Jump to content

(забрањено) П У Ш Е Њ Е на св. Литургији !!!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости

Iskusenice,sa takvim stavom nikada,ali nikada ne bi postao svestenik kod mog episkopa.Hvala Bogu moj episkop je retko pametan i dobar covek,a pre svega istinski hriscanin,obzirom da je explicitno zabranio epitimije

i odlucivanje od pricesca.Iskreno,ja kad bih cula da je neki svestenik ili monah u mojoj eparhiji nekom od moje rodbine ili prijatelja zabranio da pridje Putiru,ja bih licno pisala episkopu.Makar to bili i svestenici sa kojima se privatno druzim.

Ko si,bre,ti da odlucis da li neko sme da uzme u sebe Gospoda ili ne sme?Sta ako taj neko izadje iz porte i zgaze ga kola i pogine na licu mesta?I umre nepricescen,samo zato sto se nekom nadobudnom,nazovi popu,jer

taj pop nije dostojan da udje u crkvenu portu,a kamo li da nosi mantiju,navilo da nekog zlostavlja i izigrava vlast i umislja da je sam Bog!

Kada bi licno mene neko odlucio od pricesca o tome bi pisale novine!Ne bih razmisljala.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

I jeste ima svestenika,koji puse.Pa,sta?Puse ljudi za svoje pare,jok za moje.I oni su ljidi od krvi i mesa i zivcanog sastava.Moraju i oni svojoj dusi dati oduska.Najlakse je baciti kamen.Sto se mene tice,ja sam pusac.Iako zbog toga treba da budem lincovana od strane kvazi-hriscana,neka budem.Istrpece Izida i to!Ali,

samo insistiram da bude po redu i po velicini greha.Bas bih volela da vidim ko sme da stane u taj red i ko ce prvi baciti kamen!

Inace,moj prvi duhovnik,koji se pre pet godina preselio u Rajsko naselje mi je rekao,kad mu rekoh za pusenje,sa sve osmehom :"Pa,dobro,sestro.Za vreme okupacije i ja sam pusio!" Moj drugi duhovnik je pusac.Moj sadasnji duhovnik je bivsi pusac.Hvala Bogu,da sam na njih trojicu naletela u svom zivotu!Zlo bi bilo da sam naletela na nekog fariseja!

Kada je jedan student rekao patrijarhu Pavlu da njegov parohijski svestenik pusi,patrijarh rece:"...Greh je da neko pusi.Ali je mnogo veci greh da se mi zbog toga sablaznjavamo!"Mislite o tim njegovim recima.I o Hristovim.

Подели на овим сајтовима

Moze da dodje svestenik nasred crkve u sortsu i papucama i da peva becarac,ja cu se smesiti,jer volim becarce.Moze sa sobom i da povede gole plesacice.

???, ?? ??? ????? ????? ?? ???? ?? ???? ''???????'' ?????.

?? ??? ???? ??? ?????? ??????.

osamucen

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Iskusenice,sa takvim stavom nikada,ali nikada ne bi postao svestenik kod mog episkopa.Hvala Bogu moj episkop je retko pametan i dobar covek,a pre svega istinski hriscanin,obzirom da je explicitno zabranio epitimije

i odlucivanje od pricesca.Iskreno,ja kad bih cula da je neki svestenik ili monah u mojoj eparhiji nekom od moje rodbine ili prijatelja zabranio da pridje Putiru,ja bih licno pisala episkopu.Makar to bili i svestenici sa kojima se privatno druzim.

Ko si,bre,ti da odlucis da li neko sme da uzme u sebe Gospoda ili ne sme?Sta ako taj neko izadje iz porte i zgaze ga kola i pogine na licu mesta?I umre nepricescen,samo zato sto se nekom nadobudnom,nazovi popu,jer

taj pop nije dostojan da udje u crkvenu portu,a kamo li da nosi mantiju,navilo da nekog zlostavlja i izigrava vlast i umislja da je sam Bog!

Kada bi licno mene neko odlucio od pricesca o tome bi pisale novine!Ne bih razmisljala.

?????? ???????? (???? ?? ????? ????? ??? ?? ?? ???????????? ???,??? ?? ?? ???????,??????? ????). ???????? ????? ???? ???? ???????? ???? ? ????? ??? ???????? ? ???? ??????.

