih reko da si ti licimercina i saucesnik u kradji.

Podjednako kao kada kupis robu za koju znash da je ukradena.

Ne ti hoces da ih napadas bez razloga.Ajde sad dokazi to kako politicki hip hop moze drugacije da se pise nego kakvo je politicko stanje i globalno stanje u zemlji?Pa zar ce da uzme da pise o Titu i o ;90im?Pa naravno da ce da pise ono sto se sad desava,da ce da dissuje Cedu i slicne.Potkrepi tvrdnju?

Pogresna ti je kompletna premisa. Oni ne pisu sta se desava vec kako oni to vide. A fora je sto njihovo vidjenje ide u skladu sa "popularnim".

Hteo sam da kazem da govorim ja Dveristima da je tad bio Kostunica na vlasti.DS,DSS sve je to isto za mene?Ok 4 greska,od 2004 do 2008 bio je premijer.Zar je bitno :D

Bitno je ako hoces da Dodeljujes zasluge za dela odredjenim strankama.

Za stanje Srbije danas od posledica stvorenih od 2000-te do 2008 je zasluzan DSS mnogo vise nego DS.

Nema nista lose da odes na tribinu nekog pokreta gde se uglavnom slazes sa njihovoj idejom o nacionalnoj svesti,Bosko je tu izneo svoje glediste,nema nikakvih veza sa Dverima,sam je rekao da ne podrzava ni jednu stranku i da mu ne poturaju nista.

Znash, ja ne podrzavam ds, samo glasam za njih. :D Ali ih ne podrzavam. Jel ima to logike u tvojoj glavi?

Ok.Ajde sad malo napravi razliku izmedju pokreta koji drzi tribine po celoj Srbiji,pa dodje Skabo na tribinu da kaze svoj stav.A onda taj pokret koji je do juce govorio da nece ulaziti u politiku,odjednom udje,"pogazi" neke svoje reci sto se tice politike i sad dodjes ti lepo i kazes -Pa Skabo je bio na tribini,znaci i on ih podrzava u politickoj kampanji.Jedno je kad si pokret,a nesto sasvim deseto kad se okrenes politici.

Ma ne zanima me razlika, on je podrzao taj pokret i to je to nema tu sta da se prica. Samim tim sto je izasao na tribinu i nije reko jasno i glasno da misli da su licimercine i lazovi i da su ga zloupotrebili nego je izjavio jednu sveopstu izjavu on je precutno podrzao dveri.

E a sad mi lepo kazi ako mislis da su Dveri fasisti,reci mi gde je Bosko pokazao takav stav?

Pa ja nisam fasista,ali da sam neki faktor otisao bih na tribinu Dveri i sta bi ti za mene rekao?Da ih podrzavam u politickim aktivnostima,smesnooo!Ko ode na tribinu LGBT,podrzava LDP,a?Birnarna logika gringrin

Ko ode na tribinu LGBT podrzava LGBT, a ne ldp. Ja nisam rekao da skabo podrzava radikale jer je pricao o nacionalizmu vec da podrzava dveri jer je bio na njihovoj tribini i ne ogradivski se od toga da je iskoriscen i slagan on je tiho podrzao.

Подели на овим сајтовима

Pardon moja greska, skabo se ogradio i izjavio da je iskoriscen:

Prilikom ulaska na taj isti profil može se videti veliki poster pokreta “Dveri” koji je ta osoba postavila. Škabo je zbog toga osuo paljbu po ovom pokretu:

“Ovo nije moj profil i zaista je sramota da neko zloupotrebljava sliku na kojoj je moje dete prilikom lažnog predstavljanja. A povodom promocije “Dveri” na tom profilu smatram sledeće: “Ako se već aktivisti tog pokreta predstavljaju kao hrišćani, ne znam koliko je hrišćanski potez raditi ovako nešto. Makar mi dete ostavite van te cele priče, ljudski vas molim. Ovde se profil koristi za nešto što ima daleko dublje implikacije od nekog lažnog klinačkog predstavljanja”

– poručuje Škabo.

