Jump to content

Резултати гласања у Србији 2012- уживо на ЖРУ!

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Slobodan Antonic o "prodicnim ljudima i staresincima

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/pouke-izbora-2012.html

Када сам, јуна 2007, најавио долазак на политичку сцену једног новог, амбициозног и радикалног патриотско-традиционалистичког покрета, између осталог сам мислио и на момке који су водили НВО „Двери“, а данас чине „старешинство“ истоимене странке. Ипак, уз све симпатије које сам имао према овим, верујем искреним хришћанима и патриотама, нисам могао а да их не прекорим када су се, на чисто ексклузивистичкој основи, у једном тренутку прогласили „покретом“, који је требало да оличава цео патриотско-традиционалистички блок, а при том тврдећи још и да иза њих стоји некаквих „100 водећих српских интелектуалаца“.

Као што сам се тада (у марту 2011) и бојао да ће се догодити, „Двери“ су остале покрет само по имену, док су се фактички претвориле у веома централизовану странку. У њој ексклузивно седмочлано „старешинство“ – састављено од оснивача-апостола – именује локалне поверенике, а ови пак индукују активисте, преносећи одлуке искључиво у једном смеру: озгоре надоле. У „Дверима“ практично нема правог чланства, нити постоје трагови унутарпартијских избора или демократије. Тиме су се дверјани, можда, заштитили од убацивање „кртица“ и стварања фракција – што је код нас често „убијало“ многе добре политичке иницијативе. Али, тако су „Двери“, по својој организационој структури, постали ближи каквој верској секти или ауторитарној политичкој партији, него правом демократском и плуралистичком политичком покрету.

Овакав ексклузивизам и „тврда“ организациона структура по правилу ограничавају „улазне информације“, потребне за стратешку, па и тактичку оријентацију. То код руководства производи нереалну перцепцију како окружења, тако и важности и места сопствене странке. У таквој ситуацији често се праве озбиљне грешке, које још више смањују ионако невелике изгледе (на шта сам својевремено добронамерно указивао) да неки страначки новајлија може уопште да прескочи цензус од 5 посто. Није ми драго што су се ова упозорења потврдила као реална – премда 4,3% гласова свакако представља најбољи резултат (након 2000. године) једног новајлије који није успео да уђе у скупштину.

Ипак, мислим да се овај праг од 5 посто могао и морао прескочити, само да су дверјани били отворенији за сарадњу и мање ексклузивни. Дверјани су, наводно, били расположени за изборне коалиције са, до тада, парламентарним странкама из патриотског дела политичког спектра (ДСС, СРС и СНС). Али, они су ипак били исувише затворени према иницијативама за укрупњавање и обједињавање политичких снага које су долазиле од других ванпарламентарних патриотских група. Оно што, рецимо, знам јесте да дверјани нису прихватили иницијативу Ђорђа Вукадиновића да се успостави изборна сарадња НСПМ и „Двери“. Након тога се Ђорђе придружио НОПО и, рекао бих, можда и одлучујуће допринео да један њихов кандидат буде изабран у скупштину. Тако су, после свега, дверјани са 4,3% остали без иједног посланика, док се мали НОПО докопао макар једног посланичког мандата.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Vidim Dveri imaju protest gde ce "raja"da se voza autima; to je svakako napredak u odnosu na proteste pod Milosevicem. tada demonstranti niti si imali auta, niti su mogli da priuste gorivo koje se kupovalo u flasama od jednog litra. Just_Cuz_19

Smesan je pokusaj da se identifikuju sa proestima pod Milosevicem koje su uglavnom organizovali mladi ljudi, studenti; puni ideja i kreativnosti; sada glavnu rec vode vidim porodicni navijaci ( vec odavno poznati svim policajcima za borbu protiv kriminala) i obskurni likovi poput Vlade Dimitrijevica...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

ДС признала крађу на изборима

17. 04. 2011 17:42 | Васељенска ТВ

Tweet16

Po-cenu-kradje2.jpg

"Крадуцкамо" по изборима...

Многима је изгледа промакало саопштење ДС поводом штрајка глађу Томислава Николића. Наиме, увидом у интегрално саопштење на страницама ДС-а, дошли смо до закључка да је ДС крала на претходним изборима.

Наводимо извод из саопштења где се каже да „Демократска странка није штрајковала глађу, већ се само часно и храбро борила да победи на изборима и по цену крађа“. Ово у преводу значи да су они храбро покушавали да преузму власт чак и по цену крађе. Ако приметимо да је ДС дошла на власт 2000 године, онда можемо да закључимо да су на власт дошли крађом. Ово саопштење можемо да узмемо у разматрање зато што је особа која је ово писала правила озбиљне граматичке грешке, а приметно је да ни падежи нису пустили корена у перу писца ових редова. Уместо „крађа“, требало је да пише „крађе“.