???? ???? ?? ??????? ???? ??? ????????. ??? ???? ?????????? ?? ?? ???? ???????? ,? ?? ?? ????? ???????? ????? ?????????? ? ??? ?? ?? ?????????? ???????,?????????,????? ??? ????? ?????,???? ??????? ?? ???????? ??? ??????????? ???????? ???? ?? ??????? ? ???? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ???????? ?? ?? ?? ??? ???? ?????????? ?? ????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Kada je jedan student rekao patrijarhu Pavlu da njegov parohijski svestenik pusi,patrijarh rece:"...Greh je da neko pusi.Ali je mnogo veci greh da se mi zbog toga sablaznjavamo!"Mislite o tim njegovim recima.I o Hristovim.

(подебљах Изида...  osamucen :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje:)

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ???????? (???? ?? ????? ????? ??? ?? ?? ???????????? ???,??? ?? ?? ???????,??????? ????). ???????? ????? ???? ???? ???????? ???? ? ????? ??? ???????? ? ???? ??????.

???? ???? ?? ??????? ???? ??? ????????. ??? ???? ?????????? ?? ?? ???? ???????? ,? ?? ?? ????? ???????? ????? ?????????? ? ??? ?? ?? ?????????? ???????,?????????,????? ??? ????? ?????,???? ??????? ?? ???????? ??? ??????????? ???????? ???? ?? ??????? ? ???? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ???????? ?? ?? ?? ??? ???? ?????????? ?? ????? ??????.

Iskusenice,pogledaj dobro sta sam boldirala i zapitaj se malo nad ovom svojom recenicom.I citaj malo Novi Zavet,povodom iste.

Pitam se sto mi nijedan svestenik,cak ni vlasnik ovog sajta,kao ni admin,koji me ovde dovede,od onih,koji citaju moje textove,nije rekao da mi je nick satanistcki.Mora da imaju manje znanja,vere i ljubavi za bliznjeg svog od tebe. osamucen

Подели на овим сајтовима

Прво да нагласим и ја сам био пушач. Пушење није као и сваки други грех,пушење је стално понављање истог греха,константно остајање у њему,без ПОКАЈАЊА (константно остајање у греху се чак и назива хула на Св. Духа),једна цигарета један смртни грех и тако пакла на дан,две,три. Пушење је константно самоубиство,полако убијање тела.,намерно и константо рушење Божије творевине,насиље на храмом Духа.

Неки свештеници не врше опело над покојницима пушачима,јер сматрају да су они били самоубице (то јест вероватно када ти исти умру од последица неке болести изазване пушењем). Нико никад не осуђује грешника већ сам грех. Требало би се запитати сви причасници,како смеју да приђу уопште светом путиру а остају у свом великом греху и после светог причешћа,тако директно ударају шамар Господу ,многи сравњавају пушење са неким малим,обичним грехом. Људи мисле да могу са цигаретом у рајско насеље,а добро знамо шта је Господ рекао,тамо неће ући ништа нечисто,па ни пушачи.

Када је један стари благочестиви хришћанин долазио код старца Клеопе,био је ревносан у свим подвизима,али није имао довољно вере у Господа и није могао оставити пушење,старац му је на силу узео руку и држао изнад запаљење свеће,овај је почео да цвили од бола,а старац му је рекао,видиш овај бол је ништа у односу на оно што те очекује после смрти због пушења,а старац пушач је био добар и узоран хришћанин. Па се сад требају добро,добро запитати браћа пушачи шта раде и докле раде,шта им је прече крст или дим,тамјан или никотин,Бог или мамон,спасење или мука,радост или туга.

Подели на овим сајтовима

Iskusenice,pogledaj dobro sta sam boldirala i zapitaj se malo nad ovom svojom recenicom.I citaj malo Novi Zavet,povodom iste.

Pitam se sto mi nijedan svestenik,cak ni vlasnik ovog sajta,kao ni admin,koji me ovde dovede,od onih,koji citaju moje textove,nije rekao da mi je nick satanistcki.Mora da imaju manje znanja,vere i ljubavi za bliznjeg svog od tebe. osamucen

?????? ? ??????,??????? ?????? ?? ???????,? ??????,?????????.