Подели на овим сајтовима

Ne. Ne znam otkud ti da je to cist parlamentarni sistem. Po kategorisanju bilali predsednika vlada ili narod glasanjem ne odredjuje to da li je sistem cist parlamentarni ili ne.

Losa ti je logika u kategorisanju. Procitaju neku knjigu na teoriju drzave.

Upravo to, kako se bira predsednika , odredjuje kakav je sistem.

A sto se tice logike pogledaj razliku izmedju americkog predsednika i italijanskog na primer. Americki zapocinje ratove a italijanski potpisuje zakone. Ameri imaju predsednicki a italijani parlamentarni sistem.

To su dva osnovna sistema Iuris. I upravo nacin izbora predsednika, i politicka "tezina" predsednika kao posledica nacina izbora je to sto odredjuje o kom sistemu se radi.

Подели на овим сајтовима

Твој минули рад на форуму, пријатељу, који је све само не хришћански - ти не даје за право да другима спочитаваш све оно што је у твојој уобразиљи " забетонирано ".......

Верујем, у ствари, - сигуран сам да су твоја писања искрена и да твоја посебна забринутост за нас који смо " пошли путем политиканства " - није лажна - али, пријатељу, није ни заснована на реалним основама.

Када би Бог судио по нашим мерилима - Јао си га свима нама.

Да има политиканства у ономе што пишем - има.

Да то радим свесно и намерно - радим.

Е, разлоге ти нећу речи.

Колико год да се трудим да у, могуће несвесним, злонамерним критикама оних који се " не баве политиком " и оних који се баве - нађем добро - не успевам.

Ти се , пријатељу, бавиш политиком.

Или се она бави тобом - а да ти тога ниси ни свестан.

Могао бих много тога да ти кажем ..за твоје добро пре свега.. (можда би требало да кажем и будем прецизнији за ВАШЕ добро.. ;) ) али нећу ... И то само зато што, очито нема потребе.. Моје ''бављење политиком '' или ''бављење ње мноме'' је овде завршено..

Једини циљ у овом разговору,са ВАМА, ми је био - не да кажем како се ''хришћани'' односно СИМПАТИЗЕРИ ЦРКВЕ и Хришћанства не требају да баве политиком..Ја то нигде нисам ни рекао , већ си ти то тако схватио у једном тренутку а ја то после и демантовао и показао..

Мој једини циљ, ко што заустих да кажем, био је да покажем и докажем оно- што си ти (ВИ) овде сам признао.. т.ј да си ситан политикант и човек идеолошке свести.. Поздрављам те ...

Уствари поздрављам ВАС.. ;)

Да има политиканства у ономе што пишем - има.

Да то радим свесно и намерно - радим.

Е, разлоге ти нећу речи.

sHa_sarcasticlol А за разлоге вала, не да ме се не тичу.. него не знам откуд ти идеја - да то уопште неког занима -

кад је разлог томе УВЕК и УВЕК и КОД СВИХ ..само ЈЕДАН..

;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

. Postavljen juče...a ispod piše:

Znači, ovo je zvaničan YouTube kanal Dveri, a ovo je komentar postavljača klipa (znači nekog iz Dveri). Ne znam da l' su pokradeni ili ne, ali stvarno bi trebalo da povedu računa o retorici. Ovo zvuči klinački....

Екипа ситних политиканата, идеолошке, дакле секташке свести..

То је то,... а све остало су нијансе потпуно небитне за суштину...

Јад..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

I SAD imaju senat i skupštinu, dakle parlamentarizam.

Ne, sad je predsednicki sistem.Gleda se koji je organ zakonodavni i josh neke stvari.