Могуће је да писац ових редова и није баш најписменији, али и полуписмена особа из овога може да закључи да је писац признао крађу на изборима.

Уосталом, преносимо Вам интегрални текст саопштења, па просудите сами.

„Ни у време диктатуре Слободана Милошевића Демократска странка није штрајковала глађу, већ се само часно и храбро борила да победи на изборима и по цену крађа. Зашто се неко ко се представља као европејац определио за метод уцењивања Србије сопственим животом.

Зашто Србија опет треба да буде талац нечије политике, зар је то та будућност која се обећава грађанима Србије? Да ли се обесмишљава демократија када је јасно када се расписују избори? Да ли се обесмишљава и борба свих штрајкача глађу који су то радили због егзистенцијалних проблема, а које Николић нема?

Демократска странка Николићу жели добро здравље, и подсећа га као неког ко је истицао да је верник, да није хришћански покушавати суицид.“

Подели на овим сајтовима

Ивица Дачић признао изборну крађу

11. 05. 2012 15:45 | Бета

Tweet

dacic1.jpg

Не пада му на памет да више учествује у изборним крађама, Ивица Дачић (Фото: Бета)

Демократска странка је признала изборну крађу пре годину дана, а Ивица Дачић данас…

Јаша Томић – Министар унутрашњих послова Србије и лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је данас да је тешко поверовати да поред толиког броја посматрача на изборним местима дође до тако велике изборне крађе о којој говори председнички кандидат Српске напредне странке Томислав Николић.

- Сигурно да је било неправилности, као што их има свуда, та нека бирачка места, понављају се избори. Ја сам, иначе, и против те праксе масовног понављања избора, јер све то личи на ’96. годину (СПС поништио победу Коалиције Заједно на локалним изборима) и једноставно изборни резултат треба прихватити, јер је то изборна воља народа – рекао је Дачић новинарима у месту Јаша Томић.

Према његовим речима, потребно је да се сачувају државни и национални интереси, да се ствари не радикализују и решавају на начин који је предвиђен законом. Дачић је, након сусрета са пољопривредницима, казао да се већ једном „саплео на тај камен“, мислећи на изборну крађу, и да мисли да је све то у функцији подизања рејтинга пре другог круга председничких избора 20. маја.

- Ја, као лидер СПС-а, могу да кажем да ми не пада на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи, зато што никад се нећу два пута саплитати о исти камен… У сваком случају веома ми је стало да избори буду регуларни и мислим да је то важно за целу државу – рекао је он.

Према његовим речима, ако постоје сумње у крађу гласова, постоје органи који то треба да утврде – полиција и судови. Дачић је казао да му све ово личи на ДОС (коалиција која је у октобру 2000. победила Милошевића), а да му се ДОС „смучио“.

- Ово ми личи на ДОС, ја морам да кажем, а ДОС ми се смучио. Ако неко мисли да сада треба да се понавља 5. октобар, мука ми је од тога више… Ја не знам шта је добро донео тај 5. октобар да нам треба други сада – рекао је он.

Према његовим речима, најгоре би било да сада неко одустане од другог круга председничких избора јер би то државу увело у политичку дестабилизацију. Министар је додао да није обавештен да се неко обратио МУП-у поводом наводне изборне крађе, али да, ако је било крађе, треба да одговара онај који ју је спровео.

- Брзо треба завршити све те приче. Ако је ово изборна кампања, онда у реду, али треба имати на уму да и после избора има живота и да не постоји Србија због избора, него обрнуто – рекао је Дачић.

Николић је данас казао да је поднео кривичну пријаву против непознатих особа због изборне крађе и додао да га још нико од надлежних органа није поводом тога контактирао.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Нема нам спаса, док не срушимо издајнички режим Бориса Тадића!

11. 05. 2012 1:23 | Бранко Драгаш / Драгаш.биз

Tweet31

Branko-Dragas.jpg

Бранко Драгаш (Фото: Вести)

Узурпатор Борис Тадић уводи диктатуру у Србији. После изборне преваре, манипулације бирачима, претњи, куповине гласова и немилосрдне крађе гласова, узурпатор Борис Тадић забрањује окупљање незадовољних грађана. Узурпатор Борис Тадић гуши слободе и права грађана у Србији. Тако смо се вратили у време владавине Милошевића. Отуда разумевање да узурпатор Борис Тадић прави владу са малим Слобом, кафански весељаком Ивицом Дачићем.

Грађани Србије, лудаци и узурпатори владају Србијом.

Нема нам спаса, док не срушимо издајнички режим Бориса Тадића.

