Jump to content

Певушење на св. Литургији

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
  ???????????? рече:

?? ???? ?????? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ????????? ? ?? ??????????? ??? ?????????? ?   0205_whistling

0516_music

?? ???? ???? ??? ??? ? ??????, ? ?? ?????? ??? ??????????( 2 ??? ???? ????? ?? ??? ?? ????????). ???? ?? ????????? ?? `??????` ?????? ?? ???????? ? ????????? shok...

Подели на овим сајтовима

• Гости
  ???????????? рече:

?? ???? ?????? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ????????? ? ?? ??????????? ??? ?????????? ?   0110_hahaha

0110_hahaha

Vizantijsko...Mada mi teze ide da zapamtim ritam, polako...Za "Bogorodice djevo" Mi je trebalo nekih 2, 3 meseca dok zapamtim ritam i uvezbam, i opet ne znam dovoljno dobro...  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Постоје сведочанства да се у стара времена богослужење Православне цркве називало "Певање". Све богослужбене радње праћене су певаном речју, било свештенослужитеља, било народа, односно појаца, или хора. Упоредо са развојем богослужења развијала се и црквена музика нарочито у Византији која се, не без разлога, сматра колевком Православне духовне музике.

Да бисмо могли истински музикословствовати у византијској оди, црквеној музици уопште, морамо пре свега развити унутрашње чуло слуха којим се ослушкује живот Цркве. Тада ће она утицати на нас приближавајуђи нас Радости треперењем наше душе, а ми ћемо нас приближавати у зависности од тога из коликих дубина срца појемо Богу.

И ја (гла)сам за Византијско, мада је и Мокрањчево заиста лепо.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=t8v9phIdB4o

"Ανέβη ο Ιησούς εις Ιεροσόλυμα...". Δοξαστικόν Στιχηρών Εσπερινού Κυριακής Τετάρτης από του Πάσχα, ήτοι του Παραλύτου. Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της ΜτΧΕ Θρασύβουλος Στανίτσας

Византија!!!  joooj
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  Цитат

Уз које појање волите да певушите на светој Литургији ? Уз византијско или мокрањчево ?  0110_hahaha

0110_hahaha

Hm,ja mnogo volim vizantijsko pevušenje,ali sam za pevnicom i Mokranjac je zastupljen,mada kod nas u malo izmenjenom obliku,prilagodljivije,jer nas je 2-3 za pevnicom 0110_hahaha

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...