Evo ovde detaljnije posto strucnu literaturu na srpskom ne mogu da skeniram :P

http://dilipchandra1...idential-System

Upravo to, kako se bira predsednika , odredjuje kakav je sistem.

Ne vec po ovlascenjima.

A sto se tice logike pogledaj razliku izmedju americkog predsednika i italijanskog na primer. Americki zapocinje ratove a italijanski potpisuje zakone. Ameri imaju predsednicki a italijani parlamentarni sistem.

Po ovlascenjima imas sve na linku iznad. Mogu i iz strucnije literature da ti prepisem ako te zanima.

Ne mogu nista da ti iskopam na netu o tipologiji drzava

Подели на овим сајтовима

Могао бих много тога да ти кажем ..за твоје добро пре свега.. (можда би требало да кажем и будем прецизнији за ВАШЕ добро.. ;) ) али нећу ... И то само зато што, очито нема потребе.. Моје ''бављење политиком '' или ''бављење ње мноме'' је овде завршено..

Једини циљ у овом разговору,са ВАМА, ми је био - не да кажем како се ''хришћани'' односно СИМПАТИЗЕРИ ЦРКВЕ и Хришћанства не требају да баве политиком..Ја то нигде нисам ни рекао , већ си ти то тако схватио у једном тренутку а ја то после и демантовао и показао..

Мој једини циљ, ко што заустих да кажем, био је да покажем и докажем оно- што си ти (ВИ) овде сам признао.. т.ј да си ситан политикант и човек идеолошке свести.. Поздрављам те ...

Уствари поздрављам ВАС.

;)

Ниси ти, пријатељу, ишта показао - а о томе да си нешто доказао - тек да не спомињем.

Свака увреда упућена од таквих као што си ти - је комплимент.

Твој циљ ми је јасан од самог почетка - само од тог посла - нема ништа.

Узвраћамо поздрав.

Подели на овим сајтовима

Ne, sad je predsednicki sistem.

http://dilipchandra1...idential-System

Gleda se koji je organ zakonodavni i josh neke stvari.

Iuris ti izgleda nisi kadar da razlikujes parlamantarnu demokratiju sa jedne strane i monarhije, diktature, itd sa druge strane.

A sama parlamentarna demokratija prema organizaciji moze se podeliti na dva tipa. Parlamentarni i predsednicki. U predsednickom sistemu predsednik se bira direktno na izborima a u parlamentarnom, parlament bira predsednika.

Ovo su Iuris osnovne stvari, nije valjda da to ne znas?

Подели на овим сајтовима

Iuris ti izgleda nisi kadar da razlikujes parlamantarnu demokratiju sa jedne strane i monarhije, diktature, itd sa druge strane.

A sama parlamentarna demokratija prema organizaciji moze se podeliti na dva tipa. Parlamentarni i predsednicki. U predsednickom sistemu predsednik se bira direktno na izborima a u parlamentarnom, parlament bira predsednika.

Ovo su Iuris osnovne stvari, nije valjda da to ne znas?

Zeljko jedini koji ovde ne zna osnovne stvari si ti.

Ja pricam o tipologiji drzave t.j sistemima podele vlasti koji se dele na

parlamentarnu republik u predsednicku republiku.

Ti izgleda za ta dve termina nisi cuo.

Takodje imas i Monarhije, parlamentarnu monarhiju itd.

razlika izmedju parlamentarne i predsednicke republike ti je lepo objasnjenja po osobinama na onom linku koji sam ti dao, kao i na vikipediji.

Kao po starom dobrom obicaju pricas o stvarima u koje ocigledno nisi ni malo upucen, pa malo mesas termine.

Ako ti nije dovoljno ovo sto ti ja pricam, mogu da ti prepisem iz recimo knjige Radomira Lukica ili da iskopam neke tekstove Steve Vracara ili nekog drugog ko se bavi tim temama.

p.s.

Ne bira u parlamentarnom parlament predsednika. Ne lupetaj gluposti.

Bira premijera.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...