сербон Написано Октобар 14, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ПРАВО ГЛАСА Да гласа уме и онај ко нема право гласа, то је ваљда схватљиво. Ал да има право гласа а да не зна да гласа у то смо се уверили ихихи пута. Где? Па у Србији брале. Ево мој случај. Будем надгласан уместо изгласан, е сад јес да сам био гласан, ал сам касно укапиро да ту не важе оне гласовне промене типа суфикс префикс индекс. Да мало завиримо у то индивидуално право загарантовано ко зна којом повељом. Види овако, сазнаш за своје право одмах кад ти ујнина комшиница тек четири пет година старија од тебе, драматично саопшти да је врема да се огласиш. Крв у образима није добар показатељ добре контроле права које ти је пред носом ал ко да није. Елем право долази право према теби и ти шта ћеш, него да искористиш право. Е ту се деси први зез, неко већ заузео баш то право, односно изнео правни основ. Ћути не таласај превише. Може неко са већ устаљеним правом да те обесправи, па онда право у правцу болнице. Верујем да ти не би било право. Да не заборавимо предмет, право гласа. Прво твоје гласање. Узбуђење на врхунцу, мораш само да наоштриш писаљку, кружни покрет , превијеш једном, може још једном, и убациш у кутију.Да кроз онај мали прорез на горњој страни, лакше се нађе ако је неко већ гласао пре тебе. Е сад, дал је требала бити провидна, сад је у моди транспарентна, па да сви виде твој први глас? Можда и није, ал кога брига, то су стари гласачи приредили. Они који имају још који гласић и адио, а види свој потенцијал, има да гласаш и гласаш. Него шта. Да не би можда да понудиш свој глас. Коме? Како? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 15, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Може да се деси да своје право почнеш користити и на пробном гласању. Оно гласови се не броје, али се увежбава гласање. И гласаш тако гласаш и кад приметиш да и други вежбају, е то значи да си зрео гласач. Можеш гласно да гласаш. Гласовито. Опет проблем. Већи од самог гласања, појавили се неки стари гласачки асови који те својакају. Ма да њих није било ти никад не би гласо, још би жудио за гласањем. Сад је време да им се одужиш гласом и гласно. Добро ајд сад, пар гласова није проблем. Ма како није кад они неће да ти одредиш гласноћу твог гласа, него .... Листа, листић, листинг Почиње твоје прво гласачо усавршавање. Савршенство, гласаш и без гласа, само мало помериш обрву, глас већ пристиго, обрачунат. Е сад право чудо,твој глас није само један већ се умножио, како, ни сам не знаш, ал не мари , боље да се глас шири него скупља. Зауздаћеш га буде ли требало. На листи си, добијеш листић, и знаш већ. Није добро бити на некој другој листи, па на листингу. Зато обрати пажњу, кад гласаш, не разглашавај, како си гласо, може да се огласи и прави власник твога права. Е сад си се уплашио, ниси знао да твоје парво гласа и није твоје, него оног ко га је обезсмислио. Па то ти је, што ће теби неко право ако није у служби велике силе. Ајд њој покажи да имаш право. Наравно може ал да се то право правилно понизи пред силом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 15, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Право у размени Леп начин, да се укаже на појаву трговине гласовима, односно правом. Запакује се право у пластичну картицу, дода јој се нека бојица, може и шарено, и кад је време цап изволите. Пошто кошта, по то, да није мало много, није, имам већ такву понуду, жао ми је потражња је велика. А може и теледириговано, обично са Медитерана, мада је тај манир осуђен на редовном бројању неважећих гласова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука