Jump to content

Хајде да направимо први ПРАВОСЛАВНИ ВЛОГ у нас

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Драгу пријатељи,

дошао сам на једну идеју која може да буде веома, веома занимљива а уједно и веома интересантна (што му дође исто). Уводимо још један личноснији приступ разговору о вери и Цркви. Лично, ја никада нисам био за анонимно писање, да не знам са ким разговарам. Волим да знам кога имам за саговорника, са свим врлинама, манама, радостима, жалостима.. као што и сам имам.

Дакле, мислим да је супер да направимо ВЛОГ (видео канал на јутјубу), где ћемо са видео снимком, који ћемо да снимимо камерицом и микрофоном (оним најобичнијим, који имамо за скајп), да на неку постављену тему дамо своје мишљење.

Е, отварам тему да сви заједно дођемо до најбољег решења како би то требало да изгледа, колико дуго би требало да траје, дали треба да има нека задња порука итд, итсл...

Снимке бисмо постављали на наш званичан канал, а онда би снимак качили овде и онда давали коментаре, разговарали...

Теме које бисмо обрађивали свакако би се тицало тема везаних за живот у Цркви.

Изволите са предлозима, идејама...

П.С.

Мени је прво пала мисао да све ово назовемо: Јер Црква има шта да каже... али је мој пријатељ прокоментарисао да је много званично (што и јесте на неки начин), што није почетна идеја, мада може да касније и постане.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да проширим идеју:

Желео бих да се јаве заиста сви: свештеници, ђакони, верници...

Није поента овога да будемо "учитељи", поента је да покажемо животност Цркве коју свакако имамо. Да покажемо да промишљамо о темама које су битне за све нас...

Овде можемо да постављамо теме, тако да изволите са свим идејама, отворени смо за све.

Подели на овим сајтовима

Ово је одлична идеја.Можда,ако је могућа монтажа,па направити колаж од свих видео-одговора на једну тему.

А можемо да имамо и наш ЖРУ-двоугао :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Може... то може у некој каснијој веријанти влога! Браво. Можемо да упослимо људе који се баве обрадом видео и аудио материјала.

Одлично протинице... идемо даље са идејама.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Веома је битно да знате: НЕ МОРА да будете доктори теологије или свезнајући познаваоци црквених догађаја. Напротив! Баш имам идеју да буду лаке и једноставније теме у питању.

Подели на овим сајтовима

On 2. 5. 2012. at 20:01, Иван Цветковић рече

Веома је битно да знате: НЕ МОРА да будете доктори теологије или свезнајући познаваоци црквених догађаја. Напротив! Баш имам идеју да буду лаке и једноставније теме у питању.

То је сасвим у реду,јер су увек лепши одговори ако су једноставни него да се пржимо теологијом :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Сматрам да би теме требало да буду оријентационе и не стриктно обавезујуће. Да људи могу да воде неку врсту колективног духовног дневника. А духовни живот се не одвија према темама. Одушевљен сам идејом!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Могле би да буду и некакве репортаже из светиња. Рецимо ја сам у Москви, могу да направим малу репортажу испред храма Христа Спаситеља. Итд. итд.

Можда је боље да се снимци накнадно сортирају по темама, него да се унапред задају теме. А да на главној страници буду варијанте "нови уноси", "најгледанији уноси", "препоручени уноси" (као што су на форуму препоручене теме")...

Обавезно се треба информисати о бесплатним квалитетним програмима за обраду видеа. Рецимо, мој фотоапарат буквално једе меморију са снимцима - пет минута један гигабајт. Треба наћи програм за редукцију квалитета и запремине, па за разне друге обраде, али да буде једноставан, што се каже пријатељски настројен према кориснику ("јузер-френдли") хехе

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Мој предлог је да иде нешто попут емисије "Двоугао", с тим што би ово жру могло да буде као неки вишеугао...то постоји на италијанској тв, ако се не варам, једном сам гледао...изггледа јако забавно...но, то је вероватно тешко снимити и монтирати...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...