Издајнички режим се може срушити само на – ПОНОВЉЕНИМ ИЗБОРИМА!

Поновљени избори морају да се одрже по новим изборним правилима. Правилима који важе у свим парламентарним демократијама. Кривично ће се гонити сви политички актери који буду поткупљивали бираче, који буду куповали гласове и који буду крали гласове.

Нема нових избора док се не пречисте сви бирачки спискови.

Политичке странке и политичари који буду ухваћени у кршењу изборног закона биће десет година забрањени и неће смети да се баве политиком. Политичке странке, које се такмиче на изборима, добиће исту минутажу на свим националним медијима.

Ниједна политичка странка не може да плаћа термине у медијима за своју промоцију и не сме да се рекламира ван простора који је одређен за рекламирање политичке странке. Забрањује се плаћене рекламе политичких странака на свим јавним местима.

Политичке странке неће добијати финансијска средства из државног буџета. Свака злоупотреба државног буџета у предизборном надметању политичких странака биће кривично процесуирана и забраниће се десет гонина политичкој странци и политичару да се баве политиком.

Поновљени избори са новим изборним правилима. Држава разбија политичке монополе и пружа могућност свим политичким актерима на политичком тржишту да добију исте услове за представљање својих политичких програма грађанима Србије.

Поштовани грађани,

Поновљени избори су једино решење за излазак из садашњег понижавајућег стања.

Поновљени избори су једино решење за одбрану демократије и републике.

Једини начин да сменимо режим узурпатора Бориса Тадића је да се – понове избори.

Понављање избора можемо да се изборимо једино – мирним грађанским протестима на улицама.

Устанимо у одбрану демократије и републике!

Мирним уличним протестима морамо да се изборимо за поштовање изборне воље грађана.

Уличним протестима можемо срушити диктатуру узурпатора Бориса Тадића.

Позивам све грађане Србије на јавне протесте против режима Бориса Тадића.

Срушићемо Тадића на исти начин како смо срушили Милошевића.

Уличним протестима за успостављање демократије и владавине права у Србији.

Политичари који су дошли на власт са улице морају да се смене улицом.

То је историјски круг који се затвара.

Помозимо корумпираном режиму Бориса Тадића да оде на сметлиште историје.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оканите се браћо и сестре ових ћоравих посла ,

па ми има да играмо пипирев како нам Запад каже!

Погледајте бре шта се другде дешава , зар је могуће да вам ово промакло и да ништа друго не видите шта се другде дешава!?

https://www.pouke.org/forum/topic/9128-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%83/page__st__972#entry635636

Зар Ово у старту нам прешло у заборав?

Као да се ништа није десило ни дешавало!

Подели на овим сајтовима

Оканите се браћо и сестре ових ћоравих посла ,

па ми има да играмо пипирев како нам Запад каже!

nemam komentar

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

- Ја, као лидер СПС-а, могу да кажем да ми не пада на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи, зато што никад се нећу два пута саплитати о исти камен… У сваком случају веома ми је стало да избори буду регуларни и мислим да је то важно за целу државу – рекао је он.

A kako je ovo priznavanje krađe? sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Гости

Могу да вам изгледам смешан или било како другачије али нисам ћорав шта се дешава!

Ти , Ви а ни ја неможемо ништа учинири сем да човек узме мотку у руке и да се понови исто као некада пре више десет година јер очито поново нам се враћа та историја тако немојте ми узимети речи из контекста да ја ово што сам написао да ми небитно!

Једноставно то је тако и на жалост то тако и бива , Ми немамо начина другачијег за нечим бољем од овога што смо сви генерално и заслужили!

Мени све ово јадно и жалосно што се дешава али је и жалосно то што видим да од ове политике ништа друго и не видимо!

Мени није само политика потребна , већ и друго!

Што би ми све ово замаглило очи и да невидим још веће грозоте!

Ако желите да ме схватите шта желим да кажем - схватиће те!

Подели на овим сајтовима

Ја, као лидер СПС-а, могу да кажем да ми не пада на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи, зато што никад се нећу два пута саплитати о исти камен… У сваком случају веома ми је стало да избори буду регуларни и мислим да је то важно за целу државу – рекао је он

Pametnom dovoljno ;)

Подели на овим сајтовима

Ја, као лидер СПС-а, могу да кажем да ми не пада на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи, зато што никад се нећу два пута саплитати о исти камен… У сваком случају веома ми је стало да избори буду регуларни и мислим да је то важно за целу државу – рекао је он

Pametnom dovoljno ;)

Pa vidiš li da je mislio - radili smo pre 15 godina, ne pada mi na pamet ikada više, a ne "sad sam i neću više". To ste tako razumeli ti i podjednako veleumni Boško Obradović.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...