??? ?? ???????????? ??? ?? ?? ??? ?????? ????? (???????? ?????? - ? ????????? ?? ?????????,? ????? ???????? ??? ?? ????? ?????) ?? ?? ?? ??????????? ?????????,???? ??? ?? ????? ?? ??????????? ??????? ? ????.

???? ???? ?? ????? ??? ?????? ???? ????? ?? ???,????? ??? ????? ?? ?????? ? ???????,????? ????? ?? ??, ???? ???? ????? ???,????? ???? ?? ???? ????? ?????? ??? ?? ?? ??????,??????? ?????? ? ????.

???? ???????? ?? ????? ????? ??? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Iskusenice,vidis prekrsio si pravilo foruma.Za tvoju informaciju  postoje zene,koje i dan danas nose ime Izida.

I razumi,decace,da postoji Molitva pre pricesca u kojoj jedan deo glasi :"Neka mi pricescivanje Tajnama Tvojim ne bude na sud ili na osudu,vec na isceljenje duse i tela!" Je li ima nesto nejasno u ovoj recenici?

Obrati svoju paznju i ljubav na imenicu isceljenje.Pusenje je bolest.Dakle,pusaci bas trebaju da se pricescuju,jer je pricesce lek!

Inace,te nazovi svestenike,koji ne vrse opelo pusacima,treba rasciniti i skinuti im mantije i epitrahilje na trgu pred narodom i celokupnim klirom njihove eparhije za primer drugima!Ako bi se takav zlocin prema Bogu i dusi pokojnika desio u mom kraju i ja za to saznala pisala bih episkopu.Pisala bih cak,iako bih za to saznala i za popove iz drugih eparhija,i ako bih znala ime i prezime te budale.

Подели на овим сајтовима

Iskusenice,vidis prekrsio si pravilo foruma.Za tvoju informaciju  postoje zene,koje i dan danas nose ime Izida.

I razumi,decace,da postoji Molitva pre pricesca u kojoj jedan deo glasi :"Neka mi pricescivanje Tajnama Tvojim ne bude na sud ili na osudu,vec na isceljenje duse i tela!" Je li ima nesto nejasno u ovoj recenici?

Obrati svoju paznju i ljubav na imenicu isceljenje.Pusenje je bolest.Dakle,pusaci bas trebaju da se pricescuju,jer je pricesce lek!

Inace,te nazovi svestenike,koji ne vrse opelo pusacima,treba rasciniti i skinuti im mantije i epitrahilje na trgu pred narodom i celokupnim klirom njihove eparhije za primer drugima!Ako bi se takav zlocin prema Bogu i dusi pokojnika desio u mom kraju i ja za to saznala pisala bih episkopu.Pisala bih cak,iako bih za to saznala i za popove iz drugih eparhija,i ako bih znala ime i prezime te budale.

zaista si sjajna bez dlake na jeziku  :smiley:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Опрости ,нисам знао да сам прекршио правила форума.

Не желим да водим даљу преписку,јер аргументи су ништавни.

Подели на овим сајтовима

??????? ,????? ???? ?? ??? ???????? ??????? ??????.

?? ????? ?? ????? ???? ????????,??? ????????? ?? ????????.

ne napustaj dragi iskusenice tako brzo prepisku pa tu smo da razmenimo misljenja nema odustajanja  :smiley:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Гости

Iskusenice,duso draga,nema veze za pravilo.Vidis,nisam te opomenula,a imala sam pravo,kao mod.Ali,mod to je fukcija,kao i svaka druga,danas jesi,sutra nisi,vaznije je biti covek!Jer kako rece vladika Jovan :"Covek-to je dostojanstvo!"

Ne napustaj forum,molim te.Forumi i jesu tu da bi ljudi vodili intelektualnu razmenu i da bi jedni od drugih ucili.

Imas pravo da mislis drugacije,budes ili ne budes u pravu,i zbog toga se nikom ne moras pravdati,narocito ne meni.I zbog toga ne moras da se povlacis.I ja sam samo htela da iznesem svoje misljenje.

A za pusenje i pricescivanje,imam svog duhovnika,i slusam sta mi on kaze.Ipak je on preuzeo odgovornost pred Gospodom za mene.

Nego,hajde ti,blago meni malo na kaficu u Zenski kutak!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...