Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 Уз које појање волите да певушите на светој Литургији ? Уз византијско или мокрањчево ? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Октобар 14, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 0205_whistling Uz vizantisko heruvimsku pesmu obozavam Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ???????????? рече: ?? ???? ?????? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ????????? ? ?? ??????????? ??? ?????????? ? 0205_whistling ?? ???? ???? ??? ??? ? ??????, ? ?? ?????? ??? ??????????( 2 ??? ???? ????? ?? ??? ?? ????????). ???? ?? ????????? ?? `??????` ?????? ?? ???????? ? ????????? shok... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 Vizantiona рече: 0205_whistling Uz vizantisko heruvimsku pesmu obozavam shok ????????????, ???? ???? ????? ??????????? ??????, ???? ?? ?????????? ???????? ???? ?????? . ?????? ? ???????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ???????????? рече: ????????????, ???? ???? ????? ??????????? ??????, ???? ?? ?????????? ???????? ???? ?????? . ?????? ? ???????! 0205_whistling ? ?? ?????? ?? ?? ?? 2 ?????? ??????? ??????????? ???????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 Ја морам да признам да сам византинац, мада волим да чујем и руско појање, али византија је витантија... 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ???????????? рече: ?? ???? ?????? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ????????? ? ?? ??????????? ??? ?????????? ? 0110_hahaha 0110_hahaha Vizantijsko...Mada mi teze ide da zapamtim ritam, polako...Za "Bogorodice djevo" Mi je trebalo nekih 2, 3 meseca dok zapamtim ritam i uvezbam, i opet ne znam dovoljno dobro... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 Vizantija naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Mokranjac Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Постоје сведочанства да се у стара времена богослужење Православне цркве називало "Певање". Све богослужбене радње праћене су певаном речју, било свештенослужитеља, било народа, односно појаца, или хора. Упоредо са развојем богослужења развијала се и црквена музика нарочито у Византији која се, не без разлога, сматра колевком Православне духовне музике. Да бисмо могли истински музикословствовати у византијској оди, црквеној музици уопште, морамо пре свега развити унутрашње чуло слуха којим се ослушкује живот Цркве. Тада ће она утицати на нас приближавајуђи нас Радости треперењем наше душе, а ми ћемо нас приближавати у зависности од тога из коликих дубина срца појемо Богу. И ја (гла)сам за Византијско, мада је и Мокрањчево заиста лепо. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=t8v9phIdB4o "Ανέβη ο Ιησούς εις Ιεροσόλυμα...". Δοξαστικόν Στιχηρών Εσπερινού Κυριακής Τετάρτης από του Πάσχα, ήτοι του Παραλύτου. Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της ΜτΧΕ Θρασύβουλος Στανίτσας Византија!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 највише волим ово како год да се оно зове, стварно нисам упућен. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Цитат Уз које појање волите да певушите на светој Литургији ? Уз византијско или мокрањчево ? 0110_hahaha 0110_hahaha Hm,ja mnogo volim vizantijsko pevušenje,ali sam za pevnicom i Mokranjac je zastupljen,mada kod nas u malo izmenjenom obliku,prilagodljivije,jer nas je 2-3 za pevnicom 0110_hahaha Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Мокрањац!!! 1405_love ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
фелицита Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Византија, разумије се! girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука